ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κώστας Βαρώτσος έκανε τις Πυραμίδες της Γκίζας να επιπλέουν στο νερό

To έργο του Κώστα Βαρώτσου με φόντο τις Πυραμίδες της Γκίζας
To έργο του Κώστα Βαρώτσου με φόντο τις Πυραμίδες της Γκίζας
Facebook/Κώστας Βαρώτσος

Ο Κώστας Βαρώτσος ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα μοναδικό έργο έχοντας ως φόντο τις πυραμίδες της Γκίζας

Η τρίτη έκδοση της ετήσιας υπαίθριας έκθεσης τέχνης «Forever is Now» της Art D'Egypte πραγματοποιείται από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου στην Αίγυπτο με φόντο τις εμβληματικές πυραμίδες της Γκίζας.

Η εν λόγω έκθεση σύγχρονης τέχνης ενώνει Αιγύπτιους και ξένους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, προσκαλώντας τους να αναλογιστούν τα θαύματα του αρχαίου πολιτισμού.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας πάνω από 500.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Φέτος, 12 καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Κώστας Βαρώτσος, παρουσιάζουν έργα τους που «συνομιλούν» με τις πυραμίδες.

Τα έργα είναι τοποθετημένα πάνω σε μια ειδική επιφάνεια ύψους 50 μέτρων που έχει δημιουργηθεί από συμπιεσμένη άμμο.

Horizon του Κώστα Βαρώτσου

Το Horizon (Ορίζοντας) τονίζει τη σχέση μεταξύ του ποταμού Νείλου και του Οροπεδίου των Πυραμίδων της Γκίζας, υπογραμμίζοντας την προβολή που δίνουν στον κόσμο οι Πυραμίδες της Γκίζας. Αυτός ο νέος ορίζοντας ορίζεται από οκτώ γυάλινους κύκλους μέσα στους οποίους περιστρέφεται ο κόσμος.

Ο ουράνιος τρούλος και ο κύκλος της ζωής, που εκφράζονται μέσα από τη γεωμετρία του κύκλου, είναι έννοιες που ταυτίζονται με τη γεωμετρία και την ιστορία των πυραμίδων. Η υλικότητα του έργου τέχνης είναι μια σύνδεση όλων των φυσικών στοιχείων της γύρω περιοχής. Η έννοια του ορίζοντα ορίζει το χώρο αλλά ταυτόχρονα ορίζει μια στάση ζωής.

Διαβάστε επίσης

Το Tinos World Music Festival επιστρέφει για 9η χρονιά

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ήθελε να αποβάλλει την αυστριακή προφορά του: «Μιλάει σαν ρομπότ»

«Τα Πάντα Αλλάζουν» για τη Μυρτώ Αλικάκη: Χορεύει, παίζει και τραγουδάει σε μουσικό βίντεο