TRAVEL

Τι να αποφύγετε στη Σαντορίνη;

Τι να αποφύγετε στη Σαντορίνη;

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί ένα ταξίδι μέχρι το νησί των ερωτευμένων; Ο λόγος για τη Σαντορίνη, τον επίγειο παράδεισο στη μέση του Αιγαίου, το γαλανόλευκο ψηφιδωτό με το φημισμένο παραμυθένιο ηλιοβασίλεμα μαζεύει κάθε χρόνο ανθρώπους από κάθε γωνία του χάρτη.

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε σύντομα το «ηφαιστειακό» νησί, παρακάτω σας επισημαίνουμε μερικές τουριστικές «παγίδες» που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε, αν θέλετε να απολαύσετε στο έπακρο το ταξίδι σας.

Μην στριμωχτείτε για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα

Αναμφίβολα το εξωπραγματικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, είναι από τους πρωταρχικούς λόγους που οι περισσότεροι επιλέγουν το κυκλαδίτικο νησί για τις διακοπές τους. Θα δείτε πλήθος κόσμου να στέκεται με κάμερες ανοιχτές και «κομμένη» την ανάσα μπροστά στο μοναδικό θέαμα όπου ο ήλιος «σβήνει» στο πορτοκαλί… ζουμί του. Αν θέλετε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα χωρίς να σας χαλάσει η κοσμοσυρροή τη μαγεία της στιγμής, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε για τη διαμονή σας το Grace Santorini. Στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται «σκαρφαλωμένο» πάνω από την Καλντέρα, η έννοια της πολυτέλειας… απογειώνεται! Διαθέτει ανακαινισμένα άνετα δωμάτια με πισίνα ή χωρίς που παρέχουν στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις και σουίτες που μπορούν να φιλοξενήσουν από ένα νιόπαντρο ζευγάρι μέχρι μία οικογένεια. Γιατί να το επιλέξετε; Γιατί από το μπαλκόνι του δωματίου σας ή το βραβευμένο 363 Champagne Lounge bar, θα απολαμβάνετε τον ήλιο να χάνεται στον ορίζοντα, πίνοντας ένα από τα δροσερά signature cocktails του master mixologist Salvatore Calabrese.

Ξεχάστε τις ξαπλώστρες

Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία σε τόσο τουριστικούς προορισμούς, είναι η «μάχη» της ξαπλώστρας. Αυτό συμβαίνει γιατί λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν πως ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις τις παραλίες του νησιού είναι μέσω… θαλάσσης. Πλέοντας πάνω σε ένα Catamaran, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε όλη την ακτογραμμή του νησιού, να θαυμάσετε από πολύ κοντά το φυσικό κάλλος των κολπίσκων του που δημιουργήθηκαν από την ηφαιστειακή έκρηξη και φυσικά να απολαύσετε ατελείωτο κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Εκτός από τη Σαντορίνη, μπορείτε να φτάσετε μέχρι τις ακτές της γειτονικής Μυκόνου και της Ίου, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε και τη διάσημη παραλία Μαγγανάρι που γυρίστηκε η ταινία του Μπεσόν «Απέραντο Γαλάζιο». Τι ιδανικότερο για το κλείσιμο της μίνι κρουαζιέρας, από ένα πλούσιο γεύμα με τοπικές σαντορινιές λιχουδιές;

Προσοχή στο φαγητό

Το καλό και συγχρόνως κακό με τη Σαντορίνη είναι ότι δίνει πολλές επιλογές στους επισκέπτες της για φαγητό. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον που δεν γνωρίζει τα κατατόπια του νησιού να παρασυρθεί από την τοποθεσία που βρίσκεται το εκάστοτε εστιατόριο και να «γευτεί» στο πιάτο του την απόλυτη… απογοήτευση. Για να είστε σίγουροι για την επιλογή σας, σας προτείνουμε το βραβευμένο με «Χρυσό Σκούφο» εστιατόριο Santoro στο Ημεροβίγλι, που σερβίρει συνταγές με πλούσιο άρωμα Μεσογείου! Το menu του περιλαμβάνει μία σειρά από πρωτότυπα πιάτα με την υπογραφή του executive chef Σπύρου Αγιούς, ο οποίος κάνει μία «επανάσταση» στην καθιερωμένη διεθνή κουζίνα με προσθήκες από γνήσιες κυκλαδίτικες πρώτες ύλες. Οι εκρηκτικές γεύσεις του Αγιούς, σε συνδυασμό με το ηλιοβασίλεμα που «βουτάει» μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, ανακηρύσσουν το Santoro στο καλύτερο εστιατόριο όχι μόνο του νησιού αλλά του Αιγαίου!

Μην «κολλήσετε» με τα πιο δημοφιλή μέρη

Ναι, τα Φηρά και η Οία είναι δύο υπέροχες γωνιές της πολύπλευρης Σαντορίνης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά και εξίσου όμορφα σημεία που αξίζει να ανακαλύψετε. Παράδειγμα, το θαμμένο κάτω από τις στάχτες του χρόνου Ακρωτήρι είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθείτε απαραίτητα. Πριν την… εκρηκτική καταστροφή του 1450 π.Χ., στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε ένας οικισμός από πολυώροφα κτήρια με τοιχογραφίες μοναδικής ιστορικής αξίας που της έδωσαν την ονομασία «Μινωική Πομπηία». Μετά την 90λεπτη ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, μπορείτε να απολαύσετε ντόπιες γεύσεις στη «Σπηλιά του Νικόλα» μία από τις καλύτερες και πιο γνωστές ταβέρνες της Σαντορίνης.