ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google αφαίρεσε 9 εφαρμογές από το store της – Έκλεβαν κωδικούς πρόσβασης χρηστών στο Facebook

Η Google αφαίρεσε 9 εφαρμογές από το store της – Έκλεβαν κωδικούς πρόσβασης χρηστών στο Facebook
Unsplash

Δείτε ποιες ήταν οι επικίνδυνες εφαρμογές που «κατέβασε» η Google από το Play Store.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αφαίρεσε από το Google Play εννέα εφαρμογές οι οποίες είχαν εκατομμύρια downloads και ουσιαστικά έκλεβαν κωδικούς πρόσβασης από το Facebook των χρηστών.

Σύμφωνα με την εταιρία κυβερνοασφάλειας Dr. Web πρόκειται για εφαρμογές που παρείχαν υπηρεσίες επεξεργασίας φωτογραφιών, γυμναστικής, ζωδίων και αφαίρεσης άχρηστων αρχείων από συσκευές Android.

Ουσιαστικά όταν τις κατέβαζε ο χρήστης, οι εφαρμογές ζητούσαν να συνδεθούν με το Facebook τους για να γίνει απενεργοποίηση των in-app διαφημίσεων.

Όταν οι χρήστες πατούσαν το πεδίο, έβλεπαν μπροστά τους μία «γνήσια» σελίδα του Facebook, όπου έβαζαν τα στοιχεία τους και έτσι γινόταν η υποκλοπή.

Η πλειοψηφία των downloads έγιναν από μία εφαρμογή με την ονομασία PIP Photo, περισσότερα από 5,8 εκατομμύρια. Επόμενη στη λίστα είναι η εφαρμογή Processing Photo με πάνω από 500.000 downloads. Οι υπόλοιπες ήταν οι Rubbish Cleaner (100.000), Inwell Fitness (100.000), Horoscope Daily (100.000), App Lock Keep (50.000), Lockit Master (5.000), Horoscope Pi (5.000) και App Lock Manager (με μόλις 10 downloads).

Σύμφωνα με την Google, μαζί με τις εφαρμογές, την πόρτα της εξόδου είδαν και οι developers των εννέα εφαρμογών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα τους επιτραπεί να λανσάρουν μέσω της πλατφόρμας νέες εφαρμογές. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη δυνατότητα δημιουργίας νέου λογαριασμού developer, με διαφορετικό όνομα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»