crowd live concert
Πηγή: Pixabay
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρχισαν τα όργανα στις μουσικές σκηνές της Αθήνας

Δέκα μουσικά σχήματα που δεν χάνονται με τίποτα τον Νοέμβριο.

Μετά από δύο χρόνια «λουκέτου» και περιορισμών ελέω πανδημίας, οι μουσικές σκηνές της Αθήνας ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό. Αγαπημένοι καλλιτέχνες ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν τα ξεχωριστά προγράμματα που με όρεξη έχουν ετοιμάσει και να μας κρατήσουν συντροφιά με δυνατές μουσικές και αγαπημένα τραγούδια.

Τα όργανα (επιτέλους) ξανάρχισαν σε αρκετές χειμερινές μουσικές σκηνές της πόλης και εμείς ήδη σημειώσαμε 10 μουσικά ραντεβού που δεν χάνονται με τίποτα.


Σταμάτης Κραουνάκης, Θέατρο Άλσος

O Σταμάτης Κραουνάκης στο χειμερινό θέατρο Άλσος
O Σταμάτης Κραουνάκης στο χειμερινό θέατρο Άλσος

Ο Σταμάτης Κραουνάκης αυτό τον χειμώνα επιστρέφει στο χειμερινό θέατρο Άλσος όπου μας περιμένει κάθε Σάββατο και Κυριακή. «Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα που έδειξε να το γουστάρουμε όλοι», σημειώνει ο ίδιος ο τραγουδοποιός που μαζί με τους μουσικούς του, θα υποδέχεται και εκλεκτούς καλεσμένους.

Κωστής Μαραβέγιας, Σταυρός του Νότου

Ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, στο μουσικό του σπίτι, στον Σταυρό του Νότου. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση εκεί, ο αγαπημένος τραγουδοποιός ανεβαίνει ξανά στην Κεντρική Σκηνή με συγκίνηση και με ματιά στο μέλλον αφού παρουσιάζει τα νέα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του. Μαζί του η εκρηκτική Ξένια Ντάνια και η μπάντα του που θα απογειώνει κάθε βράδυ Παρασκευής.

Ο Κωστής Μαραβέγιας
Ο Κωστής ΜαραβέγιαςNDP Photo

«Η επιστροφή στο σπίτι, έχει πάντα τη λαχτάρα της συνάντησης, της επικοινωνίας, της αφήγησης. Με φίλους μαζεμένους, στην Κεντρική Σκηνή, θα πω τα τραγούδια που θα έλεγα αν σας καλούσα στο σαλόνι μου στο Παγκράτι μια Κυριακή απόγευμα, ένα βράδυ Παρασκευής, σαν να είχα να σας δω πολλά χρόνια», αναφέρει για τις εμφανίσεις του ο ίδιος.

Θανάσης Αλευράς, VOX

Ο Θανάσης Αλευράς έρχεται στο VOX από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και για δέκα παραστάσεις.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης θα μας παρουσιάσει την πρώτη του προσωπική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «40+Βγαίνω», σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Συμμετέχουν: Idra Kayne – Jerome Kaluta.

«Ένα αυτοβιογραφικό ταξίδι μέσα από προσωπικές ιστορίες που είναι συγχρόνως και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του '80», δηλώνει ο ίδιος για την παράσταση που μας ετοιμάζει. Ακούστε το ομώνυμο τραγούδι που έχει γραφτεί ειδικά για τις παραστάσεις του Θανάση Αλευρά.

Γιώτα Νέγκα, Θέατρο Άλσος

Η αγαπημένη Γιώτα Νέγκα έρχεται για πρώτη φορά στο θέατρο Άλσος με τις «Κρυφές Γωνιές». Από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή για λίγες παραστάσεις.

Η ερμηνεύτρια θα μας παρουσιάσει «Έναν κόσμο φτιαγμένο από φως, με πολλές Κρυφές Γωνιές που περιμένουν να συστηθούν. Αυτές που θα αποκαλύψω για πρώτη φορά φέτος, στη σκηνή του Άλσους. Σε μια "χειροποίητη παράσταση", με όλα τα αντιθετικά υλικά από τα οποία είμαι φτιαγμένη».

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Ελεωνόρα Ζουγανέλη, VOX

Δύο αγαπημένες ερμηνεύτριες, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελωνόρα Ζουγανέλη συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής. Η πολυαναμενόμενη συνάντηση θα συμβεί στο VOX από τις 12 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο.

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Εκεί, οι δύο κυρίες του ελληνικού μας τραγουδιού, θα ενώσουν φωνές και τραγούδια, παρουσιάζοντας μια σπάνια ζωντανή συλλογή επιτυχιών αλλά και απρόβλεπτων στιγμών.

Έλλη Πασπαλά, Θέατρο Άλσος

Ύστερα από απουσία δύο ετών, η Έλλη Πασπαλά επιστρέφει στη μουσική ζωή της πόλης με την παράσταση «Εlly loves jazz – Vol.2» στο Θέατρο Άλσος.

H Έλλη Πασπαλά
H Έλλη ΠασπαλάΤάσος Βρεττός

Η παράσταση «Elly loves Jazz», μία παράσταση αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μάγεψε το αθηναϊκό κοινό.

Η Έλλη Πασπαλά θα μας περιμένει στο χειμερινό Άλσος με ανανεωμένο ρεπερτόριο και φρέσκια, δημιουργική ορμή, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και για τέσσερις μόνο Δευτέρες.

Γιάννης Κότσιρας, θέατρο Ακροπόλ

Το φετινό χειμώνα ο Γιάννης Κότσιρας, θα δοκιμαστεί σε διαφορετικό ρόλο, παρουσιάζοντας μια μουσικοθεατρική παράσταση στο θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή και κείμενο Οδυσσέα Ιωάννου.

Μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που γνωρίζονται τυχαία στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής, ξεδιπλώνεται η μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, με τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο καθώς και τραγούδια από τη σπουδαία κληρονομιά των μεγάλων μας δημιουργών.

Ο Γιάννης Κότσιρας
Ο Γιάννης ΚότσιραςΧρήστος Συμμεωνίδης

Στην παράσταση συμμετέχουν έξι μουσικοί και οι γνωστοί ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Άρης Τρουπάκης και Νάνσυ Μπούκλη.

Από 28 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα για λίγες παραστάσεις.

Μίλτος Πασχαλίδης, Σταυρός του Νότου

Ο Μίλτος Πασχαλίδης
Ο Μίλτος Πασχαλίδης

Ο Μίλτος Πασχαλίδης, πιστός στο ραντεβού του, επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, ετοιμάζοντας και αυτό το χειμώνα τα πιο ζεστά και ξεχωριστά μουσικά βράδια του Σαββάτου.

Μετά από μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, την επανεκτέλεση του οριακού δίσκου του Θάνου Μικρούτσικου «Εμπάργκο» (εκδ. Ogdoo Music Group), αλλά και της τέταρτης συγγραφικής του εργασίας, με τίτλο «Ξενοδοχεία» (εκδ. Αλεξάνδρεια), επιστρέφει στο σταθερό του στέκι, για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης: τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του, τραγούδια που αγαπά αλλά και -όπως μας έχει συνηθίσει - εκπλήξεις της στιγμής.

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας, Κύτταρο Live Club

Γιάννης Γιοκαρίνης, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας
Γιάννης Γιοκαρίνης, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μηλιώκας


Μετά τον χαμό στις παραστάσεις του Οκτωβρίου και κατόπιν... λαϊκής απαίτησης, οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας, επιστρέφουν εσπευσμένα στο Κύτταρο για μια τελευταία παράσταση στις 25 Νοεμβρίου.

Όσοι θέλουν να τους χαρούν ξανά, όσοι δεν μπόρεσαν και όσοι δεν χόρτασαν
το χιούμορ την ευαισθησία και τα αγαπημένα τραγούδια της rock 'n' roll παρέας των τεσσάρων, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Μετά την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του «Χτίζω Ανέμους», ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ένας από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές και ανήσυχους δημιουργούς που ανέδειξε η μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια, έρχεται για δύο μοναδικές εμφανίσεις, τα Σάββατα 19 και 26 Νοεμβρίου στη Σφίγγα.

Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός είναι ένα μοναδικό παράδειγμα καλλιτέχνη που πατάει γερά στην παράδοση, εμπλουτίζοντάς τη με φρέσκα ηχοχρώματα και ιδέες, αποφεύγοντας την απλή επανάληψη του παρελθόντος.



Διαβάστε επίσης

Ο «Παγιδευμένος» Σόλων Τσούνης μας ξεναγεί στο «καταφύγιο» του

Ο street artist πίσω από το γκράφιτι του Αλέξανδρου Νικολαΐδη μιλά στο Newsbomb.gr

Ρίτα Αντωνοπούλου: Πώς το «Αυτή η νύχτα μένει» καθόρισε το μέλλον της

Tindersticks για τα Γλυπτά του Παρθενώνα:Γελοία η άρνηση της Βρετανίας



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ