ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άγιος Βαλεντίνος: Φτάνει με «άρωμα» Ινδίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Άγιος Βαλεντίνος: Φτάνει με «άρωμα» Ινδίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Σε ρυθμούς... Bollywood υποδέχεται, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τους επιβάτες και τους επισκέπτες του το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Μια έκρηξη χορού, χρωμάτων και κινήσεων με άρωμα Ινδίας από την 1η Ακαδημία Χορού Bollywood στην Ελλάδα, θα είναι η έκπληξη της ημέρας.

Η ομάδα των χορευτών της Ακαδημίας, με φαντασμαγορικά ινδικά κοστούμια, θα χαρίσει μία θεαματική παράσταση με έντονη θεατρικότητα και δυναμισμό, διανθισμένη από παραδοσιακά και μοντέρνα πολιτισμικά στοιχεία της Ινδίας. Κεφάτος και ρυθμικός -και άλλοτε νοσταλγικός και ερωτικός- ο χορός Bollywood στόχο έχει να μεταδώσει στους ταξιδιώτες τη θετική ενέργεια που τον χαρακτηρίζει. Η παράσταση θα δοθεί στο επίπεδο αναχωρήσεων από 12.00 έως 13.30, περιοχή ελεύθερης πρόσβασης.

Να σημειωθεί ότι, η λέξη "Bollywood" δημιουργήθηκε στη δεκαετία του '70 από τις λέξεις Bombay και Hollywood και χαρακτηρίζει τον ινδικό εμπορικό κινηματογράφο. O χορός είναι μια μίξη κλασικών ινδικών χορών Kathak, Bharata Natyam, Odissi, κινήσεων παραδοσιακών ανατολίτικων χορών, καθώς και στοιχείων salsa, flamenco, jazz, hip-hop, σύγχρονου χορού και μιούζικαλ και αφηγείται ιστορίες με έντονη θεατρικότητα.

Η 1η Ακαδημία Bollywood στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2013 από τη χορεύτρια και δασκάλα Άννα Δημητράτου. Η Ακαδημία έχει ως στόχο να διαδώσει και να επεκτείνει την ινδική κουλτούρα και το αυθεντικό Bollywood στην Ελλάδα, συνεργαζόμενη με δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις