ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google Maps: Νέα εργαλεία θα δείχνουν τον συνωστισμό στα ΜΜΜ

Google Maps
Pixabay

Η Google επεκτείνει το δίκτυο των πόλεων, που περιλαμβάνονται στη λειτουργία των Google Maps, η οποία προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο αριθμός των πόλεων που καλύπτει η εφαρμογή αυξάνεται από περίπου 200 σήμερα, σε «πάνω από 10.000 φορείς διέλευσης σε 100 χώρες», όπως αναφέρει η εταιρεία.

Εκτός από τον συνωστισμό, η εταιρεία αναφέρει ότι οι Google Μaps ενημερώνονται επίσης για να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προηγούμενες μετακινήσεις του χρήστη.

Οι πληροφορίες για τον συνωστισμό από την Google Maps ξεκίνησαν αρχικά πριν από την πανδημία το 2019, αλλά τα μέτρα για κοινωνική απόσταση έκαναν την εφαρμογή πιο σημαντική από ποτέ.

Οι πληροφορίες για το πλήθος κόσμου στα ΜΜΜ δημιουργούνται από την συγκέντρωση δεδομένων από το ιστορικό της τοποθεσίας, καθώς και από την αναφορά χρηστών των Google Maps. Η Google αναφέρει ανώνυμα τα δεδομένα ιστορικού της τοποθεσίας που χρησιμοποιούνται.

Εκτός από την ενίσχυση των προβλέψεων για τον συνωστισμό σε περισσότερες πόλεις, η Google καθιστά τις πληροφορίες επίσης πιο αναλυτικές σε ό,τι αφορά στη Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ. Σε αυτές τις πόλεις, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν πόσο πλήθος κόσμου έχουν οι μεμονωμένες αμαξοστοιχίες αντί για τον γενικό πληθυσμό που κινείται εκείνη τη στιγμή στην γραμμή του τρένου ή του μετρό.

Τέλος, η Google προσφέρει επίσης περισσότερες επιλογές για κριτική σε εστιατόρια στις Η.Π.Α., με νέες προτροπές για την κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με τις τιμές των γευμάτων κ.λπ.

Με πληροφορίες από: The Verge

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά στο Νewsbomb.gr: Όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα γίνω ορντινάτζα κανενός