πολιτιστική ατζέντα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα: Οι Tiger Lilies, o Kουστουρίτσα και οι Δελφοί όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί

Διαβάζουμε Στίβεν Κινγκ, τρομάζουμε με τα «Στοιχειωμένα Νερά», πάμε να δούμε τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο VOX και κάνουμε μια εικονική ξενάγηση στο Ιερό των Δελφών. Προτάσεις διασκέδασης για κάθε γούστο. 

Ρεβεγιόν και γιορτινές κραιπάλες αποτελούν παρελθόν, ωστόσο η διασκέδαση δεν σταματάει ποτέ. Αυτές τις μέρες, αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Γιώτα Νέγκα, ξεκινούν ένα νέο κύκλο συναυλιών, ενώ οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης και Αλεξάνδρα Αϊδίνη «συναντούν» στο Ακροπόλ τον Κουστουρίτσα. Ακόμα, μην χάσετε τους μοναδικούς Tiger Lilies, ενώ αν επιλέξετε μια χαλαρή βραδιά στον κινηματογράφο, τότε καλό είναι να γνωρίζετε ότι το 2024 ξεκίνησε στις σκοτεινές αίθουσες σκορπώντας... ανατριχίλες με την ταινία μεταφυσικού τρόμου «Στοιχειωμένα Νερά».

Στο σπίτι διαβάζουμε το Κριστίν του Στίβεν Κινγκ, που συμπληρώνει 40 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία και πάμε στον Ελληνικό Κόσμο για μια διαδραστική περιήγηση στο Ιερό των Δελφών!

Μουσική

Aλκίνοος Ιωαννίδης, VOX

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στο VOX με την ιστορική του μπάντα, για να επαναλάβουν τις επιτυχημένες εμφανίσεις της περσινής σεζόν.

O Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στο VOX
O Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στο VOXNDP

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που κέρδισε το στοίχημα. Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι σπουδαίοι μουσικοί του, από την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή θα παρουσιάσουν ξανά ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία με το κοινό όπως εκείνοι ξέρουν.

Tiger Lilies, Half Note Jazz Club

Οι απολαυστικοί και πάντα ευρηματικοί Tiger Lillies που λατρεύουν και λατρεύονται από το ελληνικό κοινό, επιστρέφουν στην Αθήνα και στο Half Note Jazz Club, με το ολόφρεσκο νέο project τους Lessons in Nihilism, για 8 παραστάσεις, 5-8 & 12-15 Ιανουαρίου.

Tiger Lilies
Oι Tiger Lilies στο Half Note Jazz Club

Oι θρυλικοί Tiger Lillies, στην ωριμότερη φάση της καριέρας τους παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη τα κομμάτια της νέας τους δουλειάς αλλά και τις μεγάλες γνωστές επιτυχίες τους.

Γιώτα Νέγκα, Θέατρο Άλσος

Η Γιώτα Νέγκα έρχεται στο Θέατρο Άλσος κάθε Παρασκευή από 5 Ιανουαρίου, σε μια παράσταση-κατάθεση ψυχής, μέσα από τραγούδια τόσο της προσωπικής της δισκογραφίας όσο και κορυφαίων ερμηνευτών και δημιουργών.

Γιώτα Νέγκα
H Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Άλσος από την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου

Διονύσης Τσακνής - Βαγγέλης Γερμανός, Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να απολαύσουμε τον Βαγγέλη Γερμανό και τον Διονύση Τσακνή επί σκηνής για δύο εμφανίσεις στη Σφίγγα, τα Σάββατα 6 και 13 Ιανουαρίου. Θα ακούσουμε διαχρονικές επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια των δύο καλλιτεχνών, παιγμένα και «πειραγμένα» από μια υπέροχη μπάντα.

Θέατρο

Underground, Θέατρο Ακροπόλ

Το «Underground», με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη θεατρική διαδρομή του στο Θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς.

Underground στο Θέατρο Ακροπόλ
Underground στο Θέατρο Ακροπόλ

Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια διασκευή του σκηνοθέτη της παράστασης, βασισμένη στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, στο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στο μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς.

Δίπλα στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Γιάννη Τσορτέκη και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα, υπό τους ήχους των γνώριμων, δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, καθώς και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 17:45 & 21:00, Κυριακή στις 19:00.

Σινεμά

Στοιχειωμένα Νερά (Night Swim)

Απαγορεύεται το τρέξιμο γύρω από την πισίνα. Απαγορεύονται οι βουτιές. Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. Απαγορεύεται το βραδινό κολύμπι. Οι εταιρείες παραγωγής Atomic Monster και Blumhouse, που μας χάρισαν το M3GAN, βουτάνε στον σκοτεινό βυθό του τρόμου με το νέο μεταφυσικό θρίλερ Στοιχειωμένα νερά.

Στα Στοιχειωμένα νερά, που βασίζονται στη μικρού μήκους ταινία του 2014 των Ροντ Μπλάκχερστ και Μπράις ΜακΓκουάιρ η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, πρωταγωνιστεί ο Γουάιατ Ράσελ (Το Γεράκι και ο Στρατιώτης του Χειμώνα) ως Ρέι Γουόλερ, ένας πρώην αστέρας του μπέιζπολ που έχει αποχωρήσει πρόωρα εξαιτίας μίας εκφυλιστικής νόσου, ο οποίος μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι με την ανήσυχη σύζυγο του Ιβ (υποψήφια για Όσκαρ Κέρι Κόντον, Τα πνεύματα του Ινισέριν), την έφηβη κόρη τους Ίζι (Άμελι Χέφερλε, The Hunger Games: Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών) και τον νεαρό γιο τους Έλιοτ (Γκάβιν Γουόρεν, Ο φόβος των ζωντανών νεκρών).

Ο Ρέι ελπίζει βαθιά μέσα του, παρόλα τα εμπόδια, να επιστρέψει επαγγελματικά στο μπέιζμπολ και πείθει την Ιβ ότι η πισίνα με τα λαμπερά νερά στην πίσω αυλή θα διασκεδάζει τα παιδιά τους και θα του επιτρέψει να κάνει φυσιοθεραπείες στο νερό. Αλλά ένα σκοτεινό μυστικό, κρυμμένο στο παρελθόν του σπιτιού, θα εξαπολύσει μία κακόβουλη δύναμη που θα σύρει την οικογένεια στα βάθη ενός αναπόδραστου τρόμου.

Βιβλίο

Κριστίν του Στίβεν Κινγκ

Το κλασικό #1 μπεστ σέλερ του απόλυτου τρόμου 40 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία!

Το βιβλίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος
Το βιβλίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά όταν ο μαθητής λυκείου Άρνι Κάνινγκχαμ και ο καλύτερός του φίλος, ο Ντένις Γκίλντερ, βρίσκουν προς πώληση μια σαραβαλιασμένη κόκκινη και άσπρη Πλίμουθ Φιούρι –με το όνομα Κριστίν, όπως τη βάφτισε ο αρχικός δύστροπος ιδιοκτήτης της. Ο Άρνι δεν ήταν ποτέ από τους ωραίους ή τους δημοφιλείς του σχολείου, ούτε ενδιαφερόταν ποτέ να αγοράσει αυτοκίνητο, αλλά η Κριστίν γρήγορα αλλάζει τα πάντα και ξαφνικά, σαν ξαναγεννημένος, με αυτοπεποίθηση και θάρρος βγαίνει ραντεβού με το πιο όμορφο κορίτσι του λυκείου – τη Λι Κάμποτ.

Καθώς η μυστηριωδώς επισκευασμένη Κριστίν κατακυριεύει συστηματικά και τρομακτικά κάθε πτυχή της ζωής του Άρνι, ο Ντένις και η Λι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ανακαλύψουν τη ζοφερή αλήθεια που κρύβεται πίσω από το αμάξι με το δολοφονικό παρελθόν.

Η κόλαση ωχριά μπροστά στην οργή της περιφρονημένης γυναίκας, και ο Θεός να φυλάει όποιον μπει στον δρόμο της Κριστίν…

Μην χάσετε...

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος την διαδραστική περιήγηση στο Ιερό των Δελφών!

Διαδραστική περιήγηση στο Ιερό των Δελφών
Διαδραστική περιήγηση στο Ιερό των Δελφών

Η ιστορία των Δελφών χάνεται στην προϊστορία και στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στον Ιερό χώρο των Δελφών, να γνωρίσουν και να θαυμάσουν από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία και κτήριά του, όπως τη Σφίγγα των Ναξίων, τα αφιερώματα των Αθηναίων, Σπαρτιατών και Αρκάδων, καθώς και τον θησαυρό των Αθηναίων και των Σιφνίων.

Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα, όπως ο ναός του Απόλλωνα, το σημαντικότερο μνημείο του Ιερού και το χάλκινο άγαλμα του θεού, το συλλογικό αφιέρωμα των Ελλήνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ.

Η ανασύνθεση του ιερού, όπως παρουσιάζεται στο «Θόλο» του Ελληνικού Κόσμου, βασίζεται στη διεξοδική περιγραφή του Παυσανία, του 2ου αιώνα μ.Χ, σε συνδυασμό με τα ευρήματα των ανασκαφών.


Διαβάστε επίσης

Σινεμά: Οι «Κουραμπιέδες» του Τσιμιτσέλη νίκησαν τη «Φόνισσα» - Σε ποια θέση τερμάτισε ο Λάνθιμος

Νέες ταινίες σινεμά: Το 2024 σκορπάει τον τρόμο με το «καλημέρα σας»

Η Τζώρτζια ακούει και στο «Γιωργάρη», κάνει μακάβριες σκέψεις και πάει κόντρα στους φόβους της

Ανεβήκαμε στη σκηνή με την Ταμίλα Κουλίεβα: «Τα ελληνικά με έκαναν να κατανοήσω ακόμα και τα ρώσικα»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ