ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέος Αλμοδόβαρ, Μάικλ Μάγιερς και ό,τι νέο έρχεται από σήμερα στα σινεμά

Παράλληλες Μητέρες
Παράλληλες Μητέρες, η νέα ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδόβαρ με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ

Δείτε τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους από σήμερα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου.

φγδγ

Παράλληλες Μητέρες (Madres paralelas / Parallel Mothers)


Η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ που άνοιξε το Φεστιβάλ Βενετίας και χάρισε στη «μούσα» του σκηνοθέτη, Πενέλοπε Κρουζ το βραβείο ερμηνείας.

Δύο ετοιμόγεννες γυναίκες συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους, και οι δύο είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο (Πενέλοπε Κρουζ), Τζάνις, δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη - και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει.

Η Τζάνις προσπαθεί να την ενθαρρύνει, όσο και οι δυο τους διασχίζουν σαν υπνωτισμένες τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσα στις δυο τους, δεσμός ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.

Συμμετέχουν ακόμα οι: Μιλένα Σμιτ, Ισραέλ Ελεχάλντε, Αϊτάνα Σάντσεθ Γκιχόν, Ρόσι ντε Πάλμα, Χουλιέτα Σεράνο.

Titane

Ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια. Μόνο που σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξή του, μια σειρά από φριχτούς φόνους συγκλονίζει την περιοχή.

Titane: Μέταλλο με υψηλή ανθεκτικότητα στη ζέστη και τη διάβρωση, με κράματα υψηλής αντοχής.

Ο ανατρεπτικός Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών και δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Ζούλια Ντουκουρνό μετά το Raw (2016) υπόσχεται να σοκάρει και να δοκιμάσει τα όριά μας.

Respect

Μια πολυαναμενόμενη βιογραφία για μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της pop κουλτούρας. Ο βίος και το έργο της μεγάλης κυρία της soul που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια καριέρα και εκατοντάδες λατρεμένες ηχογραφήσεις.

Η ταινία Respect ακολουθεί την πορεία της Αρίθα Φράνκλιν από την εποχή που ήταν παιδί και τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία του πατέρα της, μέχρι και την κατάκτηση της κορυφής στο διεθνές μουσικό στερέωμα.

Η πραγματική ιστορία της εμβληματικής φιγούρας της Soul δίνει την ευκαιρία στην Τζένιφερ Χάντσον (Dreamgirls) να δείξει ξανά τις φωνητικές της δυνατότητες.

Η Νύχτα με τις Μάσκες 2 (Halloween Kills)

Το 2018, το «Halloween - Η Νύχτα με τις Μάσκες» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γριν με πρωταγωνίστρια την εμβληματική Τζέιμι Λι Κέρτις, «έσφαξε» στο box office, κερδίζοντας περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια million παγκοσμίως και έτσι έγινε το πιο εμπορικό κεφάλαιο της διάσημης σειράς ταινιών στα 40 χρόνια της ιστορίας της. Δημιούργησε μάλιστα ένα νέο ρεκόρ ως το μεγαλύτερο άνοιγμα σαββατοκύριακου για θρίλερ με γυναίκα πρωταγωνίστρια.

Και η νύχτα με τις μάσκες που θα σημάνει την επιστροφή του Μάικλ Μάγιερς δεν έχει τελειώσει ακόμη. Λίγα λεπτά αφότου η Λόρι (Τζείμι Λι Κέρτις), η κόρη της Κάρεν (Τζούντι Γκιρ) και η εγγονή της Άλισον (Άντι Μάτιτσακ) άφησαν το μασκοφόρο τέρας, τον Μάικλ Μάγιερς, παγιδευμένο να καίγεται στο υπόγειο, η Λόρι θα εισαχθεί στο νοσοκομείο με τραύματα πιστεύοντας ότι επιτέλους κατάφερε να σκοτώσει τον ισόβιο βασανιστή της.

Αλλά όταν ο Μάικλ καταφέρνει να απελευθερωθεί, το τελετουργικό λουτρό αίματος θα αναβιώσει. Όσο η Λόρι παλεύει με τους πόνους και ετοιμάζεται να υπερασπιστεί ξανά τον εαυτό της απέναντί του, ξεσηκώνει όλη την περιοχή σε ένα κυνήγι για τον ασταμάτητο φονιά.

Οι γυναίκες θα ενωθούν με μια άλλη ομάδα επιζώντων ενός παλιότερου μακελειού του Μάικλ και θα αποφασίσουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, σχηματίζοντας έναν άγρυπνο όχλο που σκοπεύει να εξοντώσει τον Μάικλ μια για πάντα.

Το κακό θα πεθάνει απόψε.

Οικογένεια Άνταμς 2 (The Addams Family 2)


Η πιο τρομακτική και τρελή οικογένεια του κόσμου επιστρέφει! Και αυτή τη φορά φεύγει για ένα road trip, με τον δικό της αντισυμβατικό τρόπο.

Τα απίθανα μέλη της οικογένειας Άνταμς θα επισκεφτούν πολλά μέρη της Αμερικής. Φυσικά θα κάνουν παντού την παρουσία τους αισθητή και θα αφήσουν σε κάθε στάση το ξεχωριστό τους αποτύπωμα. Στη διαδρομή θα συναντήσουν και άλλα μέλη της οικογένειας, ενώ θα κάνουν το λάθος να αφήσουν την έπαυλή τους στην επίβλεψη της γιαγιάς.

Η goth, θανατολάγνα και εκκεντρική οικογένεια θα ζήσει μια ξέφρενη περιπέτεια που θα κοντέψει να τους στείλει… στον τάφο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Netflix: Παράνοια και χάος στο επίσημο τρέιλερ του Tiger King 2

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες