ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φωτογραφίας: «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Έκθεση φωτογραφίας: «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης». 

Η έκθεση πραγματοποιείται από το think tank "The Catalyst", με την συνεισφορά του "Odesa Photo days festival", στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (αίθουσα «Μηχανουργείο») και θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Σεργκέι Σουτένκο, ο οποίος ξεναγήθηκε στην έκθεση από την πρόεδρο του «The Catalyst» Αθηνά Δρέττα και τον αντιπρόεδρο του «The Catalyst» Πάνο Μανωλάκο. Ο ίδιος ο πρέσβης αναγνωρίζοντας σημεία των πόλεων από τις φωτογραφίες, αναφέρθηκε στις προσωπικές του αναμνήσεις από αυτά.

Συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση στην Ουκρανία, την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες αλλά και τα εγκλήματα πολέμου που αποκαλύπτονται με την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη να υπάρξει αύξηση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας και στις προσπάθειες που θα χρειαστεί να γίνουν για την παροχή αποτελεσματικής βοήθεια προς τους πρόσφυγες. Ο κ. Σουτένκο υπογράμμισε την ανάγκη να επιλυθούν ορισμένα γραφειοκρατικά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες της Ελληνικής πλευράς με την οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Maksim Finogeev, Mikhail Palinchak, Oleg Petrasiuk, Pavel Dorogoy , Roman Zakrevski, Sehii Nuzhnenko, Sergiy Illyashenko, Serhiy Hudak, Stas Yurchenko, Viacheslav Ratynski, Volodymyr Petrov. Την επιμέλεια είχε η Kateryna Radchenko. Στην δημιουργία της έκθεσης συνεισέφερε η Villy Calliga.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη: 11.00-13.30 και 16.30-20.00.