ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Οι νέες ταινίες της εβδομάδας έχουν άρωμα Όσκαρ

Τα πνεύματα του Ινισέριν
Τα πνεύματα του Ινισέριν,
Feelgood

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Το The Banshees of Inisherin (Tα πνεύματα του Ινίσεριν) του Μάρτιν ΜακΝτόνα με 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Κόλιν Φάρελ, Πρωτότυπου Σεναρίου, κ.ά., κυκλοφορεί από σήμερα και στη χώρα μας και μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Δείτε αναλυτικά τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στα σινεμά την τελευταία Πέμπτη του Φεβρουαρίου.

Τα πνεύματα του Ινισέριν (The Banshees of Inisherin)

Σε ένα απόμερο νησί της Ιρλανδίας, η ταινία παρακολουθεί τους καρδιακούς φίλους Padraic και Colm που βρίσκονται σε αδιέξοδο όταν ο Colm ξαφνικά αποφασίζει να διακόψει τη φιλία τους. Ένας εμβρόντητος Padraic, με τη βοήθεια της αδερφής του της Siobhan και ενός προβληματικού νεαρού, του Dominic, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση, αρνούμενος να αποδεχθεί το «όχι» ως απάντηση.

Εντούτοις, οι επανειλημμένες προσπάθειες του Padraic το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν την απόφαση του πρώην φίλου του και όταν ο Colm του δίνει ένα απεγνωσμένο τελεσίγραφο, τα γεγονότα κλιμακώνονται τάχιστα με συνταρακτικές συνέπειες.

Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ, Μάρτιν ΜακΝτόνα (Three Billboards Outside Ebbing, Misouri). Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Γκλίσον, Κέρι Κόντον, Μπάρι Κέογκαν, Πατ Σορτ, Τζον Κένι.

Missing

Από τους δημιουργούς της ταινίας Searching. Μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου όπου κανείς αναρωτιέται πόσο καλά γνωρίζει ακόμη και τους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

Όταν η μητέρα της Τζουν εξαφανίζεται ενώ κάνει διακοπές με το νέο της αγόρι, η Τζουν την αναζητά παντού. Εγκλωβισμένη μίλια μακρυά στο Λος Άντζελες και με τις προσπάθειές της να παρεμποδίζονται από τη διεθνή γραφειοκρατία, χρησιμοποιεί όλη την τελευταία τεχνολογία που έχει στα χέρια της για να καταφέρει να τη βρει πριν είναι πολύ αργά.

Καθώς σκάβει βαθύτερα, τα ψηφιακά στοιχεία δημιουργούν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Όταν η Τζουν ξετυλίγει του κουβάρι των μυστικών που κουβαλούσε η μαμά της, ανακαλύπτει ότι ποτέ δεν την ήξερε πραγματικά.

Θολή γραμμή (Misty Line)

Η ταινία παρακολουθεί τη σχέση ενός ζευγαριού, που τους ενώνει η επιθυμία να είναι μαζί και η ανάγκη να φύγουν, να χαθούν.

Ξεκινούν ένα ταξίδι όπου δύσκολα ξεχωρίζεις το όνειρο από την πραγματικότητα, βαδίζοντας πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, σε μια θολή γραμμή, όπου όλα είναι πιθανά.

Η «Θολή Γραμμή» αλλάζει χώρους, διαθέσεις, μουσική και ένταση ανάλογα με την εικόνα που βλέπουμε, σε έναν σχετικά ενιαίο τόνο που προσπαθεί να συντονιστεί με την (ψυχαναλυτική) κοινή εμπειρία όλων όσων κάποια στιγμή υπήρξαν έστω και για λίγο μαζί με κάποιον άλλον και όσων κάποια στιγμή θέλησαν να φύγουν από εκεί που ήταν «σπίτι» τους.

Σκηνοθεσία και Σενάριο: Μένιος Καραγιάννης. Παίζουν: Ηλιάνα Μαυρομάτη, Όμηρος Πουλάκης, Αγγελίνα Ρήγα, Αλέξης Κροκιδάς.

Το Παιχνίδι των 100 Κεριών (The 100 Candles Games)

Μια παρέα φίλων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους με ένα τρομακτικό παιχνίδι. Θα πρέπει να κάτσουν σε έναν κύκλο φτιαγμένο από 100 κεριά, να παίρνουν ένα και να λένε τη δική τους τρομακτική ιστορία. Με κάθε ιστορία, με κάθε κερί, περίεργα φαινόμενα αρχίσουν να συμβαίνουν. Αισθάνονται παρουσίες γύρω τους, όμως κανείς δεν πρέπει να φύγει γιατί μια τρομακτική κατάρα θα πέσει πάνω τους…

Γυναικείες Κουβέντες

Το 2010, οι γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας παλεύουν να συμβιβάσουν την πραγματικότητά τους με την πίστη τους. Παρόλο που πολλές διαφωνούν μεταξύ τους σε βασικά πράγματα, πρέπει να αποφασίσουν πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν μαζί, για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Μίριαμ Τόους.

Μια ταινία της Σάρα Πόλεϊ. Παίζουν: Ρούνι Μάρα, Κλερ Φόι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζούντιθ Άιβι, Μπεν Γουίσο και Φράνσις Μακ Ντόρμαντ

Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα (Argonuts)

Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό, το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμένο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας.


Διαβάστε επίσης

«The Pope’s Exorcist»: Ο Ράσελ Κρόου σε ρόλο εξορκιστή

«Έτερος Εγώ: Νέμεσις»: Μασάτος, Βανόρτας και Δανάη αποκαλύπτονται

Λίαμ Νίσον: Το τελεσίγραφο της γυναίκας του πίσω από το «όχι» στον Τζέιμς Μποντ

Βραβεία Όσκαρ 2023: Η απόλυτη ανατροπή στις υποψηφιότητες