ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Netflix: Ο Μπαράκ Ομπάμα βοήθησε στο σενάριο για ταινία καταστροφής

Μπαράκ Ομπάμα - Netflix
AP

Ο Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε τις σκέψεις και τις σημειώσεις του για το τελικό σενάριο της νέας ταινίας καταστροφής του Netflix, «Leave the World Behind» με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς.

Μια νέα ταινία καταστροφής του Netflix, με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς είχε έναν ασυνήθιστο σύμβουλο στο σενάριο - τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2020 του Ρούμαν Αλάμ, το Leave the World Behind ακολουθεί ένα ζευγάρι, το οποίο υποδύονται οι Τζούλια Ρόμπερτς και Ίθαν Χοκ, που ξεκινούν διακοπές στο Long Island λίγο πριν ξεκινήσει η αποκάλυψη…

Ο δημιουργός του Mr. Robot, Σαμ Εσμαΐλ, έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία για την εταιρεία παραγωγής Higher Ground των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα, η οποία έχει δημιουργήσει βραβευμένα ντοκιμαντέρ όπως το American Factory και ιστορικά δράματα όπως το επερχόμενο Rustin.

Ο Εσμαΐλ μίλησε στο Vanity Fair για την εμπλοκή του πρώην προέδρου στη δημιουργική διαδικασία. «Στα αρχικά προσχέδια του σεναρίου, σίγουρα ώθησα τα πράγματα πολύ πιο μακριά από ό,τι ήταν στην ταινία και ο Πρόεδρος Ομπάμα, έχοντας την εμπειρία που έχει, μπόρεσε να με γειώσει λίγο στο πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα στην πραγματικότητα», εξήγησε.

«Γράφω αυτό που πιστεύω ότι είναι μυθοπλασία, ως επί το πλείστον, προσπαθώ να το κρατήσω όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό, αλλά υπερβάλλω και δραματοποιώ. Και να ακούω έναν πρώην πρόεδρο να λέει ότι σου ξέφυγαν μερικές λεπτομέρειες… Νόμιζα ότι είχα ξεφύγει πολύ! Το γεγονός ότι είπε αυτό με κατατρόμαξε», συμπλήρωσε ο Εσμαΐλ.

Ο σκηνοθέτης είπε επίσης ότι ο Ομπάμα θεώρησε ορισμένα από τα σημεία της πλοκής του Εσμαΐλ πολύ απαισιόδοξα, γεγονός που «διαβεβαίωσε» τον σκηνοθέτη ότι οι πιο ζοφεροί εφιάλτες του δεν ήταν ιδιαίτερα πιθανό να συμβούν.

Οι υποδείξεις του Ομπάμα εκτείνονται πέρα ​​από την απλή επιμελητεία, δεδομένου ότι έβαλε το συγκεκριμένο μυθιστόρημα στη λίστα προτάσεων βιβλίων του 2021, είχε επίσης ιδέες για το πώς το υλικό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε ταινία. «Είχε πολλές σημειώσεις για τους χαρακτήρες και την συμπόνοια που θα νιώθαμε για αυτούς», συνέχισε ο Εσμαΐλ. «Πρέπει να πω ότι είναι μεγάλος λάτρης του κινηματογράφου και δεν μοιραζόταν απλώς σημειώσεις για πράγματα που προέρχονταν από το παρελθόν του. Έδινε σημειώσεις ως θαυμαστής του βιβλίου και ήθελε να δει μια πραγματικά καλή ταινία».

Το Leave the World Behind θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 22 Νοεμβρίου και θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 8 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Αντζελίνα Τζολί στη Vogue: «Νιώθω πεσμένη, δεν αισθάνομαι ότι είμαι ο εαυτός μου»

Σινεμά: Η ταινία για γερά στομάχια και ο Γούντι Άλεν

Τζόνι Ντεπ: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο