ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Leontas για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Leontas για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Στόχος τους να ακουστούν δυνατά και καθαρά και να προβάλλουν, μέσω της μουσικής τους και των στίχων τους, τις προσωπικές και κοινωνικές τους ανησυχίες

Οι LEONTAS είναι ένα ροκ ντουέτο, το οποίο σχηματίστηκε το 2015 στο Λονδίνο από τον κιθαρίστα Alex Munteanu και τον ντράμερ Scott Collier.

Γνωρίστηκαν σε μία οντισιόν στο Κάμντεν και συνειδητοποίησαν ότι τα δύο μουσικά τους στυλ ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους. Έτσι το συγκρότημα LEONTAS δημιουργήθηκε κάπου στα Μουσικά Στούντιο του Κάμντεν.

Στόχος τους να ακουστούν δυνατά και καθαρά και να προβάλλουν, μέσω της μουσικής τους και των στίχων τους, τις προσωπικές και κοινωνικές τους ανησυχίες. Ο Scott είναι στα ντραμς και τα φωνητικά, ενώ ο Άλεξ παίζει κιθάρα και τραγουδά.

Το 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP άλμπουμ με τίτλο "With love" και το 2017 κυκλοφόρησαν το double single "Stand out" ηχογραφημένο από ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος. Στη συνέχεια, ακολούθησε το single "Rhythm + Blues" το οποίο ακούστηκε στον αέρα βρετανικών ραδιοφώνων, αλλά και σε Η.Π.Α., Αυστραλία, Ολλανδία κ.α.

Οι LEONTAS έρχονται στην Αθήνα, στη σκηνή του Faust στις 7 Ιουνίου για να μας συστήσουν στον ιδιαίτερο, δυναμικό και εκρηκτικό ήχο τους!

Πριν τους LEONTAS, στη σκηνή του Faust θα ανέβουν οι CRASHES!

Οι επιρροές τους ξεκινούν από Classic Rock (Led Zeppelin, Black Sabbath, Pink Floyd, The Doors) και φτάνουν στα παρακλάδια των Jane's Addiction, Birthday Party, Christian Death, QOTSA και Jack White. Βασική κινητήρια δύναμή τους: η αγάπη για jams και το rock n' roll!

Σχετικές ειδήσεις