ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Από τον Spider-Man και τον Στίβεν Κινγκ στα σαγόνια του καρχαρία

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Across the Spider-Verse)
Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Across the Spider-Verse)
Feelgood Entertainment

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Ένας Spider-Man για παιδιά, ένας μπαμπούλας δια χειρός Στίβεν Κινγκ και φόνοι που αναζητούν τη λύση τους, «κλείνουν» το μάτι στους κινηματογραφόφιλους την πρώτη μέρα του καλοκαιριού.

Δείτε αναλυτικά τις νέες ταινίες που έρχονται στους ελληνικούς κινηματογράφους την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Across the Spider-Verse)

Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο.

Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

Ο Μπαμπούλας (The Boogeyman)

Βασισμένο σε μια ιστορία του μετρ του τρόμου, Στίβεν Κινγκ.

Η μαθήτρια γυμνασίου Sadie Harper και η μικρότερη αδερφή της Sawyer είναι συγκλονισμένες από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας τους, χωρίς να έχουν σημαντική στήριξη από τον πατέρα τους, Will, έναν θεραπευτή που προσπαθεί να διαχειριστεί το δικό του πόνο. Όταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι τους αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

Επίδοξοι Κληρονόμοι (The Estate)

Η Μέρσι και η Σαβάνα μπορεί να μην έχουν πολλά, αλλά έχουν το τέλειο σχέδιο. Με μια ετοιμόρροπη καφετέρια στα όρια της εξαφάνισης και τις ζωές τους στάσιμες, οι δύο αδερφές συνωμοτούν ενάντια στην ετοιμοθάνατη, πλούσια θεία τους με την ελπίδα να πάρουν την κληρονομιά της. Αλλά, όπως θα διαπιστώσουν σύντομα, δεν είναι οι μόνες στην οικογένεια με παρόμοιο σχέδιο.

Σκηνοθεσία: Ντιν Κρεγκ. Παίζουν οι: Τόνι Κολέτ, Άννα Φάρις, Καθλίν Τέρνερ, Ντέιβιντ Ντουκόβνι.

Το Έγκλημά Μου (Mon Crime)

Στο Παρίσι της δεκαετίας του '30, η Madeleine, μία όμορφη, νέα, άφραγκη ηθοποιός, κατηγορείται για την δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με την βοήθεια της καλύτερης της φίλης, νεαρής άνεργης δικηγόρου, Pauline, αθωώνεται επικαλούμενη αυτοάμυνα.

Μία νέα ζωή διασημότητας και επιτυχίας ξεκινάει, μέχρι που η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Αγάπη και Μίσος (Frere et Soeur)

Ο ακούραστος Αρνό Ντεπλεσάν («Τα Χρυσά Μας Χρόνια») σκηνοθετεί το ακαταμάχητο δίδυμο Μαριόν Κοτιγιάρ και Μελβίλ Πουπό σε ένα καθηλωτικό οικογενειακό δράμα που κρατά καλά φυλαγμένα τα μυστικά του. Επίσημο Διαγωνιστικό του φεστιβάλ Καννών.

O Μεγαλόδοντας (The Black Demon)

Βασισμένη σε έναν μεξικάνικο θρύλο. Έρχεται να ταράξει τα νερά.

Ο Πολ παίρνει την οικογένειά του σε ένα ταξίδι στο Μεξικό για να επιθεωρήσει μια εξέδρα πετρελαίου που έχει η εταιρεία του. Μόλις βγουν εκεί, βρίσκει το μέρος σχεδόν εγκαταλελειμμένο με λίγους τρομαγμένους εργάτες που του λένε ότι η εξέδρα έχει δεχθεί επανειλημμένα επίθεση από έναν μεγαλόδοντα καρχαρία, ο οποίος είναι μέρος ενός μεξικανικού θρύλου. Με την εξέδρα να βυθίζεται σταδιακά στο νερό και τον καρχαρία να τους κυνηγά, πρέπει να βρει έναν τρόπο να κρατήσει την οικογένειά του ασφαλή, και να μείνει ζωντανός.

Σύμφωνα με ιστορίες από ψαράδες γύρω από τη Μπάχα Καλιφόρνια, ο θρύλος του Μαύρου Δαίμονα έχει ειπωθεί από γενιά σε γενιά. Λέγεται ότι χιλιάδες ψαράδες έχουν πεθάνει αντιμέτωποι με αυτό το πλάσμα, λόγω του γεγονότος ότι τα σώματά τους δεν βρέθηκαν ποτέ. Λέγεται επίσης ότι ο Μαύρος Δαίμονας είναι ο δολοφόνος εκατοντάδων φαλαινών που βρίσκονται νεκρές κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, σε κάτι που φαίνεται να είναι μια επίθεση από ένα τεράστιο θηρίο.

Πρόσκληση σε Φόνο (Invitation to a Murder)

1934. Νότια Αγγλία. Όταν ένας απομονωμένος δισεκατομμυριούχος προσκαλεί έξι φαινομενικά τυχαίους αγνώστους στο απομακρυσμένο κτήμα του σε ένα νησί, η ατρόμητη, επίδοξη ντετέκτιβ, Μιράντα Γκριν βρίσκει τη μυστηριώδη πρόσκληση πολύ δελεαστική για να την προσπεράσει. Όταν ένας άλλος καλεσμένος βρίσκεται νεκρός, η Μιράντα πρέπει να φτάσει στο βάθος της κακόβουλης πλοκής πίσω από τη συγκέντρωση, για να αποδείξει τον εαυτό της και τελικά για να σώσει τη ζωή της.

Ευτυχισμένοι Μαζί (What's Love Got to Do With It)

Πώς βρίσκει κανείς την παντοτινή αγάπη στις μέρες μας; Για την Zoe, η απάντηση βρίσκεται στις εφαρμογές γνωριμιών που για την ώρα της έχουν προσφέρει μόνο γνωριμίες με …ακατάλληλους άντρες, πράγμα που εξοργίζει την εκκεντρική μητέρα της. Αντίθετα o παιδικός της φίλος και γείτονας Kaz, πιστεύει ότι η απάντηση για αυτόν βρίσκεται στο παράδειγμα των γονιών του, και αναζητά σύντροφο μέσω προξενιού. Έτσι γνωρίζει μια όμορφη και έξυπνη κοπέλα και αποφασίζει να τη παντρευτεί. Αλλά ποιος παντρεύεται με προξενιό στις μέρες μας; Για την Zoe η απόφαση του φίλου της είναι αδιανόητη!


Διαβάστε επίσης

Σβαρτσενέγκερ για Μπρους Γουίλις: «Οι σταρ της δράσης δεν αποσύρονται ποτέ»

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει ταινία για τον Ιησού

Ο Κιάνου Ριβς πήρε το μπάσο του - Έπαιξε σε συναυλία με τους Dogstar