TRAVEL

Κόστα Ρίκα: Ταξίδι σε έναν οικολογικό παράδεισο

Κόστα Ρίκα: Ταξίδι σε έναν οικολογικό παράδεισο

Η Κόστα Ρίκα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μία χώρα ευλογημένη, ενδεχομένως χάρη στην πλούσια βλάστηση και τα θαυμάσια τοπία της.

Συνδυαστικά με τον έντονο χαρακτήρα και τον φιλόξενο λαό της, χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτό το μέρος της Κεντρικής Αμερικής αποπνέει μία μαγευτική ατμόσφαιρα, μέσα από την εκπληκτική ομορφιά, τα φλογερά τραγούδια και τις ιδιαίτερες γεύσεις του.

Τι αξίζει να γνωρίζουμε, λοιπόν, για την Κόστα Ρίκα και γιατί να την επισκεφτούμε; Η Κόστα Ρίκα συνορεύει βόρεια με τη Νικαράγουα και νοτιοανατολικά με τον Παναμά, ενώ ανατολικά βρέχεται από την Καραϊβική και νότια και δυτικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Πρόκειται για μία χώρα που αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, μία επιλογή ταξιδιού που μπορεί να προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες και εκπλήξεις.

Το γιατί η Κόστα Ρίκα είναι τόσο δημοφιλής, σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για έναν προορισμό που συνδυάζει όμορφες παραλίες, άγρια φύση και μοναδικά ηφαιστειακά τοπία. Με λίγα λόγια είναι ένας «ύμνος» στη φύση, που περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

Το οικολογικό διαμάντι των τροπικών

Για εμάς που αναρωτιόμαστε τους λόγους που ένα ταξίδι στην Κόστα Ρίκα θα μας μείνει αξέχαστο, αρκεί να μάθουμε μερικές πληροφορίες για αυτόν τον παράδεισο, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας οικολογικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, με ένα τροπικό δάσος που συγκινεί κάθε ταξιδιώτη.

Πρόκειται για μία από τις πιο βιοποικίλες χώρες του κόσμου, έναν προορισμό στον οποίο -μεταξύ άλλων- μπορούμε να κάνουμε πεζοπορίες στο τροπικό δάσος και σε Εθνικά πάρκα, active εμπειρίες που θα μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο. Διότι ένα ταξίδι στην Κόστα Ρίκα δεν είναι τίποτα λιγότερο από μία μοναδική εμπειρία ζωής, που θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στη φύση και την άγρια ομορφιά της.

Τα μοναδικά μέρη που αξίζει να επισκεφτούμε

Σε όποιο μέρος και αν αποφασίσουμε να μείνουμε στην Κόστα Ρίκα, είναι σημαντικό να επικεντρώσουμε τις δραστηριότητές μας στη ζούγκλα, καθώς βασικό στοιχείο ενός ταξιδιού στην Κόστα Ρίκα αποτελεί η επαφή με τη φύση.

Το Εθνικό πάρκο Arenal και Zip Lining, μαζί με το αντίστοιχο πάρκο Tortugero και Manuel Antonio, με την αυθεντική ομορφιά της τροπικής βλάστησης και της ξεχωριστής χλωρίδας και πανίδας, που τα χαρακτηρίζει, μαγνητίζουν τις αισθήσεις, την ώρα που στην τοποθεσία Tabacon, οι θερμές ιαματικές πηγές αντανακλούν τη ζωογόνο δύναμη της γης.

Στο Monteverde, τα πυκνά δάση των νεφών, γνωστά και ως clouds forests, δημιουργούν μοναδικές εικόνες, λόγω της χαμηλής νέφωσης που διαπερνά τα δέντρα, χαρίζοντας έτσι μοναδικές διαδρομές, μέσα στη μεγαλειώδη τροπική φύση, ενώ το ενεργό ηφαίστειο Πόας, με τους δύο επιβλητικούς κρατήρες του, αφήνει έκπληκτο κάθε επισκέπτη, με την ενέργεια, που αποπνέει. Κι ενώ στο Ταμαρίντο τα τεράστια κύματα του Ειρηνικού αποτελούν πρόκληση για κάθε surfer, μια βόλτα με καταμαράν στην ολόλευκη παραλία Playa Samara, θα εμπνεύσει τις αισθήσεις, σε ένα ρομαντικό σκηνικό, που μοιάζει να βγήκε από ταινία.

Τέλος, μια επίσκεψη στις τρεις «ελληνικές» πόλεις, Grecia, Atenas και Esparza, με εμφανείς αναφορές στην αρχαία ελληνική ιστορία, θα μας κάνει να αγαπήσουμε, ακόμη περισσότερο, την Κόστα Ρίκα, θέλοντας να την επισκεφτούμε ξανά και ξανά.

Αυτήν τη χρονιά ας βάλουμε στα σχέδιά μας, ένα ταξίδι στην Κεντρική Αμερική, ανάμεσα στον Ειρηνικό ωκεανό και τη θάλασσα της Καραϊβικής, εκεί που βρίσκεται η Κόστα Ρίκα, ο προορισμός που μόνο πρωτόγνωρες εμπειρίες και εκπλήξεις μπορεί να μας προσφέρει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες, θέλουν να γνωρίσουν από κοντά αυτό το μοναδικό μέρος και να περιηγηθούν στα μοναδικά του τοπία.