TRAVEL

Χιονοχώρι: Το πέτρινο χωριό των Σερρών που θυμίζει παραμύθι

Χιονοχώρι: Το πέτρινο χωριό των Σερρών που θυμίζει παραμύθι
ertnews

Χιονοχώρι: Το εντυπωσιακό πέτρινο χωριό των Σερρών

Ένα εντυπωσιακό χωριό που κατοικείται μόνο το καλοκαίρι και είναι χτισμένο στα 650 μέτρα περίπου υψόμετρο το Χιονοχώρι Σερρών μετρά περίπου 1.000 χρόνια ζωής. Η τηλεόραση της ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Βασίλης Αναστασιάδης, γοητευμένος από την ηρεμία και την ομορφιά του χωριού, αποκαλύπτει τα μυστικά που «κρύβει» το Χιονοχώρι.

Ο Γιώργος Ταράσης, πρώην πρόεδρος Χιονοχωρίου θεωρεί ότι ένας ξενώνας και ένα εστιατόριο θα ξαναδώσουν πνοή στο χωριό. Μια επιπλέον σκέψη θα ήταν κάποιοι από τους μετοικίσαντες κατοίκους να ανοίξουν τα σπίτια τους και να τα αξιοποιήσουν ως καταλύματα για τους επισκέπτες, κάτι που θα έδινε ένα εισόδημα για την συντήρησή τους.

Το μικρό χωριό βρίσκεται πάνω από τον κάμπο των Σερρών ατενίζει μια τεράστια περιοχή έως το Παγγαίο, την λίμνη Κερκίνη, ακόμη και τον Άθω.

Όλα τα σπίτια είναι κατασκευασμένα με πέτρα. Περίπου 60 στον αριθμό φιλοξενούσαν τους κτηνοτρόφους οι οποίοι την δεκαετία το ΄60 και ΄70 εγκατέλειψαν το χωριό κυρίως λόγω της αστυφιλίας.

Μόλις 14 χλμ. από την πόλη των Σερρών, ένας ιδανικός προορισμός για επισκέπτες, που θα ζήσουν μια διαφορετική ιστορία μέσα στην φύση, που έμεινε ανέπαφη για πάνω από μισό αιώνα.