Ναύπλιο
Το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για το Σαββατοκύριακο
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Τέσσερις προορισμοί για τις φθινοπωρινές μίνι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου

Ένα ολοκληρωμένο travel guide για mini εκδρομές και αποδράσεις

Οι αστραπιαίες αποδράσεις από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι ένα «διάλειμμα» που ο καθένας μας χρειάζεται, κυρίως όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, επειδή δύο εικοσιτετράωρα μόνο δεν αρκούν για να αποδράσουμε στον πιο μακρινό, εγχώριο προορισμό, ιδού ένα ολοκληρωμένο travel guide για αυθημερόν -και όχι μόνο- εξορμήσεις για αυτές τις δύο πολύτιμες ημέρες της εβδομάδας μας.

Ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο θα μας αναζωογονήσει

Κι όμως, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως για όλες εκείνες τις φορές που θέλουμε να «ξεκλέψουμε» λίγο χρόνο για εμάς και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, αλλάζοντας παραστάσεις, ένας είναι ο προορισμός που μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό: το όμορφο Ναύπλιο.

Ναύπλιο
Στο όμορφο Ναύπλιο, με θέα το Μπούρτζιpixabay


Πρόκειται για ένα μέρος το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αθήνα – μπορούμε να είμαστε εκεί σε λιγότερο από 2 ώρες – και είναι ό,τι πρέπει είτε για μονοήμερη, είτε για διήμερη απόδραση. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι καλή παρέα και όρεξη για να ανέβουμε στο Παλαμήδι, να περάσουμε απέναντι στο Μπούρτζι και φυσικά να βολτάρουμε ξέγνοιαστοι στα γραφικά σοκάκια της πόλης, κάνοντας μία «στάση» από το Antica Gelateria di Roma, για χειροποίητο ιταλικό παγωτό σε πολλές γεύσεις.

Δύο 24ωρα στη Δημητσάνα αρκούν για να «ερωτευτούμε» την Πελοπόννησο

H Πελοπόννησος θεωρείται τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους τουρίστες, «No1» επιλογή για την περίοδο του φθινοπώρου, μιας και μπορεί να συνδυάσει ισάξια βουνό και θάλασσα, κάτι αρκετά σημαντικό αυτή την εποχή του χρόνου, που ο καιρός δεν είναι αρκετά «έμπιστος».

Οι επιλογές λοιπόν είναι σίγουρα αμέτρητες, είτε αναζητάμε έναν πιο κοσμοπολίτικο και δημοφιλή προορισμό, όπως το Ναύπλιο, για να ξεδώσουμε από το στρες και την ανησυχία, είτε ένα ήρεμο μέρος, το οποίο θα λειτουργήσει περισσότερο σαν «καταφύγιο» από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Δημητσάνα
Η ορεινή και δημοφιλής Δημητσάναpixabay

Τον φετινό Οκτώβριο λοιπόν, μπορούμε να επισκεφτούμε ένα από τα πιο περιζήτητα ορεινά χωριά στην Πελοπόννησο, που δεν είναι άλλο από τη Δημητσάνα, ένα ιστορικό χωριό και πρωτεύουσα της επαρχίας Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας, που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει.

Ταξίδι στη Θεσσαλονίκη: Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εμπειρίες

Ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη είναι πάντα μια καλή ιδέα, καθώς εκτός από την πλούσια βραδινή ζωή της πόλης και την κλασική βόλτα στην παραλία, υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα για να κάνουμε.

Θεσσαλονίκη: Η νύμφη του Θερμαϊκού
Θεσσαλονίκη: Η νύμφη του Θερμαϊκού

Η βόλτα στα Κάστρα και η υπέροχη θέα προς την πόλη μπορεί να απογειωθεί με το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό, ενώ αν ο ορίζοντας έχει διαύγεια, μπορούμε να δούμε μέχρι και τον Όλυμπο. Ακόμα μια βόλτα που αξίζει την προσοχή μας είναι αυτή στο Φράγμα Θέρμης και στη λίμνη, ενώ στο πάρκο Πλατανάκια στο Πανόραμα θα περπατήσουμε στα ειδικά μονοπάτια για πεζοπορία. Φυσικά, το ταξίδι μας στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί παρά να περιέχει άφθονες τοπικές νοστιμιές με τα τρίγωνα Πανοράματος στην κορυφή!

Νυμφαίο, στο χωριό του παραμυθιού

Ένα από τα πιο παραμυθένια χωριά της χώρας μας είναι το Νυμφαίο στη Φλώρινα, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλο τον χρόνο. Ειδικά στην καρδιά του φθινοπώρου, τον Οκτώβριο, που η φύση παίρνει όλες τις γήινες αποχρώσεις – το χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα δάσος από οξιές – κάνουν το ταξίδι μας να μοιάζει με βόλτα στη χώρα του παραμυθιού.

Τα πέτρινα αρχοντικά στο Νυμφαίο και τα λιθόστρωτα μονοπάτια, μας προκαλούν για ατέλειωτους περιπάτους, ενώ δεν θα παραλείψουμε και την επίσκεψη στον Αρκτούρο, το καταφύγιο για αρκούδες που βρίσκεται εκεί.

Νυμφαίο
Νυμφαίο

Για εμάς που αισθανόμαστε πως η περίοδος χάριτος και ανεμελιάς έχει φύγει για τα καλά, μαζί με το τέλος των καλοκαιρινών μας διακοπών, και την ίδια στιγμή η δουλειά και το στρες για τη νέα σεζόν χτυπάνε «κόκκινο», μία είναι η λύση: Εκδρομές και αποδράσεις! Διότι, μπορεί οι γοργοί και ενίοτε ασφυκτικοί ρυθμοί της πόλης, να μας κρατάνε κατά κάποιον τρόπο δέσμιους σε μία αέναη καθημερινότητα που δεν μας αφήνει να ζήσουμε και να χαρούμε τις ομορφιές αυτής της εποχής, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να αναζητάμε τρόπους, ώστε να χαιρόμαστε τη φύση, τους αγαπημένους μας ανθρώπους και φυσικά την ίδια τη ζωή.

Διαβάστε επίσης

Στεμνίτσα - Αθανάσιος Διάκος - Βοβούσα: Τρία κουκλίστικα χωριά για ένα ξέγνοιαστο weekend

Πέντε εκδρομές στη φύση για να νιώσουμε και να δούμε το φθινόπωρο

Περιπέτεια και μπάτζετ - Οι 6 τάσεις στα φθινοπωρινά ταξίδια του 2023

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ