ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: «Σφίγγα» για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Όλι Ρεν: «Σφίγγα» για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Η Κομισιόν δεν έχει ακόμα θέση για το θέμα των των πλειστηριασμών ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ρώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΝίκουΧουντή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χουντής στην ερώτησή του προς την Κομισιόν, ζητούσε να πληροφορηθεί «ποιες είναι οι προτάσεις με τις οποίες προσέρχεται, ως μέλος της τρόικα, στις σχετικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ...», και αν η Κομισιόν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις ότι τυχόν απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα προκαλέσει νέα απαξίωση των ακινήτων και εξ αυτού του λόγου, όχι μόνο θα αποβεί σε βάρος των αδυνάτων δανειοληπτών αλλά και σε βάρος των ίδιων των τραπεζών.

Ο κ. Ρεν, στην απάντησή του, αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του νομικού πλαισίου που υπάρχει «για τα νοικοκυριά που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετούν τις οφειλές τους λόγω της επιδείνωσης της μακροοικονομικής κατάστασης», σημείωσε:

«Η Επιτροπή, για να εφαρμοστεί το βέλτιστο πρότυπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ζήτησε λεπτομερή στοιχεία από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σχετικά με τις παραμέτρους των ανεξόφλητων χρεών. Η Επιτροπή θα είναι σε θέση να διατυπώσει τη γνώμη της αφού λάβει τα αιτηθέντα στοιχεία».