ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πρώτη βιντεοκασέτα του «Εξολοθρευτή» πωλήθηκε 32.500 δολάρια σε δημοπρασία!

Terminator Σβαρτσενέγκερ
«Hasta la vista baby»
Orion Pictures

Η ταινία «Εξολοθρευτής» του 1984 εκτόξευσε τις καριέρες των Τζέιμς Κάμερον και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

H πρώτη βιντεοκασέτα του Εξολοθρευτή πωλήθηκε προς 32.500 δολάρια σε online δημοπρασία από το ComicConnect! To αντίγραφο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και πωλήθηκε μόλις πριν τρεις μέρες από την έναρξη της δημοπρασίας.

Η κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας με την οποία ο Τζέιμς Κάμερον ξεκίνησε την λαμπρή καριέρα του κυκλοφόρησε το 1984, με πρωταγωνιστές τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και την Λίντα Χάμιλτον. Το φιλμ γυρίστηκε με έναν ταπεινό προϋπολογισμό 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων και απέφερε έσοδα της τάξεως των 78,3 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Terminator Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ
H βιντεοκασέτα του Terminator που πωλήθηκε στη δημοπρασία

Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται σε έναν σάιμποργκ εκτελεστή, ο οποίος έχει σταλθεί από το μέλλον (2029), στο παρόν (1984), ώστε να σκοτώσει τη Σάρα Κόνορ, η οποία μελλοντικά θα γεννήσει τον αρχηγό της επανάστασης κατά των μηχανών.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου του 1984, λαμβάνοντας πολύ θετικές κριτικές, οι οποίες μεταξύ άλλων εκθείαζαν τις σκηνές δράσης, την αφήγηση και την ερμηνεία του Σβαρτσενέγκερ. Το φιλμ απογείωσε την καριέρα του Σβαρτσενέγκερ, παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός είπε μόλις 17 προτάσεις και 70 λέξεις σε ολόκληρη την ταινία!

Η επιτυχία του φιλμ έφερε αρκετά σίκουελ όπως τα Terminator 2, Terminator 3: Rise of the Machines, Terminator Salvation, Terminator Genisys και το πιο πρόσφατο Terminator: Dark Fate.

Ο Κάμερον σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε την ιδέα του Εξολοθρευτή 2, Τζον Κόνορ, ενώ είχε πάρει έκσταση.

«Θυμάμαι ότι μια φορά καθόμουν φτιαγμένος κρατώντας σημειώσεις για το Terminator και με εντυπωσίασε το τραγούδι του Sting "Russians" που έλεγε "I hope the Russians love their children too"», είπε αναφερόμενος στο κομμάτι του Βρετανού τραγουδιστή από το 1985. «Και σκέφτηκα. Ξέρεις τι; Η ιδέα ενός πυρηνικού πολέμου είναι τόσο αντίθετη με την ίδια τη ζωή. Από εκεί προήλθε το παιδί» πρόσθεσε ο Κάμερον.


Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

Διαγωνισμός Newsbomb.gr: Οι νικητές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Το Μινόρε»