London - Big Ben
To Λονδίνο είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς και για τους λάτρεις του Instagram
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί παγκοσμίως σε Instagram και TikTok

Ο πλανήτης είναι γεμάτος όμορφους προορισμούς που είναι τέλειοι για… share στα social media.

Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να εξελίσσονται και να παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Instagram έχει γίνει ένα ουσιαστικό εργαλείο για ταξιδιώτες που θέλουν να καταγράψουν και να μοιραστούν τις περιπέτειές τους με τον κόσμο. Από εκπληκτικά φυσικά τοπία μέχρι γοητευτικά ιστορικά κτίρια και «ζωντανές» πολιτιστικές σκηνές, ο κόσμος είναι γεμάτος όμορφους προορισμούς που είναι τέλειοι για… share στα social media.

Ποια είναι όμως τα μέρη που τα ίδια τα social media αναδεικνύουν ως τα πιο δημοφιλή;

Η ταξιδιωτική πλατφόρμα Big 7 Travel συγκέντρωσε τα μέρη αυτά, που προσφέρουν άφθονες ευκαιρίες για εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους διαδικτυακούς ακόλουθους, ενώ θα εμπνεύσουν την επόμενη περιπέτειά σας.

Η λίστα με τις 10 κορυφαίες τοποθεσίες έχει ως εξής:

Μιλάνο

Μιλάνο
Μιλάνο

Instagram: 22,058,065 / TikTok: 97,000,000,000

Το Μιλάνο, η πρωτεύουσα της μόδας της Ιταλίας, είναι ένας κορυφαίος προορισμός για τους ταξιδιώτες λάτρεις των social media. Με περισσότερα από 22 εκατομμύρια hashtags στο Instagram και 97 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, είναι σαφές ότι το Μιλάνο είναι δημοφιλές. Η πόλη προσφέρει εμβληματικά ορόσημα και μοντέρνες γειτονιές για το τέλειο φωτογραφικό σκηνικό, ενώ το Duomo ο γοτθικός καθεδρικός ναός του 14ου αιώνα με την περίτεχνη πρόσοψη και τις καμπάνες του θεωρείται μέρος για εκπληκτικές φωτογραφίες.

Λονδίνο

Λονδίνο
Λονδίνο

Instagram: 154,408,703 / TikTok: 54,200,000,000

Το Λονδίνο, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ένας κορυφαίος προορισμός για φωτογραφίες που πραγματικά αξίζουν. Η πόλη προσφέρει εμβληματικά ορόσημα και απίστευτη θέα, ενώ οι χαρακτηριστικοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι είναι must φωτογράφισης για κάθε επισκέπτη – άλλωστε σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης. Το London Eye, η γιγάντια ρόδα λούνα παρκ, που προσφέρει εκπληκτική θέα στον ορίζοντα της πόλης και στο Big Ben, οι γοητευτικοί δρόμοι και τα ιστορικά κτίρια, κάνουν το Λονδίνο κορυφαίο προορισμό και για τους λάτρεις του Instagram.

Παρίσι

Παρίσι
Παρίσι

Instagram: 134,627,924 / TikTok: 47,900,000,000

Φυσικά και δεν είναι έκπληξη το ότι βλέπουμε το Παρίσι σε αυτή τη λίστα. Η πόλη της αγάπης είναι πάντα μια δημοφιλής επιλογή για τους ταξιδιώτες και η τελευταία επιτυχία του Netflix, Emily in Paris «απέδειξε» πόσο ινσταγκραμικό μπορεί να γίνει. Από τον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ και την Παναγία των Παρισίων μέχρι τα γοητευτικά πλακόστρωτα δρομάκια της Μονμάρτρης, το Παρίσι έχει κάτι για όλους.

Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη

Instagram: 120,501,355 / TikTok: 44,100,000,000

Είναι, ίσως μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις στον κόσμος και βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και εκπληκτική αρχιτεκτονική: Από το μεγαλειώδες παλάτι Τοπ Καπί και το Μπλε Τζαμί, την Αγιά Σοφιά μέχρι τις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές και τα πολύχρωμα σπίτια στη γειτονιά Beyoğlu, δεν λείπουν τοποθεσίες που αξίζει να ανέβουν στο Instagram!

Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη

Instagram: 118,054,808 / TikTok: 39,600,000,000

Φυσικά, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ είναι πάντα ένας δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπήκε στη λίστα με τα πιο δημοφιλή μέρη στο Instagram. Από τον εμβληματικό ορίζοντα και το Central Park μέχρι τις μοντέρνες γειτονιές του SoHo και του Williamsburg, υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για αξέχαστες λήψεις στο Big Apple. Η Νέα Υόρκη είναι μακράν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέρη, με δισεκατομμύρια προβολές στο Instagram και το TikTok και είναι επίσης βέβαιο πως οι επισκέπτες της δεν ξέρουν τι να πρωτοφωτογραφίσουν και να ανεβάσουν στο προφίλ τους.

Νεπάλ

Νεπάλ
Νεπάλ

Instagram: 8,242,282 / TikTok: 31,500,000,000

Με περισσότερα από 8 εκατομμύρια hashtags στο Instagram και 31,5 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, το Νεπάλ είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες που γνωρίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την εκπληκτική ορεινή θέα της περιοχής Annapurna, μέχρι τους αρχαίους ναούς και τα παλάτια του Κατμαντού, το Νεπάλ προσφέρει μια πληθώρα όμορφων και μοναδικών τοποθεσιών για την ίδια μας τη ζωή και όχι μόνο για το feed στο Instagram.

Σικάγο

Σικάγο
Σικάγο

Instagram: 52,676,401 / TikTok: 25,100,000,000

Η αμερικανική «Windy City», πόλη των ανέμων, είναι ένας άλλος δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις του Instagram, με πάνω από 52 εκατομμύρια hashtags και 25 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok. Από τον εμβληματικό ορίζοντα και το γλυπτό σε σχήμα φασολιού στο Millennium Park μέχρι τις γοητευτικές γειτονιές και την πολύχρωμη τέχνη του δρόμου, δεν λείπουν οι τοποθεσίες που όλοι θέλουν να φωτογραφίσουν στο Σικάγο.

Mπαλί

Mπαλί
Mπαλί

Instagram: 67,469,684 / TikTok: 24,000,000,000

Τα τελευταία χρόνια, το Μπαλί έχει αποκτήσει δημοτικότητα με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Αυτός ο τροπικός παράδεισος είναι απαραίτητος για όποιον θέλει να προσθέσει παραλιακά vibes στη ροή του Instagram του. Με περισσότερα από 67 εκατομμύρια hashtags και 24 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, το Μπαλί προσφέρει μια πληθώρα συναρπαστικών σκηνικών, από τα κρυστάλλινα νερά και τις λευκές αμμουδιές μέχρι τις καταπράσινες «βεράντες» με το ρύζι και τους παραδοσιακούς ναούς.

Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα
Σρι Λάνκα

Instagram:13,524,733 / TikTok: 16,400,000,000

Μένοντας σε παρόμοιο περιβάλλον, το μικρό νησιωτικό έθνος της Σρι Λάνκα μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο ορισμένοι από τους άλλους προορισμούς της συγκεκριμένης λίστας, αλλά με περισσότερα από 13 εκατομμύρια hashtags στο Instagram και 16,4 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό πολιτιστικών, φυσικών και ιστορικών αξιοθέατων: Από το αρχαίο βραχώδες φρούριο Sigiriya έως τις εκπληκτικές παραλίες της νότιας ακτής, χιλιάδες χρόνια πολιτισμού και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς μας προκαλούν να τα φωτογραφίσουμε.

Σίδνεϊ

Σίδνεϊ
Σίδνεϊ

Instagram: 35,638,423 / TikTok: 15,100,000,000

Το Σίδνεϊ της Αυστραλίας είναι ένας προορισμός που πρέπει να δει κάθε ταξιδιώτης που θέλει να απαθανατίσει μερικά από τα πιο εμβληματικά σημεία στον κόσμο. Η πόλη φιλοξενεί τη διάσημη Όπερα του Σίδνεϊ και τη Γέφυρα του Λιμανιού, τα οποία προσφέρουν εκπληκτική θέα και τέλειες ευκαιρίες φωτογραφίας. Το Σίδνεϊ φιλοξενεί επίσης μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες και πάρκα στον κόσμο. Από την παραλία Bondi έως την παραλία Coogee και από το Hyde Park μέχρι τον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο, το Σίδνεϊ προσφέρει μια ποικιλία από υπαίθριους χώρους που είναι ιδανικοί για Instagrammers που θέλουν να αποτυπώσουν την ομορφιά της φύσης.

Διαβάστε επίσης

Iπτάμενα ταξί και «έξυπνα» αεροδρόμια: Οι 8 mega-τάσεις που αλλάζουν τις αερομεταφορές

Η Κρήτη στους τρεις κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το 2023

Επτά εξωτικοί προορισμοί για να κάνουμε το χειμώνα... καλοκαίρι

Τα ταξίδια μας το 2040: Οι 10 τάσεις που φαίνεται να επικρατούν

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ