ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Τομ Χανκς κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα

Τομ Χανκς
Το βιβλίο του Τομ Χανκς βασίζεται στις προσωπικές του εμπειρίες από το Χόλιγουντ.
AP

Το βιβλίο του Τομ Χανκς με τίτλο «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece» θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2023.

Στις 9 Μαΐου του 2023 αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε ο Τομ Χανκς με τίτλο «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece», σχετικά με τον κινηματογράφο και τη δημιουργία μιας «κολοσσιαίας ταινίας δράσης υπερηρώων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με πηγή έμπνευσης από ένα ταπεινό κόμικ», σύμφωνα με μια επίσημη περίληψη.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People, o Χανκς, δήλωσε ότι η πλοκή βασίζεται στις προσωπικές του εμπειρίες από το Χόλιγουντ. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι από τις 80 περίπου ταινίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, μόνο τέσσερις θεωρεί «σχετικά καλές».

«Κάθε χαρακτήρας του βιβλίου κάνει κάτι που έχω βιώσει ενώ έκανα μια ταινία... Ακόμη και οι ανόητες στιγμές είναι εμπνευσμένες από κάποιο ακροβατικό που έχω κάνει, ή από κάποιο λάθος που έκανα και επέζησα», είπε.

Το «The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece» εκτείνεται σε αρκετές δεκαετίες και παρουσιάζει την αμερικανική κουλτούρα που έχει αλλάξει από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

Ανάμεσα στους χαρακτήρες του βιβλίου συναντάμε έναν ταλαιπωρημένο στρατιώτη που επιστρέφει από τον πόλεμο, ένα νεαρό αγόρι με καλλιτεχνικό χάρισμα, έναν εμπνευσμένο και εκκεντρικό σκηνοθέτη, έναν επιδεικτικό αστέρα του κινηματογράφου σε άνοδο και έναν ακούραστο βοηθό παραγωγής.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, είχε κάνει ακόμα μια συγγραφική απόπειρα, με την έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ και The Guardian


Διαβάστε επίσης

Τα «Μαγνητικά Πεδία» στον δρόμο προς τα Όσκαρ

Νύχτες Πρεμιέρας 2022: Αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών

Η Τζένιφερ Λόπεζ είναι μια ψυχρή εκτελέστρια στη νέα ταινία του Netflix