ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη έριξε αυλαία το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στη σκηνή του 1ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου
STUDIO PANOULIS

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρος, τίμησε με την παρουσία του το «1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου».

Το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου (3-5/09) ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Ελευθερίας Αρβανιτάκη στον Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου στην περιοχή Νένητα, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Με οδηγό την Τέχνη, στο πρώτο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, έγινε μια αναδρομή στην ιστορία και στον Πολιτισμό της Χίου από τα χρόνια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης μέχρι σήμερα. Στόχος τού Φεστιβάλ ήταν να αναδειχθούν και να προβληθούν οι ομορφιές του νησιού και τα μοναδικά, στον κόσμο, αρχιτεκτονικά της μνημεία.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παρουσιάστηκε μια σειρά πρωτότυπων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που σκοπό είχαν να εμπνεύσουν, να διασκεδάσουν και- καθ’ υπέρβαση- να ενώσουν εποχές, τοπία, μνήμες με τρόπο που μόνο η τέχνη γνωρίζει και μπορεί.

Το Φεστιβάλ έριξε αυλαία με μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες, την Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία έδωσε μια μοναδική συναυλία στον Βοτανικό κήπο του Αιγαίου, στο χωριό Νένητα, σημείο συμβολικό με θέα την Χίο και όλο το Αιγαίο.

Η συναυλία ήταν ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Tο «1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου», 3-5 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ΕΟΤ. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρος, τίμησε με την παρουσία του το «1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου»



Διαβάστε επίσης

Λίνα Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: «Πολιτικό και κυβερνητικό ζήτημα η επανένωσή τους»

Η Ράνια Καπετανάκη σε μια ξεχωριστή παράσταση στον λόφο του Λυκαβηττού

Onassis Culture 2022 - 2023: Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός της Στέγης σε 1.357 λέξεις