ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σινεμά: Ο Ιντιάνα Τζόουνς απόλυτος πρωταγωνιστής της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας

Ο Χάρισον Φορντ στο ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς για πέμπτη και τελευταία φορά
Ο Χάρισον Φορντ στο ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς για πέμπτη και τελευταία φορά
Cannes Festival/LucasFilm

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Η νέα περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς είναι επιτέλους εδώ! Ο Χάρισον Φορντ επιστρέφει για πέμπτη και τελευταία φορά για να ενσαρκώσει τον ήρωα της καρδιάς μας κυνηγώντας τον μηχανισμό των Ανικυθήρων, τον οποίο όλοι θέλουν στην κατοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 15 χρόνια μεσολάβησαν μεταξύ των δύο τελευταίων ταινιών του Ιντιάνα Τζόουνς.

Η νέα ταινία του franchise θα είναι γεμάτη δράση, περιπέτεια, χιούμορ και συναίσθημα. Μάλιστα, ο Χάρισον Φορντ αναφέρει πως πρόκειται να ολοκληρώσει την ιστορία του Ίντι με τον καλύτερο τρόπο.

O Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου (Indiana Jones and the Dial of Destiny)

Ο Xάρισον Φορντ επιστρέφει στο ρόλο του θρυλικού ήρωα αρχαιολόγου για την πολυαναμενόμενη τελευταία ταινία του εμβληματικού franchise – μία μεγάλη κινηματογραφική περιπέτεια γυρισμένη σε όλο τον κόσμο. Συμπρωταγωνιστές του Φορντ είναι οι Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ, Αντόνιο Μπαντέρας, Τόμπι Τζόουνς, Μαντς Μίκελσεν.

Σκηνοθεσία από τον Τζέιμς Μάνγκολντ. Οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας ως executive producers. Ο Τζον Γουίλιαμς, ο οποίος ήταν ο συνθέτης όλων των ταινιών του Indy από το “Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού” του 1981, επιστρέφει και πάλι ως συνθέτης της ταινίας.

Ζαν Ντιλμάν (Jeanne Dielman)

Στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, μια χήρα ακολουθεί ψυχαναγκαστικά και καθημερινά την ίδια ρουτίνα. Εκτελεί σχολαστικά τις δουλειές του σπιτιού, φροντίζει τον έφηβο γιο της και όταν εκείνος λείπει, προσφέρει σεξ επί πληρωμή. Σιγά-σιγά όμως η ψυχολογική της ισορροπία διαταράσσεται και αδιόρατες ρωγμές αρχίζουν να διαφαίνονται στην άψογη ρουτίνα της...

Μικρό Λουλούδι (Petite Fleur)

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον γείτονά του, όταν ακούει το τζαζ κομμάτι «Petite Fleur», ο Χοσέ- ένας νεαρός άνεργος πατέρας - τον σκοτώνει ανεξήγητα. Την επόμενη μέρα, ο γείτονας είναι ζωντανός, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Έτσι τον ξανά-σκοτώνει, αλλά πάντα επανεμφανίζεται. Η δολοφονία του γίνεται μέρος της νέας ρουτίνας του Χοσέ: να φροντίζει το μωρό, να φτιάξει το σπίτι, να προσπαθεί να σώσει τη σχέση με τη γυναίκα του Λουσί... και να σκοτώνει τον γείτονά του.

Reality

Ένα Σάββατο απόγευμα, τον Ιούνιο του 2017, η Reality Winner, μια 25χρονη με τζιν σορτς, βρίσκεται αντιμέτωπη με πράκτορες του FBI, στο σπίτι της στην Georgia.

Μια σχεδόν κρυπτική συνομιλία ξεκινά και η ζωή της Reality, αλλά και η ιστορία της αρχίζει να ξετυλίγεται. Γιατί η αλήθεια δεν περιορίζεται.

Η Σίντνει Σούινι του «Euphoria» παραδίδει μια πολυεπίπεδη ερμηνεία, το μέγεθος της οποίας γίνεται αντιληπτό μέχρι το φινάλε της ταινίας, σε ένα θρίλερ που αποτέλεσε μια από τις καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν στο περασμένο φεστιβάλ Βερολίνου.

Ρούμπι: Ενα Κράκεν στην Εφηβεία (Ruby Gillman, Teenage Kraken)

Καμιά φορά ο ήρωας που είναι γραφτό να γίνεις κρύβεται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια.

Αυτό το καλοκαίρι, η DreamWorks Animation βυθίζεται στα ταραγμένα νερά ενός γυμνασίου με μία ξεκαρδιστική, αυθεντική περιπέτεια για μία ντροπαλή έφηβη που ανακαλύπτει πως κατάγεται από μία θρυλική βασιλική οικογένεια μυθικών Κράκεν και πως το πεπρωμένο της, στα βάθη του ωκεανού, είναι ηρωικό.

Η γλυκιά και αδέξια 16χρονη Ρούμπι Γκίλμαν θέλει απεγνωσμένα να ταιριάξει στο περιβάλλον του γυμνασίου, όπου νιώθει ότι περνάει απαρατήρητη. Κάνει ιδιαίτερα μαθηματικών στον σκεϊτά με τον οποίο είναι τσιμπημένη, ενώ εκείνος τη θαυμάζει μόνο για το μυαλό της. Γενικά, δεν της επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην παραλία παρέα με τα κουλ παιδιά, γιατί η υπερπροστευτική μαμά της τής απαγορεύει να μπει στο νερό.

Αλλά όταν παραβαίνει τον νούμερο 1 κανόνα της μαμάς της, η Ρούμπι θα ανακαλύψει ότι είναι βασιλική διάδοχος Κράκεν πολεμιστριών και ότι προορίζεται να κληρονομήσει τον θρόνο της επιβλητικής γιαγιάς της, της πολεμίστριας βασίλισσας των επτά θαλασσών.

Τα Κράκεν είναι ορκισμένοι φύλακες των ωκεανών ενάντια στις ματαιόδοξες και διψασμένες για εξουσία γοργόνες σε μία διαμάχη που κρατάει αιώνες. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα: το δημοφιλές, πανέμορφο, νεοφερμένο κορίτσι του σχολείου, η Τσέλσι, τυχαίνει να είναι γοργόνα. Η Ρούμπι πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματική της φύση και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο.


Διαβάστε επίσης

Ιντιάνα Τζόουνς: Ο Χάρισον Φορντ ευχαριστεί τον Τομ Σέλεκ για το ρόλο

Ιντιάνα Τζόουνς: 15 χρόνια περιμέναμε την τελευταία ταινία - Ο Χάρισον Φορντ εξηγεί το γιατί

Ο Ιντιάνα Τζόουνς κλείνει την καριέρα του με τον Αρχιμήδη και τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων!