Αυτό είναι το «κρεμαστό» χωριό της Αρκαδίας που δεν γνώριζες!

Αυτό είναι το «κρεμαστό» χωριό της Αρκαδίας που δεν γνώριζες!

Newsroom Newsroom

Μπορεί η Βυτίνα, η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα να συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα, ωστόσο υπάρχει ένα χωριό... κρεμαστό στην Ορεινή Αρκαδία που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά.

Τα Λαγκάδια είναι ορεινό χωριό του νομού Αρκαδίας. Βρίσκεται στις πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο που προσεγγίζει τα 1000 μέτρα. Πνιγμένο στο πράσινο απέχει 60 χλμ. από την Τρίπολη.

Είναι ένας τόπος ξεχωριστός, γεμάτος φυσικό πλούτο και σπάνια αξιοθέατα, που συνδυάζει ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά, με εξαιρετικές υπηρεσίες διαμονής και φαγητού.

Το χωριό χτισμένο σε μια απότομη πλαγιά του Μαινάλου, μέσα σε πλούσια βλάστηση μοιάζει να κρέμεται πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.

Το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου» όπως αποκαλείται από παλιά είναι ένα φυσικό και αριστοτεχνικό αριστούργημα, με εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, σκεπαστές αυλές και σκαλιστές εξώπορτες, καμάρες και παλιές εκκλησίες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια και σκαλιά, τοξοειδή γεφύρια, νερόμυλους και νεροτριβές.

Είναι η πατρίδα των Δεληγιανναίων αλλά και άλλων αγωνιστών του 1821. Ονομαστοί σε όλη την Ελλάδα υπήρξαν οι Λαγκαδινοί κτίστες, με πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση.

Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι για την ίδρυση του χωριού. Κατά μία εκδοχή το χωριό χτίστηκε το 1500. Στα Λαγκάδια η επανάσταση κηρύχτηκε στις 23 Μαρτίου 1821.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved