TRAVEL

Έντεκα εικόνες από τις έντεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας

Έντεκα εικόνες από τις έντεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας

Μια περιοχή του πλανήτη που συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, λόγω της φυσικής της ομορφιάς, αλλά και του πολιτισμού των εθνών της.

Η Νοτιοανατολική Ασία αποτελείται από 11 διαφορετικά κράτη και είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, με πληθυσμό που ξεπερνά τα 670 εκατομμύρια συνολικά.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 11 φωτογραφίες, μία από κάθε χώρα της περιοχής, που επιβεβαιώνουν περίτρανα πως οι φυσικές ομορφιές και η πολιτιστική μοναδικότητα της Νοτιοανατολικής Ασίας αξίζουν και με το παραπάνω το ενδιαφέρον μας.

  1. Λάος, καταρράκτες Kuang Si

Οι καταρράκτες Kuang Si ή Kuang Xi στο Λάος πέφτουν σε τρία επίπεδα, σε μια συνολική έκταση 29 χιλιομέτρων, νότια της περιοχής Luang Prabang που είναι από τις πιο δημοφιλείς της χώρας. Οι μικρές λιμνούλες που δημιουργούνται από τους καταρράκτες και το καταπράσινο τοπίο δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό και συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες που αψηφούν το περπάτημα που απαιτείται ως εκεί – σε μία πάντως πολύ φροντισμένη διαδρομή μέσα στο δάσος. Έξτρα «μπόνους» το γεγονός πως στις λιμνούλες που σχηματίζουν οι καταρράκτες, μπορούν οι επισκέπτες να κολυμπήσουν!

  1. Μαλαισία, Σπήλαια Μπατού

Τα Σπήλαια Μπατού είναι ένας από τους πιο διάσημους λατρευτικούς χώρους της Μαλαισίας. Το σύμπλεγμα σπηλαίων βρίσκεται βόρεια της Κουάλα Λουμπούρ περιέχει τρεις διαδοχικούς ινδουιστικούς ναούς, μέσα σε αυτόν τον λόφο από ασβεστόλιθο. Ο επισκέπτης αρχικά αντικρίζει το ύψους 42,7 μέτρων χρυσό άγαλμα της θεότητας Μουρούνγκαν και αφού ανέβει 272 σκαλοπάτια μπαίνει στο εσωτερικό των σπηλαίων και βλέπει, ανάμεσα στους εντυπωσιακούς σταλακτίτες, μια σειρά από ινδουιστικούς ναούς, παρεκκλήσια, αγάλματα και άλλα μνημεία.

  1. Καμπότζη, Άνγκορ Βατ

Το Άνγκορ Βατ της Καπότζης είναι ένα σύμπλεγμα ναών που θεωρείται το μεγαλύτερο σε έκταση θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο. Κατασκευάστηκε την περίοδο της Αυτοκρατορίας των Χμερ ως ινδουιστικός ναός, αφιερωμένος στο θεό Βισνού όμως μέχρι τα τέλη του 12ου αιώνα, μετατράπηκε σε βουδιστικός. Θεωρείται αριστούργημα της αρχιτεκτονικής των Χμερ και αποτελεί σύμβολο για τη χώρα, καθώς εμφανίζεται και στη σημαία της.

  1. Ταϊλάνδη, Εθνικό Πάρκο Khao Sok

Το Εθνικό Πάρκο Khao Sok είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα της Ταϊλάνδης. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να δουν τη φύση της περιοχής, μα την παράσταση «κλέβει» η λίμνη Cheow Lan που περιέχει περισσότερα από 100 νησάκια με πανύψηλους ασβεστολιθικούς βράχους. Με τα long tail boats, τις παραδοσιακές ταϊλανδέζικες βάρκες δηλαδή, μπορεί ο επισκέπτης να περιηγηθεί στη λίμνη, ενώ μπορεί ακόμα και να μείνει εκεί, σε ένα από τα πλωτά μπανγκαλόου που διατίθενται.

  1. Σιγκαπούρη, Gardens by the Bay

Οι Κήποι δίπλα στον Κόλπο της Σιγκαπούρης είναι ένα τεράστιο πάρκο στην Κεντρική Περιοχή, δίπλα στη Marina Reservoir. Αποτελείται από τρεις κήπους που εφάπτονται στην ακτή, ενώ ένας από αυτούς περιλαμβάνει το Flower Dome, το μεγαλύτερο γυάλινο θερμοκήπιο του κόσμου. Αυτό που κυριαρχεί στην εικόνα του πάρκου όμως είναι το Supertree Grove, τα 18 γλυπτά που μοιάζουν με δέντρα, ύψους από 25 μέτρα έως και 50! Πρόκειται για κάθετους κήπους όπου φύονται χιλιάδες φυτά, μεταξύ των οποίων και κάποια εξαιρετικά σπάνια. Μια ειδική διαδρομή για επισκέπτες συνδέει δύο από αυτές τις κατασκευές, χαρίζοντας πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα!

  1. Βιετνάμ, Hạ Long Bay

Στο βορειοανατολικό Βιετνάμ βρίσκεται ο κόλπος Ha Long, με σμαραγδένια νερά και δεκάδες μικρά, ασβεστολιθικά νησάκια – που υπολογίζεται πως είναι 1960 συνολικά! Οι παραδοσιακές βάρκες των Βιετναμέζων κάνουν τουρ μεταξύ των νησιών, ενώ η περιοχή ανήκει στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

  1. Ινδονησία, Πραμπανάν

Το Πραμπανάν (Prambanan) χτίστηκε τον 9ο αιώνα στην Ιάβα, το κεντρικό νησί της Ινδονησίας. Πρόκειται για ινδουιστικό ναό, αφιερωμένο στο Τριμούρτι, την έκφραση του θεού ως δημιουργό (Μπράχμα), διατηρητή (Βισνού) και καταστροφέα (Σίβα). Ο χώρος εγκαταλείφθηκε κατά τις αρχές του 11ου αιώνα και μόλις στις αρχές του 20ού ξεκίνησηε η αποκατάστασή τους. Θεωρείται ο μεγαλύτερος ινδουιστικός ναός της χώρας και ο μυτερός πύργος του ψηλότερου ναού του φτάνει τα 47 μέτρα σε ύψος. Συνολικά το Πραμπανάν αποτελείται από 240 ναούς και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1991.

  1. Μιανμάρ, Μπαγκάν

Μια ολόκληρη αρχαία πόλη στην κεντρική Μιανμάρ που αποτέλεσε και πρωτεύουσα του βασιλείου του Παγκάν, από τον 9ο μέχρι τον 13ο αιώνα, έχουν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες, αρκεί να είναι διατεθειμένοι να μπουν σε… αερόστατο, που είναι ο δημοφιλέστερος τρόπος για να απολαύσουν τα αξιοθέατα! Πάνω από 10.000 βουδιστικοί ναοί, παγόδες και μοναστήρια υπήρχαν εκεί στην περίοδο της ακμής του Παγκάν, ενώ σήμερα σώζονται περισσότεροι από 2.200 ναοί και παγόδες.

  1. Φιλιππίνες, Παλαουάν

Το Παλαουάν στις Φιλιππίνες θεωρείται το πιο αυθεντικό νησί του συμπλέγματος, για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση και τις ομορφιές της στην περιοχή. Διαθέτει τουριστικές υποδομές, διαθέτει όμως και ανέγγιχτες περιοχές, ενώ ολόκληρο το νησί αποτελεί τόπο απίστευτης ομορφιάς. Η παραλία Ελ Νίδο θεωρείται μία από τις ομορφότερες στον κόσμο, σύμφωνα με την πλειοψηφία των ταξιδιωτικών οδηγών.

  1. Ανατολικό Τιμόρ, Ντίλι

Το Ανατολικό Τιμόρ είναι ένα από τα πιο άγνωστα κράτη της Γης, καθώς καταλαμβάνει το ανατολικό τμήμα του ομώνυμου νησιού, ενώ το δυτικό ανήκει στην Ινδονησία. Χρόνιοι πόλεμοι και συνεχείς διαμάχες έχουν κρατήσει πίσω την περιοχή, αν και δεν υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες της Νοτιοανατολικής Ασίας – είναι μάλιστα η μοναδική χώρα της Ασίας που βρίσκεται εξολοκλήρου στο νότιο ημισφαίριο της Γης! Υπήρξε πορτογαλική αποικία από τον 16ο αιώνα έως το 1975, όταν η Ινδονησία εισέβαλε και επιβλήθηκε νέα κατοχή ως το 1999. Πρωτεύουσα της χώρας είναι το Ντίλι και στη φωτογραφία βλέπουμε παραδοσιακές κατοικίες στην ύπαιθρο.

  1. Μπρουνέι, Βασιλικό Μέγαρο

Μία από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου είναι το Μπρουνέι που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού Βόρνεο. Η χώρα είναι γνωστή για τον εκκεντρικό της σουλτάνο, που διαθέτει αμέτρητα πλούτη και ζει μια πολύ πλούσια ζωή, αλλά και για την αυστηρή εφαρμογή του Ισλαμικού Νόμου: Οι ομοφυλόφιλοι απειλούνται με θάνατο, ενώ όποιος γιορτάσει τα Χριστούγεννα στη χώρα απειλείται με πέντε χρόνια φυλάκιση!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.