TRAVEL

Κορονοϊός: Πέντε ελληνικά νησιά στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών- Δείτε ποιά είναι

Κορονοϊός: Πέντε ελληνικά νησιά στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών- Δείτε ποιά είναι

Πέντε είναι τα ελληνικά νησιά που θα εντάξει κατά πάσα πιθανότατα το Λονδίνο στην «πράσινη λίστα» των περιοχών που θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί τουρίστες σε λίγες ημέρες, όταν η βρετανική κυβέρνηση δώσει το σχετικό σήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Στις 17 Μαΐου η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σκοπεύει να άρει την απαγόρευση των ταξιδιών στο εξωτερικό. Η «πράσινη λίστα» με τις χώρες- περιοχές που θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί έχοντας κριθεί ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου για κορονοϊό αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι την Παρασκευή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έκανε κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη σχετική λίστα, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το δημοσίευμα αναφέρει λοιπόν ότι στη λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς, θα ενταχθούν πιθανότατα πέντε ελληνικά νησιά: η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κως, η Ρόδος και η Ζάκυνθος. Εκτός από τα πέντε ελληνικά νησιά ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου θεωρούνται επίσης τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία.

Tο ναυάγιο στη ΖάκυνθοΑ.Ρ


Η Πορτογαλία, η οποία είναι η μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες που μπορεί να ενταχθεί στην πράσινη λίστα, θεωρείται χαμηλού κινδύνου στο σύνολο της επικράτειάς της, εκτός από τις Αζόρες – οπου αναφέρθηκε πρόσφατα αύξηση κρουσμάτων. Η αναθεωρημένη σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αποκαλύπτει πως υπάρχουν περιοχές που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου.

Για παράδειγμα, η επίσημη σύσταση προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στην Ελλάδα «βάσει της τρέχουσας αξιολόγησης κινδύνου λόγω Covid-19». Όμως, προσθέτει ωστόσο χαρακτηιστικά: «Η σύσταση του ΥΠΕΞ δεν τάσσεται κατά των ταξιδιών στα νησιά Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κρήτη». Με βάση τις λίστες που θα εκδώσει η αρμόδια υπηρεσία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (FCDO) οι χώρες κατανέμονται «πράσινες», «πορτοκαλί» και «κόκκινες».

Οι χώρες που θα καταχωρηθούν ως «κόκκινες» ή «πορτοκαλί», θα απαιτούν καραντίνα – σε ξενοδοχείο ή κατ’οίκον. Όσοι προέρχονται από χώρες της «πράσινης λίστας» θα αποφεύγουν την απομόνωση, αν και θα πρέπει να πληρώσουν 100 λίρες για να υποβληθούν σε τεστ Covid πριν από την αναχώρηση και μετά την άφιξη.

Παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας εκφράζουν οργή, καθώς λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν ανοίξει ο τουρισμός , δεν υπάρχει εικόνα για το ποιες χώρες ή περιοχές θα συμπεριληφθούν στην «πράσινη λίστα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: «Κληρώνει» για απαγόρευση κυκλοφορίας, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, γυμναστήρια