ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνική Βιβλιοθήκη: Χιλιάδες δωρεάν e-books για τις διακοπές σας

ebook-pool
Χρήσιμες πληροφορίες για να «κατεβάσετε» στη συσκευή σας το βιβλίο που σας ενδιαφέρει
Pixabay

To Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει 2.500 βιβλία από 14 εκδοτικούς οίκους.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας σάς δίνει τη δυνατότητα να πάρετε βιβλία της αρεσκείας σας, στην παραλία, στις διακοπές ή στο σπίτι, μέσω του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου της.

Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης για την προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάσουν δωρεάν 2.5000 τίτλους ελληνόγλωσσων βιβλίων ηλεκτρονικών βιβλίων από 14 εκδοτικούς οίκους, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

Η συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, φιλοσοφίας, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πρέπει να σημειωθεί πως όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορούν να περιηγηθούν στη συλλογή ή/και να αναζητήσουν τους τίτλους που τους ενδιαφέρουν. Ωστόσο, δικαίωμα χρήσης των τίτλων έχουν αποκλειστικά οι πιστοποιημένοι χρήστες της ΕΒΕ.

Για την εγγραφή σας ως πιστοποιημένου χρήστη της ΕΒΕ, μεταβαίνετε στην Υπηρεσία Ενιαίας Ταυτοποίησης Χρηστών και ακολουθείτε τη διαδικασία ταυτοποίησης. Για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων είναι απαραίτητη η εγκατάσταση προγράμματος ή εφαρμογής ηλεκτρονικής ανάγνωσης στην ηλεκτρονική συσκευή σας (υπολογιστή, smartphone, tablet) και η εξουσιοδότησή της με το Adobe ID που έχετε δημιουργήσει.

Αφού βρείτε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το προσθέσετε στο «ράφι» σας, προκειμένου να το κατεβάσετε στη συσκευή σας. Η διάρκεια χρήσης είναι 15 ημέρες με δικαίωμα ανανέωσης για 15 επιπλέον μέρες, σε περίπτωση που δεν υπάρχει κράτηση από άλλον χρήστη. Παρότι το βιβλίο που έχετε επιλέξει, επιστρέφεται αυτομάτως μετά το πέρας των 15 ημερών, εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να το επιστρέψετε οποιαδήποτε στιγμή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα έως και τρεις τίτλους. Σε περίπτωση που το όριο αυτό εξαντληθεί, δεν θα μπορείτε να προσθέσετε άλλο τίτλο στο ράφι σας, έως ότου επιστρέψετε κάποιο από τα βιβλία που έχετε ήδη στη Βιβλιοθήκη σας.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε και κράτηση ενός βιβλίου που έχει δανειστεί άλλος χρήστης. Μόλις το βιβλίο γίνει διαθέσιμο, θα ειδοποιηθείτε με email. Μπορείτε να έχετε σε κράτηση ένα βιβλίο κάθε φορά. Το βιβλίο παραμένει στις κρατήσεις σας για τρεις ημέρες από τη στιγμή που θα λάβετε σχετική ειδοποίηση. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, αν δεν πραγματοποιήσετε τη λήψη, το βιβλίο αποδεσμεύεται.

Διαβάστε επίσης

Al και πνευματικά δικαιώματα - Τα αιτήματα των συγγραφέων

Έφτασε ο απόλυτος οδηγός: Αυτά είναι όλα τα ψάρια των ελληνικών θαλασσών!

Στα «σκουπίδια» η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι - «Ξεχνούν» το βιβλίο στις διακοπές τους