ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκολας Κέιτζ: Αυτός είναι ο λόγος που άλλαξε το επώνυμό του - Από πού το εμπνεύστηκε

Νίκολας Κέιτζ
O Νίκολας Κόπολα, κατά κόσμον Νίκολας Κέιτζ, είναι ανιψιός του εμβληματικού σκηνοθέτη, Φράνσις Φορντ Κόπολα
AP

Ο Νίκολας Κέιτζ άλλαξε το επώνυμό του μετά την πρώτη του κινηματογραφική ταινία του 1982.

O Νίκολας Κέιτζ αποκάλυψε πώς πήρε την απόφαση να αλλάξει το πραγματικό του επώνυμο από Κόπολα, σε Κέιτζ, μετά την πρώτη ταινία του στον κινηματογράφο.

Όλα ξεκίνησαν το 1982, μετά το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με την κωμωδία Fast Times at Ridgemont High (Πλακατζήδες και μπουμπούκια) με πρωταγωνιστή τον Σον Πεν. Αυτή είναι και η μοναδική ταινία που ο διάσημος ηθοποιός και ανιψιός του σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, εμφανίστηκε με το πραγματικό του επίθετο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Wired, ο Κέιτζ εξήγησε ότι το πρώτο του φιλμ δεν του άφησε και την καλύτερη εμπειρία, καθώς δέχτηκε αρκετό... τρολάρισμα για το όνομά του και τη σχέση του με τον διάσημο θείο του. Αυτό λοιπόν ήταν αρκετό για να τον πείσει να βρει ένα άλλο επώνυμο να χρησιμοποιεί, ώστε να μην τον συνδέει πλέον κανείς με τον εμβληματικό σκηνοθέτη.

«Άλλαξα το επίθετό μου επειδή έκανα μια ταινία που λεγόταν Fast Times at Ridgemont High ως Νίκολας Κόπολα και οι άνθρωποι δεν σταματούσαν να λένε πράγματα του στιλ "αγαπώ τη μυρωδιά του Νίκολας το πρωί", λόγω του [φιλμ που σκηνοθέτησε ο Κόπολα το 1979] Apocalypse Now. Ο Ρόμπερ Ντιβάλ [πρωταγωνιστής στο Αποκάλυψη Τώρα του Κόπολα] έλεγε "λατρεύω τη μυρωδιά της ναπάλμ το πρωί. Αυτό με έκανε να το σκεφτώ και να πω "δεν το χρειάζομαι αυτό", έτσι το άλλαξα σε Κέιτζ, ανέφερε ο ηθοποιός.

Ο Κέιτζ αποκάλυψε επίσης πώς κατέληξε στο νέο του επώνυμο. Όπως είπε το εμπνεύστηκε από το Λουκ Κέιτζ, έναν χαρακτήρα της Marvel τον οποίο ενσάρκωσε ο Μάικ Κόλτερ στη σειρά Luke Cage. Παράλληλα, ο διάσημος σταρ είναι θαυμαστής του συνθέτη Τζον Κέιτζ και έτσι, όταν το συνδύασε με το μικρό του όνομα [Νίκολας] του φάνηκε ότι ταιριάζει απόλυτα!

«Είναι ένας συνδυασμός από τον Luke Cage της Marvel Comics, που ήταν ένας χαρακτήρας που μου άρεσε, γνωστός και ως Power Man και του πρωτοποριακού συνθέτη Τζον Κέιτζ».

Ως Νίκολας Κέιτζ, σίγουρα έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή καριέρα με τον ηθοποιό να αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί μόνος του ανεξάρτητα από τη σχέση με τον διάσημο θείο του.

Η πιο πρόσφατη ταινία του, The Unbearable Weight of Massive Talent θεωρείται ένας από τους ενδιαφέροντες ρόλους της καριέρας του. Η ταινία ακολουθεί τον Κέιτζ ως Νικ Κέιτζ, μια φανταστική εκδοχή του εαυτού του. Το φιλμ γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τους κριτικούς, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι είναι από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες του Κέιτζ.


Διαβάστε επίσης

Νίκολας Κέιτζ: Το μιούζικαλ, η καλύτερη ταινία του και οι ρόλοι που απέρριψε

Ο Νίκολας Κέιτζ ικέτευε τον θείο του, Φράνσις Φορντ Κόπολα για ρόλο στον «Νονό»

Ο Νίκολας Κέιτζ είναι τόσο «γκοθ» που έχει για κατοικίδιο ένα κοράκι!