Αυτοί είναι οι οικονομικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφθούμε τους επόμενους μήνες
TRAVEL

Αυτοί είναι οι οικονομικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί που αξίζει να επισκεφθούμε τους επόμενους μήνες

Καθώς διανύουμε τον πρώτο μήνα του νέους έτους, οι περισσότεροι από εμάς δεν βλέπουμε την ώρα να πραγματοποιήσουμε το πρώτο μας ταξίδι για το 2022 σε κάποια πόλη του εξωτερικού.

Η έντονη επιθυμία μας να αλλάξουμε παραστάσεις, να έρθουμε σε επαφή με έναν νέο τόπο και έναν διαφορετικό πολιτισμό, καθώς και η ανάγκη μας να μοιραστούμε περισσότερο ποιοτικό κοινό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ξέρουμε ότι μπορούν να καλυφθούν με μία ολιγοήμερη απόδραση σε κάποιον κοντινό ευρωπαϊκό προορισμό.

Και παρότι αρκετός κόσμος θεωρεί πως το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου δεν είναι η ιδανική περίοδος για κάποιο ταξίδι εντός της Ευρώπης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις περισσότερες χώρες, υπάρχουν μερικά φιλόξενα μέρη που αξίζει να επισκεφθούμε μέσα στους επόμενους μήνες. Όχι μόνο επειδή διαθέτουν μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, αλλά διότι μας επιτρέπουν να βιώσουμε μία ανεπανάληπτη και απολαυστική χειμερινή εξόρμηση, παραμένοντας εντός budget.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τους τέσσερις πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς για τον φετινό χειμώνα, ενώ αποκαλύπτουμε τους λόγους που αξίζει να κλείσουμε άμεσα τα εισιτήριά μας, για να τους γνωρίσουμε από κοντά.

Ανακαλύπτοντας την ταυτότητα της Πορτογαλίας με μία περιήγηση στη Λισαβόνα

Δεν είναι τυχαίο που η Λισαβόνα θεωρείται για πολλούς η «νέα Βαρκελώνη». Πρόκειται για έναν προορισμό που κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνία του κόσμου, χάρη στο ήπιο κλίμα, την ευχάριστη, χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που αποπνέει, καθώς και τη μοναδική της αρχιτεκτονική.

Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά που μας κάνει να προτιμούμε φέτος τη Λισαβόνα αντί της Βαρκελώνης, είναι οι προσιτές τιμές σε καταλύματα και εστιατόρια, οι οποίες παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και έτσι, μας επιτρέπουν να χαρούμε το ταξίδι μας, χωρίς να προβληματιζόμαστε για το χρηματικό ποσό που θα χρειαστούμε φτάνοντας εκεί.

Απολαμβάνοντας μία «παραμυθένια» ατμόσφαιρα στους λιθόστρωτους δρόμους της Πράγας

Μπορεί η Πράγα να είναι ένας προορισμός που ενδείκνυται για την περίοδο των Χριστουγέννων, ωστόσο, είναι προτιμότερο να την επισκεφθούμε λίγους μήνες μετά, όταν ο καιρός θα είναι πιο ήπιος και οι τιμές χαμηλότερες. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πόλη που αξίζει τον χρόνο μας, καθώς δίνει στους επισκέπτες την εντύπωση πως έχει «αναδυθεί» από τις σελίδες ενός παραμυθιού. Η επιβλητική αρχιτεκτονική της με τα μεσαιωνικά, μπαρόκ κάστρα, η παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια που μας «ταξιδεύει» στα βάθη του 14ου αιώνα, η μαγευτική θέα στις όχθες του ποταμού Μολδάβα και η παραδοσιακή τσέχική γαστρονομία, η οποία μας οδηγεί σε αχαρτογράφητα γευστικά μονοπάτια, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει να κλείσουμε άμεσα εισιτήρια για την παραμυθένια πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Γνωρίζοντας την ομορφιά των δαλματικών ακτών στην παλιά πόλη Ντούμπροβνικ

Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί έναν προορισμό που μπορούμε να επισκεφθούμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ακόμη και αν ο χειμώνας δεν ενδείκνυται για ατελείωτους περιπάτους στις εντυπωσιακές δαλματικές ακτές της Κροατίας, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε την ιστορία της περιοχής, απολαμβάνοντας περιηγήσεις στο παλιό τμήμα της πόλης, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η «καρδιά» του Ντούμπροβνικ ξεχωρίζει για τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, το «πλούσιο» φυσικό κάλλος και τα σημαντικά αξιοθέατα που περιλαμβάνει, ενώ μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται το παλάτι του Ρέκτορα (Sponza Palace), το φρούριο του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται πάνω από το λιμάνι της πόλης και ο επιβλητικός λόφος Srd, που προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική, πανοραμική θέα της πόλης από ψηλά.

Μία επίσκεψη στο μαγευτικό Βίλνιους, εκεί που «χτυπά» η καρδιά της Λιθουανίας

Τι και αν το Βίλνιους δεν διαθέτει την αναγνωσιμότητα που οφείλει να έχει μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα; Δεν παύει να είναι ένας προορισμός που αξίζει την προσοχή μας, αφού ήδη από το 1994 το παλιό τμήμα της πόλης, δηλαδή το ιστορικό της κέντρο, έχει κατοχυρωθεί ως ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μπαρόκ αισθητική που χαρακτηρίζει τα στενά λιθόστρωτα στενά της, τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, καθώς και στα μοναδικά αξιοθέατα, όπως την αψιδωτή στοά των Βασιλιανών Πυλών, την παλιά εβραϊκή συνοικία, το Δημαρχείο και το Προεδρικό Μέγαρο. Εξίσου όμορφη είναι και η εναλλακτική συνοικία Ουζούπη, η οποία δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την Μονμάρτη στο Παρίσι, καθώς έπειτα από την ανεξαρτησία της Λιθουανίας, αποτελεί ένα ζωντανό καλλιτεχνικό κέντρο.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις ευρωπαϊκές πόλεις που μας ανοίγουν την όρεξη για ολιγοήμερες χειμερινές αποδράσεις. Όποια από τις παραπάνω πόλεις και αν αποφασίσουμε να επισκεφθούμε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα βιώσουμε μία μοναδική εμπειρία, την οποία θα αναπολούμε για χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.