ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκαλυπτήρια για τη Χρυσή Άρκτο της Berlinale 2019 (pics)

Αποκαλυπτήρια για τη Χρυσή Άρκτο της Berlinale 2019 (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ADAM BERRY

Παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου θα είναι φέτος το Βερολίνο, από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Η Berlinale, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της γερμανικής πρωτεύουσας, διοργανώνεται φέτος για 69η φορά. Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ θα είναι η βραβευμένη με Όσκαρ, Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα συναντάμε ταινίες από σκηνοθέτες όπως ο Φρανσουά Οζόν και ο Φατίχ Ακίν, ενώ η επίσημη έναρξη γίνεται με την ταινία «Η καλοσύνη των ξένων» της Δανής Λόνε Σέρφιγκ. Στη διοργάνωση θα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή, με την ταινία «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα. Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα «Πανόραμα» της 69ης Berlinale.

Τα αποκαλυπτήρια για τη φετινή Χρυσή Άρκτο, τη διάσημη αρκούδα που είναι το βραβείο του φεστιβάλ και σήμα κατατεθέν του Βερολίνου, έγιναν την Παρασκευή (11/01/2019). Βασίζεται σε ένα σχέδιο του 1932 του Γερμανού γλύπτη Renee Sintenis και κατασκευάστηκε στο καλλιτεχνικό εργαστήριο Noack στο Βερολίνο.

Το αγαλματίδιο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Τίμουρ Χέπτινγκ, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ντίτερ Κόσλικ φωτογραφήθηκε περιχαρής, κρατώντας το χρυσό βραβείο στα χέρια του.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr