ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών και τα Χελωνονιντζάκια

O Χρυσός Φοίνικας των Καννών 2023, «Ανατομία Μιας Πτώσης»
O Χρυσός Φοίνικας των Καννών 2023, «Ανατομία Μιας Πτώσης»
Spentzos Film

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Το χιτσκοκικό θρίλερ «Ανατομία Μιας Πτώσης» (Χρυσός Φοίνικας των Καννών) ξεχωρίζει από τις νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Οι φαν της δράσης μπορούν να απολαύσουν το «The Equalizer 3» με τον Ντένζελ Γουάσινγκτον, ενώ κλασική αξία αποτελούν οι επανεκδόσεις: Ο Δράκος του Κούνδουρου, Το Βλέμμα του Οδυσσέα του Αγγελόπουλου, το Week-End του Γκοντάρ ή το Το Χέρι που Σκοτώνει του Χίτσκοκ.

The Equalizer 3: Το Τελευταίο Κεφάλαιο (The Equalizer 3)

Ο Robert McCall (Ντένζελ Γουάσινγκτον), μετά την απόσυρση του ως πληρωμένος κυβερνητικός δολοφόνος, παλεύει σκληρά προκειμένου να συμφιλιωθεί με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, βρίσκοντας παρηγοριά στο να αποδίδει δικαιοσύνη στο όνομα των αδύναμων σε ανάγκη.

Μετακομίζει στη Νότια Ιταλία την οποία και νιώθει απροσδόκητα κοντά του όταν ανακαλύπτει ότι οι νέοι φίλοι του βρίσκονται υπό τον έλεγχο κάποιων τοπικών εγκληματιών. Καθώς τα γεγονότα παίρνουν θανατηφόρα τροπή, ο McCall ξέρει πως πρέπει να τα βάλει με τη μαφία για να προστατέψει τους φίλους του.

Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά. Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Ντακότα Φάνινγκ, Ντέιβιντ Ντένμαν.

Ανατομία Μιας Πτώσης (Anatomie D' Une Chute)

Ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών 2023.

Τον τελευταίο χρόνο, η Σάντρα, μια Γερμανίδα συγγραφέας, ο Γάλλος σύζυγός της Σάμουελ και ο εντεκάχρονος γιος τους Ντάνιελ ζουν σε μια απομακρυσμένη πόλη στις γαλλικές Άλπεις. Όταν ο Σάμουελ βρίσκεται νεκρός στο χιόνι, έξω από το σαλέ τους, η αστυνομία αναρωτιέται αν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε. Η αιτία θανάτου μένει αδιευκρίνιστη και η Σάντρα θεωρείται η κύρια ύποπτη. Σιγά σιγά η δίκη ξεπερνάει τη διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Σάμουελ, και μετατρέπεται σε ένα ψυχολογικό ταξίδι στα βάθη της συγκρουσιακής σχέσης του ζευγαριού.

Σε αυτό το χιτσκοκικό θρίλερ, η Ζιστίν Τριέ (Sibyl, In Bed With Victoria) δημιουργεί μια περίπλοκη και συναρπαστική ηρωίδα, αμφισβητώντας τις κοινές πεποιθήσεις για τις σχέσεις και την αλήθεια.

Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος Χαμός (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem)

Μετά από χρόνια απομόνωσης από τον κόσμο των ανθρώπων, τα Χελωνονιντζάκια βγαίνουν στην επιφάνεια για να κερδίσουν, μέσα από τις ηρωικές τους πράξεις, τις καρδιές των Νεοϋορκέζων και να καταφέρουν να γίνουν αποδεκτοί ως κανονικοί έφηβοι. Με τη βοήθεια της νέας τους φίλης, April O’Neil, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα μυστηριώδες συνδικάτο εγκλήματος, που αποτελείται από στρατό μεταλλαγμένων.

Λέιντι Μπαγκ και Κατ Νουάρ (Ladybug & Cat Noir: The Movie)

Μία συναρπαστική ιστορία με φόντο το Παρίσι, ένα μιούζικαλ με σούπερ ήρωες και σκηνές δράσης και κωμωδίας μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές τη Λέιντι Μπαγκ και τον Κατ Νουάρ.

Ο Ζέρεμι Ζαγκ αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και συνυπογράφει το σενάριο που μας αποκαλύπτει πώς η Μαρινέτ και ο Άντριεν έγιναν σούπερ ήρωες για να σώσουν την Πόλη του Φωτός από τον επικίνδυνο Χοκ Μοθ.

Όταν η ντροπαλή Μαρινέτ σώζει τη ζωή του μυστηριώδους Μάστερ Φου, εκείνος τη μεταμορφώνει στη σούπερ ηρωίδα Λέιντι Μπαγκ. Εντωμεταξύ, η Μαρινέτ είναι ερωτευμένη με τον Άντριεν, που και εκείνος έχει μεταμορφωθεί στον σούπερ ήρωα Κατ Νουάρ χάρη στα μάγια του Μάστερ Φου. Παρόλο που κανένας από τους δύο δεν ξέρει το άλτερ έγκο του άλλου, το δίδυμο συνεργάζεται για να αντιμετωπίσει τον νοσηρό Χοκ Μοθ, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα του Άντριεν. Θα μπορέσουν οι δυο τους να σώσουν τον κόσμο από τα μοχθηρά σχέδια του Χοκ Μοθ, αλλά και να βρουν την αληθινή αγάπη πίσω από τις μάσκες τους;

Διαβάστε επίσης

Ο Άνταμ Ντράιβερ μεταμορφώνεται σε Έντζο Φεράρι και είναι αγνώριστος

Netflix: Το νέο θρίλερ του Ντέιβιντ Φίντσερ έχει τρέιλερ

Ο Γούντι Άλεν στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία