TRAVEL

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα στολίζουν τη Βόρεια Εύβοια

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα στολίζουν τη τη Βόρεια Εύβοια
Οι καταρράκτες Δρυμώνα βρίσκονται στη Βόρεια Εύβοια.
travel-inspiration.gr

Ένα μαγικό μέρος βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη μονή του Οσίου Δαυίδ στη Βόρεια Εύβοια, ανάμεσα στα χωριά Κερασιά και Δρυμώνα και πρόκειται για τους καταρράκτες Δρυμώνα.

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα βρίσκονται στη βόρεια Εύβοια μεταξύ του χωριού Κερασιά και Δρυμώνα, σε υψόμετρο 620 μέτρων και απέχουν 4 χιλιόμετρα από το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Πρόκειται για τρεις καταρράκτες που δημιουργούν δύο μικρές λίμνες. Ο ποταμός Σηπιάς είναι αυτός που δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του στους ονειρεμένους καταρράκτες. Η ροή του νερού είναι μεγαλύτερη κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το νερό πέφτει με ορμή από ύψος 15 μέτρων σε μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος. Η λίμνη είναι μεγάλης οικολογικής αξίας λόγω του πυκνού ελατοδάσους που την περιβάλλει και συνδυάζετε με τα σπάνιας ομορφιάς μαύρα πεύκα. Το νερό της είναι πολύ κρύο και το μέγιστο βάθος είναι γύρω στα 2μ. στο σημείο κάτω από τον καταρράκτη.

Η βιοποικιλότητα της περιοχής είναι πολύ πλούσια. Τα πυκνά δάση που την περικλείουν αποτελούνται κυρίως από μαυρόπευκα, βελανιδιές και χαλέπιο πεύκη. Άλλα δέντρα που φυτρώνουν κοντά στους καταρράκτες είναι τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι βελανιδιές, τα αγριόκεδρα και οι φτελιές και πολλά είδη λουλουδιών.

Σε κοντινή απόσταση από τους καταρράκτες βρίσκεται και το απολιθωμένο Δάσος καθώς και το Μουσείο Απολιθωμένων Θηλαστικών της Κερασιάς.

Σχετικές ειδήσεις

Η Πάφος και η Σεβίλλη, Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Έξυπνου Τουρισμού 2023

Athens.The city is the museum: Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Αθήνας

Μύκονος και Σαντορίνη προβλήθηκαν στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM