ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Το 2024 σκορπάει τον τρόμο με το «καλημέρα σας»

στοιχειωμένα νερά
Ο τρόμος κρύβεται κάτω από το νερό...
Tanweer

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του 2024 στα ελληνικά σινεμά. Οι νέες ταινίες που θα δούμε.

To 2024 κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους με τέσσερις ταινίες και με διάθεση να μας τρομάξει! Το πρώτο νέο θρίλερ έχει τίτλο «Στοιχειωμένα Νερά» και θέλει να μας κάνει να ξανασκεφτούμε διπλά και τριπλά την επόμενή μας βουτιά.

Στοιχειωμένα Νερά (Night Swim)

Απαγορεύεται το τρέξιμο γύρω από την πισίνα. Απαγορεύονται οι βουτιές. Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. Απαγορεύεται το βραδινό κολύμπι. Οι εταιρείες παραγωγής Atomic Monster και Blumhouse, που μας χάρισαν το M3GAN, βουτάνε στον σκοτεινό βυθό του τρόμου με το νέο μεταφυσικό θρίλερ Στοιχειωμένα νερά.

Στα Στοιχειωμένα νερά, που βασίζονται στη μικρού μήκους ταινία του 2014 των Ροντ Μπλάκχερστ και Μπράις ΜακΓκουάιρ η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, πρωταγωνιστεί ο Γουάιατ Ράσελ (Το Γεράκι και ο Στρατιώτης του Χειμώνα) ως Ρέι Γουόλερ, ένας πρώην αστέρας του μπέιζπολ που έχει αποχωρήσει πρόωρα εξαιτίας μίας εκφυλιστικής νόσου, ο οποίος μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι με την ανήσυχη σύζυγο του Ιβ (υποψήφια για Όσκαρ Κέρι Κόντον, Τα πνεύματα του Ινισέριν), την έφηβη κόρη τους Ίζι (Άμελι Χέφερλε, The Hunger Games: Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών) και τον νεαρό γιο τους Έλιοτ (Γκάβιν Γουόρεν, Ο φόβος των ζωντανών νεκρών).

Ο Ρέι ελπίζει βαθιά μέσα του, παρόλα τα εμπόδια, να επιστρέψει επαγγελματικά στο μπέιζμπολ και πείθει την Ιβ ότι η πισίνα με τα λαμπερά νερά στην πίσω αυλή θα διασκεδάζει τα παιδιά τους και θα του επιτρέψει να κάνει φυσιοθεραπείες στο νερό. Αλλά ένα σκοτεινό μυστικό, κρυμμένο στο παρελθόν του σπιτιού, θα εξαπολύσει μία κακόβουλη δύναμη που θα σύρει την οικογένεια στα βάθη ενός αναπόδραστου τρόμου.

Οι Χωρικοί (The Peasants)

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του «Loving Vincent» και τις υποψηφιότητες για Όσκαρ, BAFTA και Χρυσή Σφαίρα, το ίδιο σκηνοθετικό δίδυμο επιστρέφει με ένα ακόμα εικαστικά μεγαλεπίβολο φιλμ κινουμένων σχεδίων. Σε μια δραματική ιστορία βασισμένη στο βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Βλάντισλαβ Ρέιμοντ. (2023 | Ντορότα Κομπιέλα).

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake)

Ο 14χρονος γάλλος Μπαστιάν κι η οικογένειά του περνούν το καλοκαίρι στη Λίμνη Φάλκον, στο Κεμπέκ, στο σπίτι μιας στενής τους φίλης. Η 16χρονη κόρη της, Κλοέ, εξωστρεφής και τολμηρή, γοητεύει τον Μπαστιάν, όμως μοιάζει να ενδιαφέρεται για μεγαλύτερα αγόρια προκαλώντας τη ζήλεια του. Σιγά-σιγά, ωστόσο, αρχίζει να του ανοίγεται και να τον μυεί στον κόσμο της: τον κόσμο της λίμνης που, όπως ισχυρίζεται, κρύβει μέσα της ένα φάντασμα.

Για να κερδίσει την εύνοιά της ο Μπαστιάν δέχεται να περάσει από διάφορες δοκιμασίες-προκλήσεις… Η Κλοέ επιδιώκει να εντυπωσιάσει το αγόρι, όχι μόνο με την ομορφιά και με την αυθάδειά της, αλλά και με την εκκεντρικότητα και τη μοναδικότητά της. Νιώθει πως δεν ανήκει πουθενά και την συνεπαίρνουν οι τραγικές ιστορίες με φαντάσματα. Όλα αυτά την απομονώνουν εντείνοντας την ανομολόγητη μοναξιά της. Από την άλλη ο Μπαστάν, βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ παιδικότητας και ενηλικίωσης. Σε αυτήν την μεταιχμιακή φάση, τα δύο παιδιά θα συναντηθούν και θα έρθουν κοντά. Ο κόσμος των μεγάλων, περιορίζεται στον φόντο της ταινίας, σαν ένας θόρυβος στο μπαγκράουντ –όπως συμβαίνει συνήθως όταν είσαι τινέιτζερ…

Το Falcon Lake αντλεί έμπνευση από το graphic novel Une soeur (Mία αδερφή) του Μπαστιάν Βιβέ.

Digimon Adventure 02: The Beginning

Τα Εκλεκτά Παιδιά και τα Ντίτζιμόν τους επιστρέφουν στην Ελλάδα και με τις φωνές που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία.

Ακούγονται οι: Σοφία Παναηλίδου, Υρώ Λούπη, Κατερίνα Γκίργκις, Αργύρης Παυλίδης, Χρήστος Δερβεντζής, Θάνος Λέκκας, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Έλενα Δελακούρα, Δημήτρης Σάρλος, Γιάννης Λαμπρακόπουλος, Νίκη Γεωργακάκου, Σταύρος Καλλίστρατος.


Διαβάστε επίσης

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ξεκαθαρίζει: «Δεν θα επιστρέψω ποτέ στη μουσική βιομηχανία»

Σινεμά: Οι «Κουραμπιέδες» του Τσιμιτσέλη νίκησαν τη «Φόνισσα» - Σε ποια θέση τερμάτισε ο Λάνθιμος

Mάθαμε την πιο δημοφιλή σειρά για το 2023 - Συγκέντρωσε τις περισσότερες προβολές