TRAVEL

Αυτοί είναι πέντε low budget προορισμοί για όλα τα βαλάντια!

Αυτοί είναι πέντε low budget προορισμοί για όλα τα βαλάντια!

Είναι αλήθεια πως ένα ταξίδι διακοπών διάρκειας λίγων ημερών το εξωτερικό, μπορεί να κοστίζει αρκετά χρήματα, ένα ποσό σεβαστό για μία μέση οικογένεια. Αυτός είναι και ο λόγος που για τους περισσότερους, ένα πολυήμερο, μακρινό ταξίδι στο εξωτερικό συμβαίνει μετρημένες φορές στη ζωή τους.

Υπάρχουν όμως και πολλοί που καταφέρνουν να πραγματοποιούν πολύ πιο συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς ρυθμίζουν με διαφορετικό τρόπο τον πιο σημαντικό παράγοντα για αυτό – το κόστος. Είναι αυτό που συχνά ονομάζουμε «ταξίδι low budget» και είμαι μία επιλογή που πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσουμε.

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως κάθε ταξίδι μπορεί να γίνει low budget, αρκεί να κάνουμε προσεκτικές επιλογές. Ο χρόνος που κλείνουμε τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή, τα εισιτήρια για τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα και μουσεία που θέλουμε να δούμε ή άλλες δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο συνολικό budget του ταξιδιού μας, όμως αν πράγματι θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά, τότε αξίζει να εξετάσουμε προορισμούς σε όλη την υφήλιο που θεωρούνται ιδανικοί για low budget διακοπές, καθώς προσφέρουν εξορισμού οικονομικότερες λύσεις στη διατροφή, στη διαμονή και στα αεροπορικά εισιτήρια. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές τέτοιες επιλογές – κάποιες από τις οποίες μπορεί να ξαφνιάσουν ευχάριστα!

Νότια Αμερική

Στην γη της περιπέτειας, όπως θεωρούν πολλοί, τη Νότια Αμερική, μπορούν οι επισκέπτες να δουν μερικά από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου – το Μάτσου Πίτσου, στο Περού για παράδειγμα. Κι όμως είναι ένας προορισμός που προσφέρει low budget ευκαιρίες τόσο στη διαμονή όσο και στις μετακινήσεις. Επίσης, μεγάλο πλεονέκτημα για τις χώρες της Νότιας Αμερικής είναι πως το φυσικό τους περιβάλλον είναι που κερδίζει τις εντυπώσεις και τους επισκέπτες – κι αυτό για να το απολαύσει ο οποιοσδήποτε, είναι εντελώς δωρεάν!

Νοτιοανατολική Ασία

Χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Καμπότζη, η Μαλαισία, κερδίζουν φανατικούς λάτρεις καθώς προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες σε ένα πανέμορφο φυσικό σκηνικό. Ένας ακόμα λόγος που αυτές οι περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι δημοφιλέστατοι προορισμοί είναι το γεγονός πως μπορεί κάποιος να τις επισκεφτεί σχεδόν όλο τον χρόνο, νιώθοντας πως δραπετεύει από την καθημερινότητα για έναν εξωτικό παράδεισο!

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία θα βρίσκονταν σε μία τέτοια λίστα, κι όμως υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια ευκαιρίας, που εφόσον τα εντοπίσουμε, ελαχιστοποιούμε αμέσως το κόστος. Από τη στιγμή που θα φτάσουμε… down under όμως, το κόστος αυτομάτως είναι σε πολύ λογικά πλαίσια για έναν Ευρωπαίο πολίτη – την ώρα που η εμπειρία είναι… εξωπραγματική!

Ευρώπη

Βεβαίως και υπάρχουν low budget προορισμοί στην Ευρώπη και μάλιστα σε αυτούς συγκαταλέγονται τα γειτονικά μας Βαλκάνια, με φυσικές ομορφιές και ευκαιρίες που αξίζουν μία επίσκεψη. Αντίστοιχα low budget θεωρούνται και οι χώρες της Βαλτικής, αλλά επίσης και μερικοί από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου, όπως είναι η Γερμανία, η Αγγλία και η Γαλλία – αρκεί να προνοήσουμε για τα πάντα εγκαίρως!

Μέση Ανατολή

Μία περιοχή με την ιστορία της Μέσης Ανατολής δεν θα μπορούσε παρά να είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα. Προορισμοί όπως ο Λίβανος, η Ιορδανία, αλλά και η Αίγυπτος, πληρούν τις προδιαγραφές για να προσφέρουν στους ταξιδιώτες και εμπειρία και… οικονομία. Απαραίτητο στοιχείο για ένα τέτοιο ταξίδι είναι ο έγκαιρος και λεπτομερής προγραμματισμός, καθώς τα πάντα θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων οργανωμένα μέχρι τέλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.