TRAVEL

Μεθώνη: Το αρχαίο κάστρο που βρίσκεται στα ομορφότερα της Μεσογείου

Μεθώνη: Το αρχαίο κάστρο που βρίσκεται στα ομορφότερα της Μεσογείου
Το αρχαίο κάστρο στη Μεθώνη.
travelinspiration.gr

Κάστρο Μεθώνης. Ένα επιβλητικό κάστρο στο μεταίχμιο δύο θαλασσών

Το κάστρο της Μεθώνης βρίσκεται στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, που κατά τον Μεσαίωνα αποτέλεσε ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι των Χριστιανών προς τους Αγίους Τόπους και των εμπορικών πλοίων από τη Δύση στην Ανατολή.

Συγκεκριμένα βρίσκεται στο μεταίχμιο δύο θαλασσών και είναι ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον Ελληνικό χώρο, μα και ένα από τα ομορφότερα κάστρα ολόκληρης της Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του travelinspiration, χτίστηκε από τους Ενετούς όταν έγιναν κύριοι της πόλης το 1209 και θεωρείται χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας, μιας και η αρκετά μεγάλη έκτασή του αγγίζει τα 93 στρέμματα και καλύπτει ολόκληρο το ακρωτήρι της χερσονήσου του Αγίου Νικολάου, στη νοτιοδυτική ακτή της Μεσσηνίας.

Η ιστορία της Μεθώνης ξεκινάει από την αρχαιότητα, όντας γνωστή με το όνομα Πήδασος, όπου κατά τον Όμηρο αναφέρεται ως μία από τις επτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας προσέφερε στον Αχιλλέα για να κατευνάσει την οργή του και να τον πείσει να επιστρέψει στη μάχη.

Στη Μεθώνη του σήμερα, φτάνοντας κανείς στο κάστρο εντυπωσιάζεται από τον τεράστιο όγκο του αλλά και από τα υπέροχα κτίσματα στο εσωτερικό του με αποκορύφωμα το Μπούρτζι, το οποίο είναι και αυτό που χαρίζει αρχοντιά και επιβλητικότητα σε ολόκληρη την γύρω περιοχή.

Η πέτρινη γέφυρα της εισόδου του κάστρου της Μεθώνης με τα 14 τόξα, που αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα στοιχεία του.