ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο μυθικός «θησαυρός» που «έκρυβαν» τα βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου

Ο μυθικός «θησαυρός» που «έκρυβαν» τα βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου

Μετά από ένα πολυετές διάστημα ακινησίας, τα οχήματα της Βασιλικής Οικογένειας μετακινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον νέο χώρο αποθήκευσης, που δημιουργήθηκε προσφάτως εντός του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων ξεκίνησε την υλοποίηση του σχεδίου μεταφοράς ως συνέχεια της Μελέτης-Πλαίσιο για την Προστασία και Συντήρησή τους - που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι μεταφορές και των υπολοίπων, για τα οποία πρωτίστως λαμβάνονται απαραίτητα σωστικά μέτρα για την απομάκρυνση επικαθίσεων σκόνης-χώματος και άλλων ρύπων μετά από ακινησία σχεδόν δύο δεκαετιών.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά τους:

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε νέο χώρο φύλαξης που δημιουργήθηκε πρόσφατα εντός του Κτήματος Τατοΐου, όπου επικρατούν κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, ασφάλειας και προστασίας, προκειμένου να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση διατήρησής τους και να συνεχιστούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Η μεταφορά τους έγινε με την προσοχή που αρμόζει στην ιδιαιτερότητα των οχημάτων ως τα πρώτα αντικείμενα του είδους που κηρύσσονται Κινητά Νεώτερα Μνημεία στην Ελλάδα, τη συλλεκτική τους αξία αλλά και τον ιστορικό τους χαρακτήρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία