SOCIAL MEDIA

Η Θεσσαλονικιά καλλονή που διασκεδάζει με τη μουσική της τον κόσμο του Tik Tok μιλά στο Newsbomb.gr

Η Θεσσαλονικιά καλλονή που διασκεδάζει με τη μουσική της τον κόσμο του Tik Tok μιλά στο Newsbomb.gr

Με τη μουσική και το χαμόγελο για «όπλα» της, η Έφη Μπακογλίδου δίνει μία άλλη νότα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όλους αυτούς τους μήνες ο χώρος της εστίασης «χτυπήθηκε» όσο κανείς άλλος λόγω του lockdown. Από τη Δευτέρα (3/5) τα μαγαζιά σηκώνουν ρολά, όμως η μουσική σε αυτά θα λείπει, με μία απόφαση που έχει συζητηθεί όσο λίγες τις τελευταίες μέρες.

Κακά τα ψέματα, η μουσική αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της διασκέδασής μας και μέχρι να επιτραπεί -ξανά- στα μαγαζιά, θα ακούμε τραγούδια στο διαδίκτυο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Έχουμε ξαναπεί πως όλους αυτούς τους μήνες, λόγω της καραντίνας, γεννήθηκαν ιδέες -ειδικά στο διαδίκτυο- για τη ψυχαγωγία του κόσμου ώστε να κυλήσουν κάπως πιο ευχάριστα. Η Έφη Μπακογλίδου σκέφτηκε για μοιραστεί τη δουλειά της στα social και πιο συγκεκριμένα στο «μαγικό» κόσμο του Tik Tok, διασκεδάζοντας με τη μουσική της τον κόσμο, αλλά πάνω από όλα τον εαυτό της.

Στο χώρο τη γνωρίζουν ως «Efi Back», μόνο που ποτέ δεν πάει… πίσω, αλλά συνεχώς εξελίσσεται και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες Dj στην Ελλάδα. Η 31χρονη Θεσσαλονικιά έχει γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, ενώ έχει παίξει και στο εξωτερικό, όμως τους τελευταίους μήνες τα… decks της βρίσκονται σπίτι και διασκεδάζει τον κόσμο μέσα από το προφίλ της στο Tik Tok.

Έφη Μπακογλίδου
Η Έφη ΜπακογλίδουInstagram: djefiback

Η όμορφη Dj με τους κοντά 18.000 ακόλουθους στο δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης, μίλησε στο Newsbomb.gr για όλους αυτούς τους μήνες ιντερνετικής διασκέδασης, τις δυσκολίες στο χώρο της αλλά και την εμπειρία της μέσα από τη μουσική και το διαδίκτυο.

Πες μας λίγα λόγια για την Έφη

«Είμαι 31 ετών από Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα μεγάλωσα σε ένα χωριό περίπου στα 20 χλμ. εκτός της πόλης.

Η βάση μου είναι η Θεσσαλονίκη, έχω ζήσει όμως κάποια χρόνια εκτός. Το 2016 μετακόμισα στο Ντουμπάι για 1,5 χρόνο, έπειτα έμεινα 2 χρόνια στην Αθήνα και έχω περάσει αρκετές σεζόν στην Χαλκιδική. Αλλά τα τελευταία περίπου 2 χρόνια είμαι και πάλι στην αγαπημένη μου Θεσσαλονικούλα. Επίσης έχω 5 χρόνια σχέση, εκ των οποίων τα 2 είμαι επίσημα παντρεμένη. Δυστυχώς λόγω πανδημίας ο θρησκευτικός μας γάμος δεν έχει γίνει έως τώρα, αλλά αν όλα πάνε καλά θα γίνει αυτό το καλοκαίρι.»

Σίγουρα ακούς συνεχώς πως φαίνεσαι αρκετά μικρότερη σωστά;

«Δεν νιώθω 31 και ακόμη δεν ξέρω αν έχω αυτό το ''θέμα της ηλικίας''. Σίγουρα μου αρέσει που οι περισσότεροι μου λένε ότι μικροδείχνω.

Πώς και πότε αποφάσισες να γίνεις Dj;

«Ήταν κάπου το 2010 που μπήκε το μικρόβιο του Dj μέσα μου και αποφάσισα να το ψάξω. Η ιδέα ήρθε λόγω ραδιοφώνου. Έκανα εκπομπή τότε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και ήθελα πολύ να το συνδυάσω. Παράλληλα σπούδαζα δημοσιογραφία και μπορώ να πω ότι βοήθησε πολύ γιατί έκανα και μαθήματα ηχοληψίας. Με λίγη βοήθεια από συναδέλφους και πολύ εξάσκηση στο σπίτι ξεκίνησα να παίζω επαγγελματικά.»

Έφη Μπακογλίδου
Η Dj Efi BackInstagram: djefiback

Είναι το DJing το βασικό σου επάγγελμα;

«Όταν ξεκίνησα να παίζω μουσική δεν πίστευα ότι θα γίνει το βασικό μου επάγγελμα. Μου άρεσε τόσο πολύ η δημοσιογραφία που ήθελα να το κάνω συνδυαστικά. Τελικά όμως ναι έγινε το βασικό μου επάγγελμα. Ήταν μια πολύ περίεργη εποχή τότε για έναν ανερχόμενο δημοσιογράφο, ενώ το DJing πήγαινε πολύ καλά. Έτσι αποφάσισα να επενδύσω κόπο και χρόνο σε αυτό και τσουπ! Πέρασαν 10 χρόνια.»

Έχεις παίξει μόνο στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό;

«Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και κυρίως τη βόρεια. Έχω παίξει σε πολλές περιοχές, σε νησιά και έχω κερδίσει απίστευτες εμπειρίες από αυτό. Parties, events, συναυλίες αλλά και γάμοι έχουν συμβάλει στο να ταξιδέψω και να γνωρίζω πολύ κόσμο. Το λες και ''η μαγεία του επαγγέλματος''. Έχω παίξει στο εξωτερικό και φυσικά στην αγαπημένη μου Κύπρο! Αλλά η μεγαλύτερη μου εμπειρία ήταν που έμεινα για περίπου 1,5 χρόνο στο Ντουμπάι και δούλευα ως resident dj σε έναν καταπληκτικό χώρο στο Park Hyatt. Ταυτόχρονα έκανα και guest parties.»

Πόσο δύσκολοι ήταν για σένα, ψυχολογικά και οικονομικά, αυτοί οι μήνες που δεν δούλευες λόγω καραντίνας;

«Όταν ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα ένιωσα περίεργα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους και πίστευα ότι θα κρατήσει λίγο. Άρπαξα την ευκαιρία και ξεκουράστηκα από τα πολλά ξενύχτια.

Η δεύτερη καραντίνα σίγουρα ήταν πιο δύσκολη αλλά ευτυχώς ψυχολογικά δεν με επηρέασε. Φυσικά και μου έλειψε η δουλειά μου, οι δικοί μου, οι φίλοι μου, να διασκεδάζω αλλά προσπάθησα να το δω δημιουργικά και να εξαντλήσω την ενέργεια μου σε αλλά πράγματα. Έτσι ξεκίνησα τα live dj set στο tik tok και το κανάλι μου στο YouTube (Efi Back).

Είναι κάτι φρέσκο, καινούριο και μου ξυπνάει το δημοσιογραφικό απωθημένο μου. Οικονομικά το πρόβλημα είναι γενικότερο, πολύς κόσμος δυσκολεύεται αυτό το διάστημα και ειδικότερα στον τομέα της διασκέδασης τα πράγματα δυστυχώς είναι άσχημα. Προσωπικά είμαι μια χαρά και εύχομαι πολύ γρήγορα να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.»

Από πότε ασχολείσαι με το Tik Tok;

«Το προφίλ μου στο Tik tok το χρησιμοποιώ περίπου έναν χρόνο αλλά τα live τα ξεκίνησα τέλη Ιανουαρίου και από τότε κάνω περίπου 3 live την εβδομάδα.»

Το έκανες για να προβάλεις τη δουλειά σου και μόνο; Έχεις κάποιο κέρδος από αυτό;

«Αρχικά το έκανα γιατί μου έλειπε η δουλειά μου. Μέρα με τη μέρα όμως έβλεπα και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Εκεί κατάλαβα ότι τελικά κάνει καλό στον εαυτό μου αλλά στους άλλους. Ένιωσα την ανάγκη τους να ακούσουν λίγο μουσική, να αισθανθούν ότι βγήκαν να διασκεδάσουν αλλά και να επικοινωνήσουν με κόσμο.

Ξαφνικά δημιουργήθηκαν παρέες. Κάποιους από τους ακροατές αισθάνομαι ότι ήδη τους γνωρίζω. Όσον αφορά το κέρδος το προφίλ μου ''ανεβαίνει'' σε followers και αυτό με χαροποιεί αλλά και κυριολεκτικά μπορείς να έχεις κέρδος από τα live σου γιατί οποίος θέλει σου ''πετάει'' δωράκια.»

Ποια είναι η σχέση σου με τους followers; Έχεις δεχτεί περίεργα μηνύματα;

«Μέχρι στιγμής τα σχόλια τους είναι πολύ θετικά. Κάθε φορά που κλείνω το live μου έρχονται ευχαριστήρια μηνύματα. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι θα έτυχε.. αργότερα όμως κατάλαβα ότι μπορούσα να προσφέρω και να βοηθήσω στην ψυχολογία τους.

Αυτό με έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα γι’ αυτό το κάθε live προσπαθώ να το κάνω μοναδικό. Περίεργα μηνύματα ... όχι δεν θα το έλεγα. Ίσως τα κλασικά μηνύματα με μια δόση παραπάνω θαυμασμού αλλά τίποτε το ακραίο.»

Πώς αισθάνεσαι που ανοίγει η εστίαση; Έχεις «κλείσει» κάποια δουλειά;

«Χαίρομαι παρά πολύ που προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι και λίγο περίεργα.

Οι περιορισμοί είναι πολλοί και οι εργαζόμενοι στη διασκέδαση με αυτά τα μέτρα δεν ξέρω πότε θα ξανά δουλέψουν. Πέρα από το ωράριο, τον εξωτερικό χώρο, τον περιορισμό ατόμων απαγορεύτηκε και η μουσική. Άρα το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Djs δεν θα δουλέψουν προς το παρόν. Γενικά μέχρι στιγμής όλα είναι στον αέρα. Έχω κλείσει κάποια guests και weddings parties, μέσω της εταιρίας που δουλεύω την ''One Concept Stories'', αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ας σκεφτούμε θετικά και μακάρι όλα να πάνε καλά. Εύχομαι αυτή η δύσκολη περίοδος που ζούμε εδώ και πολύ καιρό να περάσει, ο κόσμος να είναι υγιής σωματικά και πνευματικά.»