ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάρτιν Σιν θα μετανιώνει για μια ζωή που άλλαξε το όνομά του

O Μάρτιν Σιν (στη μέση) με τους δύο γιους του και επίσης ηθοποιούς, τον Τσάρλι Σιν (αριστερά) και το
O Μάρτιν Σιν (στη μέση) με τους δύο γιους του και επίσης ηθοποιούς, τον Τσάρλι Σιν (αριστερά) και τον Εμίλιο Εστέβεζ (δεξιά)
Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images

Ο Μάρτιν Σιν άλλαξε το όνομά του για να μπορέσει να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ. Το παράδειγμά του ακολούθησε ο γιος του, και επίσης πασίγνωστος ηθοποιός, Τσάρλι Σιν.

Ο Εμίλιο Εστέβεζ μίλησε για τη βαθιά λύπη και τις τύψεις του του πατέρα του που άλλαξε το όνομά του από Ραμόν Εστέβεζ σε Μάρτιν Σιν, αποκαλύπτοντας ότι ο βετεράνος ηθοποιός τον προειδοποίησε να μην κάνει το ίδιο.

Ο 82χρονος ηθοποιός άλλαξε το όνομά του στα τέλη της δεκαετίας του 1950 καθώς προσπαθούσε να εισβάλει στο Χόλιγουντ.

Ο αστέρας του West Wing έχει πει στο παρελθόν ότι δυσκολευόταν να πάρει ρόλους λόγω του ισπανόφωνου ονόματός του, οπότε αποφάσισε να το αλλάξει σε Μάρτιν Σιν.

Μιλώντας το 2003, ο Σιν εξήγησε το λόγο που ένιωσε υποχρεωμένος να αλλάξει το όνομά του, αλλά παραδέχτηκε ότι το έχει μετανιώσει βαθιά.

«Όποτε τηλεφωνούσα για ένα ραντεβού, είτε ήταν δουλειά είτε διαμέρισμα, και έδινα το όνομά μου, υπήρχε πάντα αυτός ο δισταγμός και όταν έφτανα εκεί, πάντα το έχανα», έχει πει στο Inside the Actors Studio.

«Έτσι σκέφτηκα πως είχα αρκετά προβλήματα προσπαθώντας να βρω δουλειά ως ηθοποιός, γι’ αυτό εφηύρα τον Μάρτιν Σιν», εξήγησε.

«[Το όνομα] Είναι ακόμα επίσημα Εστέβεζ. Δεν το άλλαξα ποτέ επίσημα. Δεν θα το κάνω ποτέ. Υπάρχει στο δίπλωμα οδήγησης και στο διαβατήριό μου και σε όλα», εξομολογήθηκε.

«Άρχισα να χρησιμοποιώ το Σιν, σκέφτηκα να το δοκιμάσω και πριν το καταλάβω, άρχισα να ζω με αυτό και μετά ήταν πολύ αργά».

«Στην πραγματικότητα, μια από τις μεγάλες μου τύψεις είναι ότι δεν κράτησα το όνομά μου όπως μου δόθηκε. Ήξερα ότι ενοχλούσε τον μπαμπά μου», παραδέχτηκε ο Σιν.

Ο γιος του, Εμίλιο, μίλησε τώρα για τις τύψεις του πατέρα του που άλλαξε το όνομά του, αποκαλύπτοντας ότι του είχε πει κάποτε: «Μην κάνεις το ίδιο λάθος που έκανα εγώ».

O Μάρτιν Σιν με τον γιο του, Εμίλιο Εστέβεζ
O Μάρτιν Σιν με τον γιο του, Εμίλιο ΕστέβεζAP


Θυμήθηκε μάλιστα όταν το 1967, ο ισπανικής καταγωγής παππούς του Φρανσίσκο, πήγε στο Broadway να δει τον Σιν στο The Subject Was Roses.

Αλλά όταν είδε το «νέο όνομα» του γιου του, ο Φρανσίσκο «κούνησε το κεφάλι του με απογοήτευση» και εκείνη η στιγμή κόλλησε στο μυαλό του Σιν για πάντα.

«Δεν το ξεπέρασε ποτέ αυτό», είπε ο Εστέβεζ. «Έτσι, όταν ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με την υποκριτική και να κάνω οντισιόν, είπα: "Φίλε, αν έπρεπε να κάνω ένα πράγμα θα ήταν να μην αλλάξω ποτέ το όνομά μου"».

Σε μια συνέντευξη πέρυσι, ο Σιν μίλησε για το πόσο ευγνώμων ήταν που ο γιος του δεν ακολούθησε το παράδειγμά του και δεν άλλαξε το όνομά του.

«Η μόνη επιρροή μου πάνω στον Εμίλιο ήταν να κρατήσει το όνομά του», είπε.

«Όταν ξεκίνησε, ο ατζέντης του τον συμβούλευε να αλλάξει το όνομά του σε Σιν και δεν θα το έκανε. Και ευχαριστώ τον Θεό που δεν το έκανε», πρόσθεσε ο 82χρονος.

Αντίθετα με τον Εμίλιο Εστέβεζ, ο άλλος γιος του Μάρτιν Σιν και επίσης πασίγνωστος ηθοποιός, Τσάρλι, ακολούθησε το παράδειγμα του πατέρα του, αλλάζοντας το όνομά του σε «Σιν».

Διαβάστε επίσης

Πέθανε η Jacklyn Zeman, ηθοποιός της σειράς «General Hospital»

Ο Τζόνι Ντεπ θα σκηνοθετήσει τον Αλ Πατσίνο σε ταινία για τον Μοντιλιάνι

Netflix: Έρχεται νέα ταινία Bird Box - Πότε κάνει πρεμιέρα