ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κινεζική Πρωτοχρονιά: «Χρυσή Εβδομάδα» για τους τουριστικούς προορισμούς

Κινεζική Πρωτοχρονιά: «Χρυσή Εβδομάδα» για τους τουριστικούς προορισμούς

Η εβδομαδιαία αργία για το Κινεζικό Νέο Έτος, που ξεκίνησε χθες, αναμένεται να αποτελέσει μια «Χρυσή Εβδομάδα» για τους τουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό φέτος καθώς πάνω από 6 εκατ. Κινέζοι επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους εκτός των συνόρων της χώρας.

Οι αργίες για το Κινεζικό Νέο έτος είναι συνήθως μια αφορμή για οικογενειακές συγκεντρώσεις και εορτασμούς αλλά τώρα που ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, η Εθνική Τουριστική Διοίκηση της Κίνας χαρακτήρισε την περίοδο αυτή «παγκόσμια Χρυσή Εβδομάδα».

Από το 2000, η Κίνα επέκτεινε τις τρεις βασικές επίσημες αργίες της – Γιορτή της Άνοιξης, Πρωτομαγιά και Εθνική Ημέρα – από τρεις σε επτά ημέρες. Σύντομα έγιναν γνωστές ως «Χρυσές Εβδομάδες» κατά τις οποίες ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει και να βρίσκεται με την οικογένειά του, ενισχύοντας τα έσοδα του τουριστικού κλάδου.

Βάσει έρευνας που έκανε η Εθνική Τουριστική Διοίκηση, οι ΗΠΑ είναι ο πλέον δημοφιλής μακρινός προορισμός στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των αργιών αυτών, ενώ ακολουθούν η Βρετανία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Σουηδία. Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ταϊλάνδη προσελκύουν τους περισσότερους Κινέζους τουρίστες ως προορισμοί μέσης απόστασης ενώ το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο παραμένουν οι βασικοί κοντινοί προορισμοί.

Σύμφωνα με έκθεση της τουριστικής ιστοσελίδας Ctrip, οι Κινέζοι τουρίστες αναμένεται να δαπανήσουν 100 δισεκ. γιουάν (περίπου 14,5 δισεκ. δολάρια) συνολικά αυτή την εβδομάδα.

Σχετικές ειδήσεις