ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αν σας άρεσε το «Cruella» πρέπει να δείτε αυτές τις 5 ταινίες

Cruella
H πανκ ροκ Cruella της Έμα Στόουν

Η ταινία Cruella έχει ήδη κυκλοφορήσει στα ελληνικά σινεμά και στο Disney+

H πανκ ροκ Cruella της Έμα Στόουν έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, το κοινό και τους κριτικούς και να αναδειχτεί σε δυνατό χαρτί για τη Disney.

Έτσι, η εξαιρετική πορεία της στο παγκόσμιο box office, οδήγησε το στούντιο να πάρει την απόφαση για σίκουελ της ταινίας το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Μπορεί λοιπόν η Cruella να μην έχει καμία σχέση με τον Joker του Χοακίν Φίνιξ, με τον οποίο είχε αρχικά συγκριθεί, έχει όμως υπέροχη παραγωγή, κοστούμια, σάουντρακ και μια υπόθεση που θα παρακολουθήσει κανείς ευχάριστα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ιστορία τοποθετείται στο πανκ ροκ Λονδίνο της δεκαετίας του '70 και περιγράφει τη μετάλλαξη της νεαρής -τότε- Estrella σε διαβολική Cruella.

Όσοι έχετε ήδη δει την ταινία και σας άρεσε, τότε αναζητήστε τις πέντε ταινίες που ακολουθούν και είναι σίγουρο πως θα τις απολαύσετε εξίσου.

Ο διάβολος φοράει Prada

Ο Κρεγκ Γκιλέσπι φαίνεται ότι για την Cruella του έχει διαβάσει καλά την πασίγνωστη ταινία του 2006. Αν προσέξει κανείς λίγο καλύτερα, θα διαπιστώσει ότι για την ερμηνεία της η Έμα Τόμσον έχει πάρει μαθήματα από την Μιράντα Πρίστλεϊ της αξεπέραστης Μέριλ Στριπ που καταδυναστεύει τους πάντες. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Αν Χάθαγουεϊ και Έμιλι Μπαντ.

Maleficent

H Cruella δεν είναι η πρώτη live action κακιά της Disney. Έχει προηγηθεί η Maleficent της Αντζελίνα Τζολί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η ταινία βασίζεται στο γνωστό παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης με μια εσάνς από Frozen.

Η Χιονάτη και ο κυνηγός

Όπως η Cruella, έτσι και η Χιονάτη και ο κυνηγός του 2012, είναι ένα καλό παράδειγμα του τι σημαίνει να πάρει κανείς μια κλασική ιστορία και να τη μετατρέψει σε κάτι πολύ περισσότερο και ενίοτε... παρανοϊκό. Η ιστορία εδώ αντλεί έμπνευση από τη Χιονάτη, ενώ η Σαρλίζ Θέρον ως διαβολική βασίλισσα Ravenna βάζει τη δική της ξεχωριστή πινελιά.

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, ολοζώντανα

Αν δεν έχετε δει την ταινία του 1996 με την εξαιρετική Γκλεν Κλόουζ στον ρόλο της κακιάς Κρουέλα Ντε Βιλ, πρέπει να το κάνετε πάραυτα. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ενώ το 2000 ακολούθησε και σίκουελ. Βασίζεται στο κλασικό animation της Disney του 1961 όπως φυσικά και στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ντόντι Σμιθ του 1956.

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Και κλείνουμε τη λίστα μας από το σημείο που ξεκίνησαν όλα. Από την κλασική κινουμένων σχεδίων ταινία της Disney του 1961, η οποία αποτελεί την πρώτη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του 1956 στην οθόνη. Σε αυτή μπορείτε να δείτε την πρώτη απεικόνιση της διαβολικής Κρουέλα Ντε Βιλ και να μάθετε περισσότερα για τον χαρακτήρα.



Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.