ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Το στολισμένο Σύνταγμα, η Νύχτα των Ευχών, ο μαγικός κόσμος του ΚΠΙΣΝ

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Danai Kokkinaki

Στολισμένη και λαμπερή, η Αθήνα μας προ(σ)καλεί για χριστουγεννιάτικες βόλτες, παιχνίδια και διασκέδαση.

Η Αθήνα έχει φορέσει τα γιορτινά της και έχει μεταμορφωθεί σε έναν φωτεινό τόπο γιορτής για τα Χριστούγεννα.

Στολισμένη, λαμπερή και συντονισμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μας περιμένει να γιορτάσουμε μαζί σε κάθε πλατεία, δρόμο και γειτονιά με πολλές παραστάσεις, Χριστουγεννιάτικα Χωριά, συναυλίες, υπαίθριες γιορτές και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους!

Το εορταστικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- και τρεις νέους χώρους πολιτισμού: Τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων και το αναγνωστήριο Athens Book Space στο αναδιαμορφωμένο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο μαγικός Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, είδαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) να μεταμορφώνεται σ’ ένα φωτεινό τόπο γιορτής κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η εορταστική φωταγώγηση αποτελεί πλέον θεσμό για τους επισκέπτες αφού, από το 2017, συρρέουν για να δουν τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ να ζωντανεύει.

Χιλιάδες φωτάκια, με συνολικό μήκος 32 χιλιόμετρα, έχουν ανάψει στα 82 πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα τρία πανύψηλα, στολισμένα 12μετρα έλατα της Αγοράς έχουν αποκαλυφθεί σε όλη τους τη λάμψη, ενώ τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετέχουν κι αυτά στο φαντασμαγορικό θέαμα χορεύοντας δύο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια: “Santa tell me” της Ariana Grande και “Wonderful Christmastime” του Paul McCartney.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Επιπλέον, τέσσερις φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών (Vendel και de Wolf, Tom και Lien Dekyvere, VOUW και Jonas Vorwerk) αλλά και μία ελληνική συμμετοχή, των Petros Dermatas: luminous dreams που επιλέχθηκε μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call), δημιουργούν μια εμπειρία φωτός και ήχου. Οι φωτιστικές εγκαταστάσεις είναι επισκέψιμες καθημερινά από 01/12/2023 έως 07/01/2024 με ελεύθερη είσοδο από τις 17.00 έως τα μεσάνυχτα.

Επίσης, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του και το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ που φέτος επιστρέφει, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Οι επισκέπτες συναντούν το Παγοδρόμιο, όπως πάντα, στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, όπου μπορούν να απολαύσουν το φωτισμένο υπερθέαμα του ΚΠΙΣΝ και τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια καθώς στροβιλίζονται με τα παγοπέδιλά τους. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 07/01/2024 από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο -απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org/IceRink2023.

Στον φετινό Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ κάθε μέρα του μήνα ένα ποικίλο πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων περιμένει τους επισκέπτες, με αποκορύφωμα τη φαντασμαγορική Παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ απολαμβάνουν και αυτά, όλο τον Δεκέμβριο, μοναδικά προνόμια: Εμπνέονται από τη θεματική των φωτιστικών εγκαταστάσεων “Συναντήσεις ανθρώπων” και ξεναγούνται στα εντυπωσιακά έργα. Συναντιούνται στο Delta Restaurant για ένα εορταστικό δείπνο, συνδυασμένο με οινικές επιλογές που θα στήσουν το ιδανικό σκηνικό για μία αξέχαστη βραδιά, με ξεχωριστή ατμόσφαιρα και θέα στον Φαληρικό όρμο. Συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά που ενώνουν τα μεσογειακά φυτά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με τον στολισμό του φετινού χριστουγεννιάτικου δέντρου και του γιορτινού τραπεζιού. Το σινεμά έχει ξεχωριστή θέση αυτό τον μήνα, με μία εκτός των τειχών αποχαιρετιστήρια προβολή στον κινηματογράφο Ιντεάλ και την καθιερωμένη Λέσχη Κινηματογράφου με την ομάδα του Cinobo. Τέλος, οι αποκλειστικές εμπειρίες των Μελών κορυφώνονται με πολλές άλλες εκπλήξεις! Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ: me.snfcc.org/

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/Xmas2023 καθώς και στις σελίδες του ΚΠΙΣΝ στα social media @SNFCC

Διαβάστε επίσης

Φαντασμαγορικό θέαμα και εντυπωσιακό πρόγραμμα στο… χριστουγεννιάτικο ΚΠΙΣΝ (εικόνες)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φοράει τα γιορτινά του

Χριστούγεννα ανά τον κόσμο: Μαγικές εικόνες από τη φωταγώγηση δέντρων και πόλεων