ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η νέα σειρά που κατέκτησε το Netflix και διαφημίζει την Ελλάδα

One Day
One Day, o oρισμός του binge watching. Οι συνδρομητές του Netflix παρακολουθούν και τα 14 επεισόδια σε μια μέρα
Netflix

Το «Οne Day» είναι η σειρά που βλέπουν όλοι οι συνδρομητές του Netflix

Οι συνδρομητές του Netflix δηλώνουν ενθουσιασμένοι με μια νέα σειρά της πλατφόρμας την οποία παρακολουθούν μονορούφι, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που βλέπουν όλα τα επεισόδια σε μία μόλις ημέρα.

Μερικές φορές, μια σειρά είναι τόσο συναρπαστική που δεν μπορείς να περιμένεις το επόμενο επεισόδιο. Και φαίνεται ότι αυτό ακριβώς συνέβη με τη νέα σειρά One Day (Μια Ημέρα) του Netflix η οποία κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ambika Mod και Leo Woodall και η ιστορία ακολουθεί δύο νέους ανθρώπους που συναντιούνται την ημέρα της αποφοίτησής τους από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, την Έμα και τον Ντέξτερ. Αφού περνούν τη νύχτα της αποφοίτησης μαζί, βλέπουμε πώς εξελίσσεται η ζωή του καθενός τα επόμενα 20 χρόνια, περιμένοντας το σωστό timing για να ζήσουν την αγάπη τους (ακολουθούν spoilers) και τους ακολουθούμε ακόμα και στις διακοπές τους στην Ελλάδα, όταν στο 4ο επεισόδιο απολαμβάνουν το ελληνικό καλοκαίρι στην Πάρο.

Όμως τα πράγματα πάνε πολύ στραβά και όλα ανατρέπονται όταν η Έμα σκοτώνεται ξαφνικά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η κοπέλα χάνει τη ζωή της καθώς πηγαίνει με το ποδήλατο για να δει ένα σπίτι που ήθελαν να αγοράσουν μαζί με τον Ντεξ. Στο τέλος, παρακολουθούμε τον Ντέξτερ να οδηγείται σε χρήση ουσιών από τη θλίψη του για τον χαμό της Έμα.

Δεν το λες και αίσιο τέλος... Ωστόσο, παρά τη συναισθηματική γροθιά που τρώνε οι θεατές δεν μπορούν να σταματήσουν το binge watching.

Δεδομένου ότι η σειρά αποτελείται από δεκατέσσερα επεισόδια με διάρκεια μεταξύ 19 και 39 λεπτών, τότε μιλάμε για αρκετό λιώσιμο στον καναπέ. Για την ιστορία, πρόκειται για 400 λεπτά προβολής ή έξι ώρες και 40 λεπτά. Αυτό δεν ακούγεται και τόσο δύσκολο αν είστε αρκετά αποφασισμένοι και έχετε έναν αρκετά άνετο καναπέ.

Η σειρά έχει κερδίσει μια εντυπωσιακή βαθμολογία 91% από τους κριτικούς στο Rotten Tomatoes, μαζί με μια βαθμολογία κοινού που αγγίζει το 86%.

Ένας θεατής έγραψε στην ομάδα του Facebook Netflix Bangers ότι «Αυτή ήταν μία υπέροχη σειρά. Την παρακολούθησα σε μια μέρα!».

Ένας άλλος εντυπωσιάστηκε επίσης πολύ, γράφοντας ότι έκανε binge watching και έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου επεισοδίου.

Ένας τρίτος δήλωσε ότι πρέπει να δει κανείς τη σειρά σε μια μέρα, με κάποιον άλλον να επικροτεί λέγοντας ότι «Ήταν καλό που το είδα σε μια μέρα».

Η σύντομη σύνοψη του One Day από το Netflix αναφέρει: «Μετά τη νύχτα της αποφοίτησης, οι δρόμοι της Έμα και του Ντέξτερ χωρίζουν — αλλά οι ζωές τους παραμένουν συνυφασμένες. Βασισμένο στο best-seller μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Νίκολς».

Διαβάστε επίσης

To Νetflix ετοιμάζει σειρά για τη ζωή του Χούλιο Ιγκλέσιας

Netflix: Αϊνστάιν και Βαλεντίνος - Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες της εβδομάδας

Φεβρουάριος στο Netflix: Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που θα δούμε