Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς εφαρμόζεται στην ειδική εκπαίδευση

Newsbomb

Η Τεχνητή Nοημοσύνη, εισέβαλε ορμητικά στη ζωή μας και πλέον αποτελεί ένα από τα βασικότερα πεδία συζήτησης και προβληματισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, εισέβαλε ορμητικά στη ζωή μας και πλέον αποτελεί ένα από τα βασικότερα πεδία συζήτησης και προβληματισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τεχνητή νοημοσύνη, έχει εξάψει τη φαντασία αναφορικά με τις δυνατότητες που ανοίγονται στην ανθρωπότητα, ενώ παράλληλα εγκυμονεί κινδύνους για τυχόν ανεξέλεγκτη επέκτασή της.

Ο Μάριος Παπαευσταθίου, «εκπαιδευτικός της τεχνητής νοημοσύνης» μίλησε στην τηλεόραση MEGA.

Η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στην δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν κάποια καθήκοντα ανθρώπινης νοημοσύνης, όπως είναι η λήψη αποφάσεων και αναγνώριση προτύπων

Πώς εφαρμόζεται η τεχνητή νοημοσύνη στην ειδική εκπαίδευση;

«Τα παιδιά έχουν πολύ καλή σχέση με τα social media, κάποια στιγμή είχαν δει στην τηλεόραση κάποιον παρουσιαστή που δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ρομπότ, προϊόν τεχνητής νοημοσύνης και με βάση αυτό κάναμε μία δράση. Εμείς στα Τρίκαλα στην ειδική εκπαίδευση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να μάθουμε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα στα παιδιά. Οι τάξεις μας αποτελούνται από 4 – 5 παιδιά και μπορούμε με την τεχνητή νοημοσύνη να κάνουμε μία εξατομικευμένη εκπαίδευση».

Και εξήγησε ο καθηγητής: «Η τεχνητή νοημοσύνη παρακολουθεί την πρόοδο και τις ανάγκες του κάθε μαθητή και να προσαρμόσει τον ρυθμό και το περιεχόμενο της διδασκαλίας ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες. Όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι και μπορούν να τα καταφέρουν και η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη στους μαθητές με ειδικές ανάγκες προσαρμόζοντας το εκπαιδευτικό υλικό».