ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο είναι το ομορφότερο χωριό της βόρειας Ελλάδας;

Ποιο είναι το ομορφότερο χωριό της βόρειας Ελλάδας;

Ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης (σύμφωνα με την UNESCO), βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. στο Βίτσι, και αποτελεί μια ορεινή αποκάλυψη.

Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός περικλείεται από δάσος οξιάς, ενώ τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πετρόκτιστα σπίτια παραπέμπουν σε εποχές ακμής.

Το Νυμφαίο (η αρχική ονομασία του ήταν Νιβεάστα, που στα βλάχικα σημαίνει νύμφη) γνώρισε μεγάλη οικονομική άνθηση από το 18ο μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Τα παλιά αρχοντικά έχουν ανακαινιστεί και μετατραπεί σε παραδοσιακούς ξενώνες, φιλόξενα στέκια και καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Τα μονοπάτια στο δάσος της οξιάς, το mountain bike ή η ιππασία και μνημεία όπως το Σπίτι των Χρυσικών της Νέβεσκας (άλλη ονομασία του), ένα πρόσφατα ανακαινισμένο αρχοντικό όπου λειτουργεί Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, Λαογραφίας και Ιστορίας (το χωριό έχει παράδοση στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας από το 1650), το κάνουν ιδανικό προορισμό τόσο για τους φυσιολάτρες όσο και τους εραστές της παράδοσης και της Ιστορίας.

Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται για εκδρομές στο Καταφύγιο της Αρκούδας (του Αρκτούρου), στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα με τα ψαροχώρια αλλά και στα γραφικά ορεινά χωριουδάκια.

Δείτε πανέμορφα μέρη στην Ελλάδα και στον κόσμο ΕΔΩ