ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Ο εξορκιστής Ράσελ Κρόου, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο άγνωστος άντρας στο υπόγειο

Ο Ράσελ Κρόου είναι Ο Εξορκιστής του Βατικανού
Ο Ράσελ Κρόου είναι Ο Εξορκιστής του Βατικανού
Feelgood Entertainment

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Απριλίου φέρνει μια πληθώρα νέων ταινιών, ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα.

Ο Ράσελ Κρόου σε ρόλο εξορκιστή και η συνάντηση του Μπεν Άφλεκ με τον θρύλο του παρκέ, Μάικλ Τζόρνταν, αναμένεται να φέρει μια νέα τόνωση στις ελληνικές σκοτεινές αίθουσες.

Επίσης, αξίζουν μια ματιά το υποβλητικό θρίλερ Ο Άντρας στο Υπόγειο και το Flux Gourmet με τον «δικό μας» Μάκη Παπαδημητρίου.

Ο Εξορκιστής του Βατικανού (The Pope's Exorcist)

Βασισμένη στα αρχεία του Πατρός Γκαμπριέλε Αμόρθ, αρχιεξορκιστή του Βατικανού (στο ρόλο ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου), η ταινία Ο Εξορκιστής του Βατικανού ακολουθεί τον πατέρα Αμόρθ στην έρευνά του για τον τρομακτικό δαιμονισμό ενός αγοριού, η οποία καταλήγει στην αποκάλυψη μιας συνωμοσίας που το Βατικανό για αιώνες προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποκρύψει.

Air: Κυνηγώντας Ενα Θρύλο (Air)

Το Air του βραβευμένου με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ, αποκαλύπτει την απίστευτη και επαναστατική συνέργεια ανάμεσα στον τότε πρωτάρη Μάικλ Τζόρνταν και το ανερχόμενο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Nike, το οποίο και έφερε την επανάσταση στον κόσμο των σπορ και της σύγχρονης κουλτούρας με το μπραντ του Air Jordan. Η συγκινητική αυτή ιστορία καταγράφει το καθοριστικό ρίσκο που πήρε μία αντισυμβατική ομάδα κόντρα σε όλους, το ασυμβίβαστο όραμα μιας μητέρας που γνωρίζει πολύ καλά την αξία του τεράστιου ταλέντου του γιου της, και το φαινόμενο του μπάσκετ που έμελλε να γίνει το μεγαλύτερο όλων των εποχών.

Ο Άντρας στο Υπόγειο (L'homme de la cave)

Ο Σιμόν και η Ελέν αποφασίζουν να πουλήσουν ένα υπόγειο στο κτίριο που μένουν. Ένας άντρας – με ταραγμένο παρελθόν- το αγοράζει και εγκαθίσταται χωρίς να ενημερώσει. Σιγά σιγά, η παρουσία του θα αναστατώσει τη ζωή του ζευγαριού.
Ενας γνωστός σκηνοθέτης (Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου) και τρεις κορυφαίοι γάλλοι ηθοποιοί σε ένα υποβλητικό θρίλερ.

Η Εθελόντρια (La Voluntaria)

Η Μαρίσα Σόλα (που σημαίνει «μόνη» στα ισπανικά) είναι μια 65χρονη γιατρός που μόλις συνταξιοδοτήθηκε· επιθυμεί όσο τίποτα ν’ αποκτήσει εγγόνια, όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο κανένα από τα παιδιά της δεν προτίθεται να της δώσει αυτή τη χαρά. Έπειτα από μια έντονη συζήτηση σ’ ένα οικογενειακό τραπέζι, η Μαρίσα αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω της και να ταξιδέψει στην Ελλάδα, σε μια προσφυγική δομή, πιστεύοντας πως θα συναντήσει παιδιά που χρειάζονται ανθρώπους σαν εκείνη.
Ωστόσο, με την άφιξη της αντικρίζει μια πραγματικότητα που δεν φανταζόταν ποτέ – κι έτσι βρίσκει την ευκαιρία να διερευνήσει τα όρια μεταξύ της αγάπης και της ανάγκης.

Ένα στοχαστικό βλέμμα στο ανθρώπινο τοπίο της καταστροφής που προκαλείται από την αναγκαστική μετακίνηση, μια ματιά που αμφισβητεί το παιχνίδι εξουσίας των παρείσακτων βλεμμάτων και εξετάζει το ενδεχόμενο να μείνει κανείς αμέτοχος όταν εκτυλίσσεται μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

Η Γυναίκα του Τσαϊκόφσκι (Zhena Chaikovskogo)

Η ταραχώδης σχέση του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, του διασημότερου, Ρώσου συνθέτη όλων των εποχών, και της συζύγου του, Αντονίνα Μιλιούκοβα.

Η Αντονίνα Μιλιούκοβα είναι μια όμορφη και έξυπνη νεαρή γυναίκα, γεννημένη στην αριστοκρατική Ρωσία του 19ου αιώνα. Θα μπορούσε να είχε ό,τι ήθελε, αλλά η μοναδική της εμμονή είναι να παντρευτεί τον Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, τον οποίο ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που άκουσε τη μουσική του.

Ο μόνος λόγος που ο συνθέτης δέχεται τελικά αυτή την ένωση, είναι για να βάλει ένα τέλος στις φήμες που κυκλοφορούν για αυτόν. Δίχως ίχνος αγάπης, κατηγορώντας την για τις κακοτυχίες και την κατάρρευσή του, οι προσπάθειες του Τσαϊκόφσκι να ξεφορτωθεί τη σύζυγό του γίνονται όλο και πιο βίαιες. Κυριευμένη από τα συναισθήματά της για αυτόν όμως, η Αντονίνα αποφασίζει να υπομείνει και κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να μείνει μαζί του. Η ταπείνωση, ο εξευτελισμός και η απόρριψη την οδηγούν σταδιακά στην παράνοια.

Flux Gourmet

Αγώνες εξουσίας, καλλιτεχνικές βεντέτες και kinky μαγειρικές. Ψυχεδέλεια, χιούμορ και τρόμος συνδυάζονται μαεστρικά από τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού Πίτερ Στρίκλαντ με τους Μάκη Παπαδημητρίου, Gwendoline Christie (Game of Thrones) και Asa Butterfield (Sex Education).

Super Mario Bros. Η Ταινία

Ενώ επιδιορθώνουν έναν αγωγό ύδρευσης, δύο υδραυλικοί από το Μπρούκλιν, ο Μάριο και ο αδελφός του Λουίτζι, μεταφέρονται μέσα από έναν μυστηριώδη σωλήνα σε έναν μαγικό νέο κόσμο. Όταν τα δύο αδέλφια χωριστούν, ο Μάριο ζει μία επική περιπέτεια αναζήτησης του Λουίτζι. Με τη βοήθεια του μανιταριού Τοντ και μετά την εντατική εκπαίδευση στη μάχη με την αρχηγό του Μανιταροβασιλείου Πριγκίπισσα Πιτς, ο Μάριο επιστρατεύει τις δικές του δυνάμεις και αναλαμβάνει δράση.



Διαβάστε επίσης

Ράσελ Κρόου: Η ανατριχιαστική παραφυσική εμπειρία του στα γυρίσματα της νέας ταινίας τρόμου

Μπεν Άφλεκ: Μάθαμε τι ζήτησε ο Μάικλ Τζόρνταν για την ταινία «Air»

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Joker 2»