To άγαλμα της Μικρής Γοργόνας είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν
To άγαλμα της Μικρής Γοργόνας είναι βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Η παραμυθένια Κοπεγχάγη των θρύλων, των Βίκινγκς και της Μικρής Γοργόνας

Προμηθευτείτε ζεστά ρούχα, φτιάξτε τον χάρτη των ξεναγήσεων, αναζητήστε οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια, πάρτε την παρέα σας ή την οικογένεια σας και ταξιδέψτε αυτόν τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Δανίας!

Η Κοπεγχάγη θεωρείται... εργαστήρι της καινοτομίας, της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και του αστικού σχεδιασμού με επίκεντρο τον άνθρωπο. Μάλιστα, η UNESCO την ανακήρυξε ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αρχιτεκτονικής αφού όλη η πόλη αποτελεί ένα μεγάλο φεστιβάλ που παντρεύει την μοντέρνα αρχιτεκτονική με ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Η μέση διάρκεια πτήσης από την Αθήνα είναι 3 ώρες και 20 λεπτά, μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και η επιλογή για το πότε θα την επισκεφτείτε, διαφέρει ανάλογα με το τι θέλετε να απολαύσετε. Ωστόσο, αν θέλετε να ζήσετε ένα παραμύθι στην πόλη των Βίκινγκς, δεν έχετε παρά να την επισκεφτείτε τους χειμερινούς μήνες, γνωρίζοντας ότι πρέπει να έχετε μαζί σας τα απολύτως ζεστά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας.

Κοπεγχάγη
Η Κοπεγχάγη είναι χτισμένη πάνω σε δύο νησιά, με αποτέλεσμα όλες οι γειτονιές της πόλης να συνδέονται με γέφυρες και κανάλιαpixabay


Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα της Δανίας, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της και είναι χτισμένη πάνω σε δύο νησιά, με αποτέλεσμα όλες οι γειτονιές της πόλης να συνδέονται με γέφυρες και κανάλια, ενώ το ποδήλατο είναι η αγαπημένη επιλογή για τις μετακινήσεις των κατοίκων της.

Αν ήδη... ψήνεστε να κλείσετε αυτό το ταξίδι, τότε ελάτε μαζί μας για μία μικρή ξενάγηση σε ορισμένα από τα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε, όσο βρίσκεστε εκεί!

Το διάσημο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας

H Mικρή Γοργόνα αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο από το 1913.
H Mικρή Γοργόνα αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο από το 1913.unsplash

Όταν ακούτε Κοπεγχάγη, δεν γίνεται να μην σας έρχεται στο μυαλό το διάσημο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας. Βασισμένο στο παραμύθι με το ίδιο όνομα από τον Δανό συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το μικρό διάσημο άγαλμα είναι ένα από τα εμβλήματα της Κοπεγχάγης και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο από το 1913.

Το πάρκο ψυχαγωγίας Tivoli Gardens

Το Tivoli Gardens είναι το δεύτερο παλαιότερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο
Το Tivoli Gardens είναι το δεύτερο παλαιότερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμοpexels

Το Tivoli Gardens άνοιξε το 1853 και αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο, με πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο. Στο Tivoli θα βρείτε ρόλερ κόστερ, καρουζέλ, και πολλά ακόμα ψυχαγωγικά παιχνίδια, στο σύνολο 27, για μικρούς και μεγάλους. Ανοιχτοί χώροι για θεάματα, μουσικές εκδηλώσεις, χώροι για πικ νικ, εστιατόρια και γενικά οτιδήποτε χρειάζεστε για να περάσετε μια ολόκληρη μέρα διασκέδασης, σας περιμένουν. Μην ξεχάσετε μόνο, να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα λίγες μέρες πριν την επίσκεψή σας.

Ανάκτορο Κρίστιανσμποργκ (Christiansborg Slot)

Το παλάτι της Δυναστείας των «Κρίστιανσμποργκ»
Το παλάτι της Δυναστείας των «Κρίστιανσμποργκ»unsplash

Το παλάτι της Δυναστείας των «Κρίστιανσμποργκ» βρίσκεται στο νησί Slotsholmen στο κέντρο της Κοπεγχάγης και αποτελεί έδρα του Κοινοβουλίου της Δανίας, του Ανώτατου Δικαστηρίου και επιπλέον στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας, ενώ κάποιες άλλες πτέρυγες του κτιρίου χρησιμοποιούνται από τη βασιλική οικογένεια της Δανίας. Χρονολογείται περίπου το 1200 και η αρχιτεκτονική του προκαλεί δέος. Εκεί, έχετε τη δυνατότητα ξενάγησης αλλά πρέπει να μεριμνήσετε να κάνετε κράτηση.

Το πολύχρωμο Nyhavn

Το πιο όμορφο σημείο για να κάνετε τη βόλτα σας στην Κοπεγχάγη είναι αδιαμφισβήτητα το Nyhavn. Πρόκειται για ένα συγκρότημα πολύχρωμων κτιρίων του 17ου αιώνα που βρίσκονται ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. Έχει χαρακτηριστεί λιμάνι της πολιτιστικής κληρονομιάς και καθώς περπατάτε μπορείτε να θαυμάσετε μερικά από τα παραδοσιακά ξύλινα πλοία που είναι αραγμένα.

Το πολύχρωμο Nyhavn
Το πολύχρωμο Nyhavn έχει χαρακτηριστεί λιμάνι της πολιτιστικής κληρονομιάςpexels

Στο βόρειο κομμάτι της προκυμαίας Nyhavn βρίσκονται τα πολύχρωμα χαρακτηριστικά σπιτάκια, φτιαγμένα από ξύλο, τούβλα και ασβέστη. Από το σημείο αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε μια μικρή κρουαζιέρα με βαρκούλα για να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα της πόλης μέσω της… θαλάσσιας οδού.

Η αυτόνομη συνοικία Freetown Christiania

Η Freetown Christiania είναι η αυτόνομη συνοικία στην πρωτεύουσα της Δανίας και φιλοξενεί περίπου 1.000 κατοίκους, αποτελώντας μια κοινότητα που έχει τους δικούς της κανόνες, εντελώς ανεξάρτητους από τη δανική κυβέρνηση.

Freetown Christiania
Στην Freetown Christiania απαγορεύονται οι φωτογραφίες

Η ιστορία της; Μόλις το 1971 καταληψίες κατέλαβαν έναν στρατιωτικό στρατώνα στη μέση της Κοπεγχάγης και ίδρυσαν την κοινότητα με το χίπικο χαρακτήρα, την οποία η κυβέρνηση της Δανίας επέτρεψε ως «κοινωνικό πείραμα». Το μέρος είναι γεμάτο εντυπωσιακά γκράφιτι, δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα και απαγορεύονται οι φωτογραφίες, οπότε δώστε προσοχή για να απομνημονεύσετε το τοπίο.

Διαβάστε επίσης

Τρία μαγικά χριστουγεννιάτικα χωριά της Ευρώπης για μικρούς και μεγάλους

Οι πέντε «λευκές» πρωτεύουσες του κόσμου για να κάνετε χιονισμένα Χριστούγεννα

Οι πέντε «λευκές» πρωτεύουσες του κόσμου για να κάνετε χιονισμένα Χριστούγεννα

Τρεις παραδοσιακοί προορισμοί στην Ευρώπη για μαγικά Χριστούγεννα

Στη Νορβηγία θα ζήσετε νύχτες... πολικές και θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ