ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας χρόνος χωρίς τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Ο θάνατος που δεν ξεπέρασε ποτέ

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
Όταν η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ πόζαρε δίπλα στην κούνια όπου κοιμόταν όταν ήταν μωρό στη Graceland
AP/φωτογραφία Αρχείου

H μοναχοκόρη του Έλβις, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή στις 12 Ιανουαρίου 2023. Ήταν μόλις 54 ετών...

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, το μοναχοπαίδι του «βασιλιά» του rock 'n'roll Έλβις, πέθανε στις 12 Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, ο θάνατός της οφείλεται σε απόφραξη του εντέρου, αποτέλεσμα συμφύσεων που προκλήθηκαν από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στην οποία είχε υποβληθεί πριν από αρκετά χρόνια.

H Πρίσλεϊ κατέληξε αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της, στις «Χρυσές Σφαίρες».

Την ώρα του θανάτου της, οι τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πρώτες βοήθειες είχαν σταλεί στο σπίτι της στο Καλαμπάσας, όπου είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα, επίσης, με τα τοξικολογικά αποτελέσματα στο αίμα της βρέθηκαν οπιοειδή, όπως οξυκωδόνη και βουπρενορφίνη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της εξάρτησης από οπιοειδή. Υπήρχαν επίσης «ίχνη» κουετιαπίνης, ενός αντιψυχωσικού φαρμάκου, σύμφωνα με το TMZ.

H Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ όταν ήταν μικρή, σε ευτυχισμένες στιγμές με τους γονείς της, Έλβις και Πρισίλα
H Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ όταν ήταν μικρή, σε ευτυχισμένες στιγμές με τους γονείς της, Έλβις και ΠρισίλαMagma Agency/WireImage

Ο θάνατος που δεν ξεπέρασε ποτέ

Η ζωή της μοναχοκόρης του Έλβις Πρίσλεϊ ήταν πάντα συνδεδεμένη με τη μουσική και το Χόλιγουντ, μια ιστορία που είχε επιτυχίες, αλλά και αρκετές δυσκολίες, λύπες και τραγωδίες, από τον θάνατο του«βασιλιά του ροκ εντ ρολ», όταν εκείνη ήταν 9 ετών, μέχρι την αυτοκτονία του 27χρονου γιου της Μπέντζαμιν το 2020.

Σε ένα κείμενο για το «People» είχε πει οτι «δεν θα το ξεπεράσει ποτέ», αποκαλύπτοντας ότι οι φίλοι της σταμάτησαν να επικοινωνούν μαζί της καθώς περίμεναν να «επιστρέψει στην κανονική ζωή». Ο Μπέντζαμιν Κίου αυτοπυροβολήθηκε στην έπαυλη της οικογένειάς του τον Ιούλιο του 2020 σε ηλικία 27 ετών μετά από καυγά με τη φίλη του. Η έκθεση αυτοψίας αποκάλυψε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Έξι μήνες νωρίτερα,ο νεαρός είχε προσπαθήσει ξανά να βάλει τέλος στη ζωή του και στη συνέχεια πέρασε τρεις εβδομάδες σε κέντρο αποτοξίνωσης, τέσσερις μήνες πριν «φύγει» από τη ζωή. Ο Kίου είχε επιχειρήσει τρεις φορές στο παρελθόν να κάνει αποτοξίνωση, αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει ποτέ.

Το πένθος είναι, «απίστευτα μοναχικό» είχε εξομολογηθεί η Λίζα Μαρί και ενώ οι άνθρωποι δείχνουν την υποστήριξή τους «στην έξαψη της στιγμής», σύντομα επιστρέφουν στις δικές τους ζωές, «και περιμένουν από εσάς να κάνετε το ίδιο».

«Αν είστε απίστευτα τυχεροί, λιγότεροι από μια χούφτα θα παραμείνουν σε επαφή μαζί σας μετά τον πρώτο μήνα περίπου. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τους περισσότερους. Έτσι, αν γνωρίζετε κάποιον που έχασε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, ανεξάρτητα από το πόσος καιρός έχει περάσει, παρακαλούμε τηλεφωνήστε του για να δείτε πώς τα πάει. Πηγαίνετε να τους επισκεφθείτε, θα το εκτιμήσουν πραγματικά πολύ, περισσότερο από όσο νομίζετε...», έγραφε στο κείμενό - κραυγή για βοήθεια.

H Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ με τον γιο της, Μπέντζαμιν
H Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ με τον γιο της, Μπέντζαμιν. Η ίδια έλεγε ότι ο κόσμος ήθελε να φωτογραφίζεται με τον νεαρό επειδή έμοιαζε πολύ με τον παππού του, ΈλβιςGetty Images


Επίσης, είχε αποκαλύψει ότι κατηγορεί τον εαυτό της κάθε μέρα για την απώλεια του Μπέντζαμιν και ότι την βοήθησε η εύρεση μιας ομάδας υποστήριξης με ανθρώπους που έχουν περάσει την ίδια δοκιμασία.«Τίποτα, απολύτως τίποτα δεν απομακρύνει τον πόνο, αλλά η εύρεση υποστήριξης μπορεί μερικές φορές να σε βοηθήσει να νιώσεις λιγότερο μόνος», είπε.

Λίγες ημέρες πριν τον αναπάντεχο θάνατό της, είχε δώσει μια συγκινητική ομιλία στη Graceland στο Μέμφις, με αφορμή τον εορτασμό των 88ων γενεθλίων του Έλβις στις 8/1.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός έλεγε τότε στους θαυμαστές τους πατέρα της ότι ήταν «οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να με βγάλουν από το σπίτι». Σύμφωνα με ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί η κόρη του βασιλιά του ροκ εν ρολ έδειχνε «απίστευτα λυπημένη» και «πραγματικά πληγωμένη».

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ θα βρίσκεται για πάντα δίπλα στον γιο της, Μπέντζαμιν...
Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ θα βρίσκεται για πάντα δίπλα στον γιο της, Μπέντζαμιν...AP

Η Λίζα Μαρί βρίσκεται θαμμένη δίπλα στον Έλβις και στον Μπέντζαμιν, στο κτήμα της Graceland.

Διαβάστε επίσης

Το απίθανο κόλπο του Ντέιβιντ Μπόουι με την εφημερίδα: Πώς προσποιούνταν τον Έλληνα

Ουμπέρτο Έκο: Δέκα φράσεις του που μπορεί να μας κάνουν λίγο πιο έξυπνους

Καμύ: Τίποτα πιο παράλογο από τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα - Η τραγική ειρωνεία πίσω από τη φράση