ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακή Μέριμνα: Πώς θα αποκτήσετε το voucher των 200 ευρώ και επιπλέον προνόμια

Ψηφιακή Μέριμνα: Πώς θα αποκτήσετε το voucher των 200 ευρώ και επιπλέον προνόμια

Στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας έγινε κάτι περισσότερο από απαραίτητη, μετατράπηκε στον βασικό «κανόνα» σε ό,τι αφορά στην εργασία, τη διασκέδαση, τη μεταξύ μας επικοινωνία και κυρίως, την εκπαίδευση.

Πράγματι, για την απρόσκοπτη συνέχιση της μάθησης και του εκπαιδευτικού «ταξιδιού», οι μαθητές και οι φοιτητές χρειάστηκε να αναβαθμίσουν τον τεχνολογικό τους εξοπλισμό και να εξελίξουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες. Και όπως όλα δείχνουν, η εκπαίδευση με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων, θα αποτελέσει το ζητούμενο και στη μετά Covid εποχή. Η εκπαίδευση γυρίζει σελίδα και σήμερα, βιώνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Το ζήτημα είναι, ωστόσο, πως αν υπάρχει κάτι που όλοι μας αντιληφθήκαμε τον τελευταίο χρόνο, είναι ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές και οι φοιτητές την οικονομική δυνατότητα να συνεχίζουν το «ταξίδι» της μάθησης με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», έχει τόση μεγάλη αξία σήμερα.

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» και το voucher των 200 ευρώ

Τι είναι η «Ψηφιακή Μέριμνα»; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει σε μαθητές και φοιτητές -με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια- τη δυνατότητα να αποκτήσουν tablet ή laptop, με όφελος 200 ευρώ. Υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας. Συνολικά, 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών, θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Πώς μπορεί να πάρει όμως κάποιος το voucher των 200 ευρώ; Για να μάθει κάποιος αν το δικαιούται, πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της «Ψηφιακής Μέριμνας», χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς στο TAXISnet. Στη συνέχεια, θα υποβάλει μία ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα του προγράμματος και θα λάβει τον σχετικό κωδικό για την αγορά tablet ή laptop.

Τα επιπλέον πλεονεκτήματα που αξίζει να βρείτε στο πλαίσιο του προγράμματος

Αφού λάβει κάποιος τον απαραίτητο ηλεκτρονικό κωδικό που αντιστοιχεί στο voucher των 200 ευρώ της «Ψηφιακής Μέριμνας», θα μπορέσει να τον αξιοποιήσει στα καταστήματα και στις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μέχρι και τις 30 Ιουλίου. Προτού λάβει την απόφασή του, ωστόσο, καλό είναι να κάνει την έρευνά του, προκειμένου να είναι σίγουρος για τις επιπλέον προσφορές και τα πλεονεκτήματα που ένας προμηθευτής μπορεί να του προσφέρει.

Η COSMOTE και ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελούν μια έξυπνη επιλογή, καθώς στηρίζουν ενεργά το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», φέρνοντας την τεχνολογία ακόμα πιο κοντά στους μαθητές και τους φοιτητές, συμβάλλοντας παράλληλα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι δικαιούχοι που αποκτούν το Tablet ή το Laptop τους στην COSMOTE και στον ΓΕΡΜΑΝΟ επωφελούνται με δώρο 12GB COSMOTE Mobile Internet για έναν χρόνο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Επιπλέον, όσοι δικαιούχοι επιθυμούν να αποκτήσουν το COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi, μπορούν να το βρουν σε προσφορά από τα 99 στα 79 ευρώ μέχρι τις 30 Ιουλίου και μάλιστα με 50GB για έξι μήνες και με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο για έως και 16 συσκευές ταυτόχρονα.

Πώς θα λάβετε τον τεχνολογικό σας εξοπλισμό αξιοποιώντας το voucher των 200 ευρώ

Πώς μπορεί, λοιπόν, ένας δικαιούχος να πάρει στα χέρια του τη συσκευή που χρειάζεται; Η διαδικασία είναι απλή, αφού με τη χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού που θα λάβει έπειτα από την υποβολή της αίτησής του στην ιστοσελίδα του προγράμματος, θα μπορέσει να εξαργυρώσει το voucher των 200 ευρώ είτε σε ένα κατάστημα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα, είτε στο germanos.gr ή τηλεφωνικά στο 801 1197000 για καταστήματα COSMOTE και στο 210 800 6000 για καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, για να παραλάβει δωρεάν τη συσκευή στον χώρο του.

Μέσα από μία μεγάλη ποικιλία σε tablets και laptops που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ο δικαιούχος θα επιλέξει εκείνο που του ταιριάζει, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να συνδυάσει την επιλογή του με αξεσουάρ -από θήκες μέχρι ακουστικά, powerbanks, φορτιστές, βάσεις στήριξης- και περιφερειακά όπως εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, ποντίκια, πληκτρολόγια, web cameras και ηχεία, που θα αποδειχθούν πολύτιμα σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση -και όχι μόνο. Όλα αυτά με την καθοδήγηση εξειδικευμένων συμβούλων.

Έχετε κάθε λόγο, λοιπόν, να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» για να δείτε αν είστε κι εσείς στους δικαιούχους και να λάβετε το voucher των 200 ευρώ για την απόκτηση tablet ή laptop. Καλό είναι, σε κάθε περίπτωση, να κάνετε με προσοχή την επιλογή σας, για να αξιοποιήσετε όλα τα επιπλέον προνόμια που υπάρχουν τώρα στο πλαίσιο του προγράμματος και να βγείτε περισσότερο κερδισμένοι. Το σίγουρο είναι πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας έχει ήδη ξεκινήσει και τα τεχνολογικά εργαλεία είναι απαραίτητα για το «ταξίδι» της μάθησης στη νέα πραγματικότητα.