ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Xριστούγεννα στις κινηματογραφικές αίθουσες με «Aquaman» και «Καπετάν Μιχάλη»

Τζέισον Μομόα Aquaman
Ο Τζέισον Μομόα επιστρέφει για τη δεύτερη ταινία Aquaman
Tanweer

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Ο «Aquaman» Τζέισον Μομόα και ο «Καπετάν Μιχάλης» Αιμίλιος Χειλάκης, μας περιμένουν για Χριστούγεννα στις σκοτεινές αίθουσες. Επιπλέον, στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, οι πιο ανυπόμονοι ψάξτε τη νέα ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου η οποία θα παιχτεί σε επιλεγμένα σινεμά πριν την επίσημη κυκλοφορία της την 1η Ιανουαρίου 2024.

Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο (Aquaman and the Lost Kingdom)

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν και ο Aquaman του Τζέισον Μομόα—μαζί με τους Πάτρικ Γουίλσον, Άμπερ Χερντ, Γιάχια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ και Νικόλ Κίντμαν—επιστρέφουν με το σίκουελ μεγαλύτερης εμπορικής επιτυχίας της DC: το «Aquaman and the Lost Kingdom».

Έχοντας αποτύχει να εξολοθρεύσει τον Aquaman την πρώτη φορά, ο Μπλακ Μάντα διψασμένος να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει επιτέλους τον Aquaman. Αυτή τη φορά, ο Μπλακ Μάντα είναι πιο ισχυρός από ποτέ έχοντας τιθασεύει τη δύναμη της μυθικής Μαύρης Τρίαινας, που εξαπολύει μία αρχαία και κακόβουλη δύναμη. Για να τον κατατροπώσει, ο Aquaman θα στραφεί στον φυλακισμένο αδελφό του Ορμ, τον πρώην βασιλιά της Ατλαντίδας, με στόχο να συνάψουν μία ανορθόδοξη συμμαχία. Μαζί, πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να προστατεύσουν το βασίλειο και να σώσουν την οικογένεια του Aquaman και τον κόσμο από τον αφανισμό.

Το καστ επιστρέφει στους ρόλους του, με τον Τζέισον Μομόα να υποδύεται τον Άρθουρ Κέρι/Aquaman, που ψάχνει πώς θα ισορροπήσει ανάμεσα στα καθήκοντα του ως Βασιλιάς της Ατλαντίδας και φρέσκος πατέρας. Ο Πάτρικ Γουίλσον είναι ο Ορμ, ο ετεροθαλής αδελφός του Aquaman και ο άσπονδος εχθρός του, που καλείται να αναλάβει έναν καινούριο ρόλο ως απρόθυμος σύμμαχος του αδελφού του. Η Άμπερ Χερντ είναι η Μίρα, η βασίλισσα της Ατλαντίδας και μητέρα του διαδόχου του θρόνου. Ο Γιάχια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ είναι ο Μπλακ Μάντα, πιο αποφασισμένος από ποτέ να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του καταστρέφοντας τον Aquaman, την οικογένεια του και την Ατλαντίδα. Και η Νικόλ Κίντμαν είναι η Ατλάντα, μία αδίστακτη αρχηγός και μητέρα με καρδιά μαχήτριας. Ο Ντολφ Λούντγκρεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Νηρέας και ο Ράνταλ Παρκ ως Δρ. Στίβεν Σιν.

Καπετάν Μιχάλης με τον Αιμίλιο Χειλάκη

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Κρήτη την χρονιά της επανάστασης του 1889. Κεντρικός ήρωας είναι ο καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος μαυροντυμένος Κρητικός και αξύριστος ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

Τη σκηνοθεσία και την διασκευή του σεναρίου υπογράφει ο Κώστας Χαραλάμπους. Το πλούσιο καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λούκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σταύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιάννης Συλιγνάκης, Μάνος Ιωάννου, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς, Ελένη Βουτυρά, Γιάννης Τσαγκαράκης, Έλενα Γαβρά.

Η Περιπέτεια του Βλέμματος

Στην καρδιά μιας ταινίας, πίσω από τα πρόσωπα και τους χώρους, πίσω απ’ ό,τι βλέπω, υπάρχει ένα βλέμμα που μένει αόρατο. Είναι το βλέμμα που χτίζει αυτό που βλέπω. Ένα βλέμμα μυστικό, του οποίου την παρουσία νιώθω υποσυνείδητα και το οποίο με καλεί να δω μαζί του,να ανακαλύψω έναν άγνωστο κόσμο, να μπω μαζί του σε μια περιπέτεια.

Μετά την «Μήδεια» που με 22 βραβεία μόλις έκανε ένα μοναδικό ρεκόρ με 54 εβδομάδες στην αίθουσα, η νέα ταινία του Δημήτρη Αθανίτη μετά το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Ειδικό Βραβείο στο 12AIDFF ξεκινά να προβάλλεται στο Studio art cinema αποκλειστικά. Η 11η ταινία του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη. Παίζουν: Χρήστος Σολωμός, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Κιτσοπούλου.

Παραβατικοί (Los Delicuentes)

Ένας υπάλληλος τραπέζης καταστρώνει σχέδιο ώστε να κλέψει αρχετά χρήματα για να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να δουλέψει. Έπειτα, ομολογεί το έγκλημα και μπαίνει φυλακή, ενώ ο συνεργάτης του κρύβει τα χρήματα. Τι γίνεται όταν ο συνεργάτης του αρχίσει να πιέζεται από την αστυνομία;

Η Επιβίωση της Ευγένειας (The Survival of Kindness)

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Ρολφ ντε Χέερ. Με πυξίδα μια μαύρη γυναίκα που δραπετεύει από τον θάνατο και το κελί της στην καρδιά της ερήμου για να κινηθεί προς τη ζωή (ή ό,τι καλό έχει απομείνει από αυτή), ο Ρολφ ντε Χέερ μάς προσκαλεί σε ένα αλληγορικό ταξίδι στο τέλος του κόσμου, φαντασμαγορικό και οπωσδήποτε αλλιώτικο απ’ όποια άλλη εσχατολογική ιστορία έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη.

Η ανώνυμη ηρωίδα-σύμβολο θα πορευτεί γεμάτη ενσυναίσθηση για τους αδύναμους και περιφρόνηση για τους ισχυρούς που εξακολουθούν να μοιράζονται τα λάφυρα ενός ρημαγμένου πλανήτη. Όσο για τον μεγαλωμένο στην Αυστραλία βετεράνο σκηνοθέτη, ξεπερνά εαυτόν και την πάγια θεματική του αφετηρία (τον ρατσισμό εναντίον των Αβορίγινων) με ένα φιλμ οικουμενικό, σημειολογικά απέραντο, που αφουγκράζεται το ασύγκριτο μέγεθος της Φύσης μπροστά στον άνθρωπο και τον αυτοκαταστροφικό καιροσκοπισμό του για να καταλήξει σε ένα φινάλε που υπόσχεται να διχάσει το κοινό.

Κατάκ: Η Γενναία Φάλαινα (Katak: The Brave Beluga)

H τρυφερή, συγκινητική αλλά και αστεία υποθαλάσσια περιπέτεια ενηλικίωσης μιας μικρής Μπελούγκα φάλαινας που ανυπομονεί να μεγαλώσει. Ενώ όλοι οι συνομήλικοί του έχουν γίνει άσπρες φάλαινες, όπως προβλέπεται για την ηλικία τους, ο Κατάκ είναι ακόμα μικρός και γκρι. Για να αποδείξει πως έχει μεγαλώσει κι εκείνος αλλά και για να υλοποιήσει την τελευταία επιθυμία της πολυαγαπημένης του γιαγιάς ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στο Μεγάλο Βορρά. Όσο απομακρύνεται από το σπίτι του, αποκτά τους πιο απροσδόκητους φίλους στα πιο απίθανα μέρη του ωκεανού και σύντομα καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητά του είναι που τον κάνει μοναδικό και ενίοτε το να είσαι ο εαυτός σου είναι η πιο θαρραλέα εκδοχή σου.



Διαβάστε επίσης

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν σε ειδική προβολή της σειράς «Expats»

Νίκολας Χολτ: Από υπηρέτης του Νίκολας Κέιτζ σε βιντεοκλίπ των Rolling Stones

Έλτον Τζον: Τα 15 αγαπημένα του τραγούδια για το 2023