ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γαλάζια σημαία: Οι πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Γαλάζια σημαία: Οι πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Πρώτη αναδείχτηκε και φέτος η Ισπανία με 615 σημαίες συνολικά με πρωταθλήτρια την επαρχία της Βαλένθια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr:

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την λίστα με τις 545 παραλίες

Το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα από το 1992.

Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 51 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης.

Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.