ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IIF: Κοντά σε συμφωνία για το PSI

IIF: Κοντά σε συμφωνία για το PSI

Την αισιοδοξία του για το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων εξέφρασε με ανακοίνωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τσάρλς Νταλάρα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

«Η συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων με στόχο την απομείωση της αξίας του ελληνικού χρέους που διακρατούν πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της», σημειώνει το IIF, καλώντας όλες τις πλευρές να δράσουν "αποφασιστικά" ώστε να οριστικοποιηθεί.

«Τα στοιχεία μιας χωρίς προηγούμενο εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα [στην απομείωση του χρέους--Private Sector Involvement, PSI] αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους", ανέφερε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (Institute of International Finance, IIF), που εκπροσωπεί τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, σε ανακοίνωσή του η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του εκπροσώπου του κ. Τσαρλς Νταλάρα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στην Αθήνα, που διήρκεσε από τις 20:00 χθες έως και λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το IIF αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η συμφωνία θα συμβάλλει στην «οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην παγκόσμια οικονομία».